.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ : Πρέπει να σπάσουμε τα δεσμά του ευρώ το ταχύτερο δυνατό.


1. H ευρωζώνη και η επιχείρηση διάσωσης των συστημικών τραπεζών οδήγησαν την Ελλάδα στην χειρότερη ύφεση που υπέστη ποτέ στην οικονομία της. Μια ύφεση που σχεδόν είναι όσο βαθιά ήταν και η Μεγάλη Ύφεση των ΗΠΑ στο μεσοπόλεμο, αλλά ακόμη πιο παρατεταμένη.


2. Ποτέ άλλοτε η ελληνική οικονομία και κοινωνία δεν υπέστη τέτοια εσωτερική υποτίμηση με αποτέλεσμα την διάλυση της οικονομικής βάσης και την μαζική εξαθλίωση. Η Ελλάδα της ευρωζώνης και του μηχανισμού στήριξης έχει υποβαθμιστεί ήδη στο επίπεδο του "τρίτου κόσμου".

3. Ακόμη και πριν από την κρίση, η Ελλάδα ήταν και παρέμενε ουραγός της ευρωζώνης. Το 2008 μόνο το ένα τρίτο των νοικοκυριών είχε πρόσβαση στο ίντερνετ, το χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη. Τα επίπεδα της ανεργίας των νέων και το δημόσιο χρέος ήταν ήδη μεταξύ των υψηλότερων της ηπείρου. Από τότε, το χάσμα ανάμεσα στην Ελλάδα και την υπόλοιπη ζώνη του ευρώ έχει γιγαντωθεί. Η ανεργία έχει υπετριπλασιαστεί και ανέρχεται επίσημα σε 26%, ενώ τα τρία τέταρτα των ανέργων είναι εκτός εργασίας για 12 μήνες ή και περισσότερο. Πάνω από το ένα τρίτο των Ελλήνων θεωρούνται ότι βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας, περισσότερο από κάθε άλλο μέλος της ευρωζώνης.

4. Η δημογραφική κρίση από την οποία υποφέρει η Ελλάδα για χρόνια λόγω της χρόνιας υπογεννητικότητας, μιας και για πάνω από δυο δεκαετίες οι Έλληνες καλούνται να ζουν με δανεικά, υψηλή ανεργία, χαμηλές αμοιβές και αμφίβολες δουλειές προκειμένου να προσαρμοστούν στην Ευρωπαική Ένωση, μετατράπηκε σε μαζική εξόντωση του πληθυσμού. Από το 2010 έως σήμερα παρατηρείτε μια τέτοια πτώση των γεννήσεων, που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ ξανά. Ούτε καν κατά τη διάρκεια του πολέμου και της ναζιστικής κατοχής. Μια ολόκληρη γενιά εξοντώνεται πριν καν γεννηθεί. Το γεγονός αυτό μαζί με την έκρηξη της μετανάστευσης κυρίως νέων, αλλά και τα αυξημένα επίπεδα θανάτων έχουν οδηγήσει σε διαρκή απόλυτη μείωση του πληθυσμού, για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο.


Κι όλα αυτά γιατί; Διότι μας λένε ότι είναι αδύνατο να φύγουμε από το ευρώ και την ευρωζώνη, η οποία μας θυσιάζει στο μόλωχ του κοινού νομίσματος που σχεδίασαν και επέβαλλαν στις χώρες και τους λαούς μια συμμορία κερδοσκόπων, τραπεζιτών και εξαγορασμένων πολιτικών. Ευτυχώς, όμως, ο μέσος Έλληνας αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι η μεγαλύτερη καταστροφή, το αληθινό ολοκαύτωμα δεν είναι το να φύγει από δαύτην, αλλά το να μείνει υπό κατοχή σ' αυτήν. Μέχρι και το ευρωβαρόμετρο δείχνει την συνεχή μετακίνηση της κοινής γνωμής εναντίον του ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου