.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Nα ποιά κυβέρνηση και πότε έδωσε τα κόκκινα δάνεια

Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

Σε λογιστικό έλεγχο του χρέους προχωράει η Βουλή αλλά από το 2009 και μετά! Δώρον άδωρον, αφού το χρέος άρχισε να αυξάνει απο τη μεταπολίτευση (1973) και μετά. Στο ανωτέρω γράφημα φαίνεται ότι το χρέος αυξήθηκε υπερβολικά απο το 2001 και μετά. Τα 8 χρόνια που δεν θέλει η Βουλή να ελέγξει κρύβουν το “θησαυρό” ή ένα μεγάλο μέρος απο το “θησαυρό”.
Πληροφορίες για όλα τα έτη τυπικά θα πρέπει να υπάρχουν και μπορεί κανείς να πάει στον Γεωργίου που είναι ακόμη στη θέση του στην ΕΛΣΤΑΤ και να τα παραλάβει. Αυτό που λείπει είναι οι λεπτομέρειες, το “πώς”, το “πού”, το “ποιοί” και το “γιατί”.  Ήδη, ο κ.Σταθάκης έχει δηλώσει ότι το “επωνείδιστο” χρέος είναι μόνο 5%! Δεν μας είπε όμως απο πότε το μετράει και ούτε πως το ξέρει. Ένας οικονομικός εισαγγελέας θα μπορούσε να τον βοηθήσει να θυμηθεί.
Ένας σωστός λογιστικός έλεγχος του χρέους πρέπει να ξεκινήσει απο τη μεταπολίτευση  (1973) και μετά. Ένας πλήρης έλεγχος δεν μπορεί να κρατήσει πάνω απο 2-3 μήνες. Υποτίθεται ότι τα στοιχεία ακόμη υπάρχουν. Μήπως κάηκαν οι αποδείξεις όταν πήρε φωτιά το υπουργείο Οικονομικών; Ένας οικονομικός εισαγγελέας θα μπορούσε να το εξετάσει.
Ειδικά επι Καραμανλή η Ελλάδα ανέλαβε πολλά χρέη που ξετίναξαν τη χώρα παρέχοντας τεράστια δάνεια στο ιδιωτικό κομμάτι της οικονομίας (δέστε στο γραφικό, πότε και επι ποιάς κυρίως κυβέρνησης δόθηκαν τα περισσότερα δάνεια). 80 δις ευρώ είναι τα κόκκινα δάνεια.
Οι πιθανές ενοχές για τη συσσώρευση του χρέους ακουμπούν όλο το πολιτικό σύστημα αφού χρέος δεν είναι μόνο αυτό που δημιουργήθηκε χάρη στα κόκκινα δάνεια. Η Βουλή προσφέρει προστασία στους ενόχους εντός και εκτός Ελλάδας επιλέγοντας να γίνει λογιστικός έλεγχος μόνο απο το 2009 και μετά. Περνούν τον λαό για κρετίνο στο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

http://zcode-gr.blogspot.gr/