.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Σμπαράλια κάνει την κυβερνητική προπαγάνδα ο Μητρόπουλος

Στο βουλευτή του Σύριζα Αλέξη Μητρόπουλο, πολλά κανείς μπορεί να του αποδώσει. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορεί να του χρεώσει ότι στερείται νομικών γνώσεων και από αυτή την άποψη ίσως είναι απ’ τους πιο κατάλληλους να σχολιάσει το κείμενο –που στην ουσία είναι νομικό- όπως είπε και ο ίδιος του προσχέδιου συμφωνίας που υπέγραψε την Παρασκευή η Ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές του ελληνικού κράτους στο eurogroup.
Το βίντεο που παραθέτουμε, με τα λεγόμενα Μητρόπουλου είναι αρκετά μεγάλο αλλά αξίζει να το παρακολουθήσει κανείς. Δεν είναι μόνο ότι κάνει σπαράλια την κυβερνητική προπαγάνδα που μιλάει για «νίκη» και για «Ελλάδα που αλλάζει σελίδα» μετά την τελευταία συνεδρίαση του eurogroup. Είναι στην ουσία σοκαριστικό να ακούς από κυβερνητικό βουλευτή να σου λέει πόσο σκληρά μέτρα προβλέπονται μ’ αυτή την συμφωνία και αν «υλοποιηθεί κατά το γράμμα το ήθος, την περιγραφή και την σκληρότητα αυτό το προσύμφωνο ο λαός δεν θα αντέξει». 
Κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά σε παραγράφους του κειμένου που δόθηκε στην δημοσιότητα ο Α. Μητρόπουλος εκτίμησε ότι αυτά επιβλήθηκαν γιατί οι ηγέτες της Γερμανίας και ειδικά ο Σόιμπλε διακατέχεται από «μίσος, μισαλλοδοξία, ρεβανσισμό και τιμωρητική διάθεση», απέναντι στον ελληνικό λαό γι’ αυτό επέβαλε αυτό το κείμενο αποφεύγοντας να κάνει την παραμικρή κριτική στην ηγεσία του κόμματος του –για την οποία μόνο καλά λόγια είχε να πει- που το αποδέχτηκε.
Απαισιόδοξες ήταν και οι προβλέψεις του για την περεταίρω εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. Οι δανειστές θα επιμείνουν όχι μόνο να μην ακυρωθούν σκληροί νόμοι που ταλανίζουν ακόμη την κοινωνία μας αλλά θα επιμείνουν κυρίως εσωτερική υποτίμηση κάνοντας λόγο για βουλγαροποίηση μισθών των ελλήνων εργαζόμενων μέχρι το 2019 και περαιτέρω μείωση των κοινωνικών δαπανών. Ο ίδιος ζήτησε από την κυβέρνηση να προσπαθήσει να αναστρέψει την κατάσταση που διαφαίνεται κρατώντας σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις.