.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ : Η επιλογή Παυλόπουλου είναι άνοιγμα στο "συνταγματικό τόξο" για συγκυβέρνηση

Ο Προκόπης Παυλόπουλος επιλέχθηκε από τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα με την αιτιολογία ότι "χρειαζόμαστε έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας με υψηλό αίσθημα εθνικής συνείδησης και ευρύτατης αποδοχής. Ο κ. Παυλόπουλος μπορεί να είναι ο Πρόεδρος που θα βοηθήσει αποφασιστικά στη δύσκολη αυτή συγκυρία με το κύρος του."
Τι σηματοδοτεί αυτή η επιλογή;
1. Βαφτίζεται ο ενδοτισμός και το ναι στην μνημονιακή πολιτική της καταστροφής ως "υψηλό αίσθημα εθνικής συνείδησης". Ξεπλένεται έτσι ο δοσιλογισμός και παρέχεται ασυλία από την κυβέρνηση σ' όσους μας οδήγησαν στη σημερινή εθνική τραγωδία.

2. Με τον κ. Παυλόπουλο μπορούν να είναι σίγουροι οι δανειστές ότι η Προεδρεία της Δημοκρατίας θα υπογράψει κάθε μνημονιακή πολιτική, κάθε κατάλυση της εθνικής και λαικής κυριαρχίας προς όφελός τους.
3. Πρόκειται για ένα άνοιγμα στο γνωστό "συνταγματικό τόξο" με τις μνημονιακές δυνάμεις προκειμένου ο κ. Τσίπρας να βρει πολιτικά στηρίγματα για τον "ιστορικό συμβιβασμό" που ετοιμάζει με τους δυνάστες δανειστές της χώρας. Ειδικά στην περίπτωση που διασπαστεί το κυβερνών κόμμα.
4. Με τον Προκόπη Παυλόπουλο το καθεστώς της υποτέλειας μπορεί να είναι σίγουρο ότι, αν χρειασθεί, δεν θα υπάρξει κανενός είδους ηθική, ή άλλη αναστολή στη νομιμοποίηση της βίαιης καταστολής του λαικού παράγοντα. Ιδίως αν κριθεί από τους δυνάστες ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί το άρθρο 48 του Συντάγματος περί "κατάστασης πολιορκίας", δηλαδή στρατός στους δρόμους, εναντίον της κινητοποίησης του λαού.
Και να μου επιτρέψετε να θεωρώ ότι η απόφαση αυτή είναι προειλημμένη εδώ και καιρό. Πολύ πριν τις εκλογές. Έτσι, κατά τη γνώμη μου, εξηγείται η αποστασιοποίηση του κ. Παυλόπουλου από τον τελευταίο προεκλογικό αγώνα της ΝΔ.