.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Κατοχή


Του Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλου

Κατοχή είναι η φυσική εξουσία που έχει κάποιος πάνω σε ένα πράγμα , αναγνωρίζοντας ότι δεν ανήκει σε αυτόν. (ορισμός της έννοιας κατοχής).

Η κατοχή δεν προσδιορίζεται μόνο με στρατιωτικά μέσα, αλλά με οποιοδήποτε τρόπο άλλο κράτος, ομάδα κρατών, υπερεθνικοί οργανισμοί, ασκούν φυσική εξουσία έναντι άλλου κράτους αποστερώντας πλήρως το δικαίωμα αποφάσεων κυβερνητικής, προς όφελος του ίδιου του λαού του και της χώρας.

Η γενοκτονία που επιφέρει η άσκηση φυσικής εξουσίας από τρίτους - κατοχή, επιτυγχάνεται και με οικονομικούς όρους.

Συνεπώς στερείται παντελώς το δικαίωμα της χώρας που τελεί υπό κατοχή να ασκήσει ασυλία λόγω κατάργησης της εθνικής κυριαρχίας.

Σήμερα αυτό συμβαίνει με την αφαίρεση της άσκησης νομισματικής πολιτικής στις κυβερνήσεις της Ελλάδας, «άνευ όρων και αμετάκλητα» όπως ορίζει (αφού προϋπήρχε) η αιτούμενη παράταση της Δανειακής Σύμβασης με τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης.
Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση λοιπόν με αυτούς που ασκούν κατοχή, για αλλαγή στην διαχείριση της, εμπίπτει και ισοδυναμεί με πράξη «εσχάτης προδοσίας» όπως ακριβώς έπραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, και συνεχίζει να πράττει και η νέα.

Μόνη άσκηση ανάκτησης κυριαρχίας και δη λαϊκής, είναι η πλήρης αποδέσμευση από την κατοχή του ευρώ και των δανειστών, η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα που θα αποτελέσει την αφετηρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση με όρους που εμείς οι ίδιοι θα αποφασίσουμε.

Οποιαδήποτε άλλη τακτική - στρατηγική μέσα στο δεδομένο πλαίσιο άσκησης φυσικής εξουσίας από τους δανειστές, και ΕΕ, αποσκοπεί στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού, και ως τέτοια πρέπει να γίνεται αντιληπτή.

Ο Θεμιστοκλής Συμβουλόπουλος είναι Α’ Συντονιστής της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.ΠΑ.Μ.

http://epam-agria.blogspot.gr/