.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

«Γεννήθηκε» και επίσημα ο ευρωπαϊκός στρατός με προϋπολογισμό 470 εκατ. ευρώ το έτος


Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο (με 369 ψήφους υπέρ, 255 ψήφους κατά και 70 αποχή) για την δημιουργία του ευρωπαϊκού στρατού και έγινε πραγματικότητα το «όνειρο» του Βερολίνου, δηλαδή η προσπάθεια της πλήρους κυριαρχίας επί των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών…

Ο στρατός θα οργανωθεί και θα λειτουργήσει σύμφωνα με το 
express.co.uk, σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά το ψήφισμα των ευρωβουλευτών σήμερα, που μιλάει για τη δημιουργία μιας σούπερ στρατιωτικής δύναμης, η οποία θα δύναται να υπερισχύσει μελλοντικά και του ΝΑΤΟ.

Από τώρα μάλιστα έχει συμφωνηθεί ότι ο στρατός της ΕΕ θα είναι έτοιμος να δράσει ΑΥΤΟΝΟΜΑ στις περιπτώσεις που το ΝΑΤΟ δεν θα είναι διατεθειμένο να δράσει αυτό . Αυτό σημαίνει αυτόματα διαχωρισμός προτεραιοτήτων των δύο οργανισμών και ανεξάρτητη ευρωπαϊκή πολιτική ασφαλείας, η οποία θα καθορίζεται όμως σαφέστατα από το Βερολίνο .

Οι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες γιορτάζουν τη νίκη τους υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση της ασφάλειας στην Ευρώπη και γύρω από αυτήν έχει επιδεινωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, λόγω των προκλήσεων, όπως η τρομοκρατία, οι υβριδικές απειλές , οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο καθώς και οι κίνδυνοι που παραμονευόμουν στην ενεργειακή ανασφάλεια.

Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί αποφάσισαν να εγγυηθούν από τώρα 470 εκατ. ευρώ κάθε έτος για την χρηματοδότηση της δημιουργίας αυτού του πανευρωπαϊκού στρατού ,μαζί με τις δυνάμεις « Ταχείας αντίδρασης» που θα αποτελούν τους αμυντικούς βραχίονες των Βρυξελλών .

Οι ίδιοι πρότειναν να αφιερώνεται το δύο τοις εκατό του συνολικού ΑΕΠ της ένωσης για την άμυνα, με την ίδρυση πολυεθνικών δυνάμεων, ενώ οι Βρυξέλλες θα αποφασίζουν για την σχεδίαση των επιχειρήσεων , την διαχείριση κρίσεων, και θα δίνουν εντολή για δράση όπου το ΝΑΤΟ δεν είναι διατεθειμένος να το πράξει.

Οι ευρωβουλευτές αποφάσισαν να επιδιώξουν την από κοινού αγορά οπλικών συστημάτων , ευνοώντας την ευρωπαϊκή βιομηχανία για όλους τους τύπους των συστημάτων που απαιτούνται.

Το ψήφισμα κάλεσε επίσης το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να υλοποιήσει τη δημιουργία της «κοινής αμυντικής πολιτικής της Ένωσης και την παροχή πρόσθετων οικονομικών πόρων διασφάλισης της εφαρμογής της».

Το όνειρο λοιπόν του Σόιμπλε και της Μέρκελ για πλήρη απεξάρτηση από τις ΗΠΑ έγινε πραγματικότητα. Πρόκειται για ένα «όνειρο» που υπήρχε από το 1945 και την πτώση του Βερολίνου από τους χιλιάδες σοβιετικούς στρατιώτες του Στρατάρχη Ζούκωφ.

Από τότε οι Γερμανοί ήθελαν να αναλάβουν ξανά στρατιωτικά τα ηνία της Ευρώπης. Επίσης σύμφωνα με ειδικούς καμία χώρα από εδώ και στο εξής δεν θα μπορεί να ασκεί ανεξάρτητη , «τρόπος του λέγειν», εθνική πολιτική, διότι σήμερα «γεννήθηκαν» οι ενωμένες πολιτείες της Ευρώπης με επικεφαλής την Γερμανία .

Σας καταθέτουμε και το άρθρο από το site της Ευρωβουλής για το συγκεκριμένο θέμα για να έχετε μια πιο σφαιρική άποψη. Μιλάει για κατάργηση των εθνικών στρατών κτλ 



Η τρομοκρατία, οι υβριδικές απειλές και η ανασφάλεια στον κυβερνοχώρο και στον τομέα της ενέργειας δεν αφήνουν άλλη επιλογή στις χώρες της ΕΕ πέρα από το να εντείνουν τη συνεργασία μεταξύ των εθνικών τους ενόπλων δυνάμεων, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης, υποστήριξαν οι ευρωβουλευτές με ψήφισμά τους την Τρίτη.

Μεταξύ των προτάσεων των ευρωβουλευτών περιλαμβάνεται ο στόχος του 2% του ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες, ο σχηματισμός πολυεθνικών δυνάμεων, η δημιουργία κεντρικών ευρωπαϊκών γραφείων για το σχεδιασμό και την έναρξη επιχειρήσεων διαχείρισης κρίσεων και η ανάληψη δράσης από την ΕΕ στις περιπτώσεις όπου το ΝΑΤΟ εμφανίζεται απρόθυμο να αναλάβει δράση.

«Η Ένωσή μας δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει τις πολυάριθμες προκλήσεις στον τομέα της άμυνας. Για σχεδόν 30 χρόνια τώρα, τα περισσότερα κράτη μέλη της μειώνουν τους αμυντικούς τους προϋπολογισμούς, κάτι που οδηγεί σε μικρότερης ισχύος ένοπλες δυνάμεις. Η συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών είναι περιστασιακή και η Ευρώπη συνεχίζει να στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις δυνατότητες του ΝΑΤΟ και την αλληλεγγύη των ΗΠΑ», δήλωσε ο εισηγητής Urmas Paet (ALDE, ΕΤ), στη συζήτηση της Δευτέρας.

Η κατάσταση της ασφάλειας εντός και εκτός Ευρώπης έχει επιδεινωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, λόγω των προκλήσεων που καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της, όπως η τρομοκρατία, οι απειλές και οι παραβιάσεις ασφαλείας στον κυβερνοχώρο και την ενέργεια, αναφέρει το σχέδιο ψηφίσματος για την Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση το οποίο ενέκρινε το ΕΚ με 369 ψήφους υπέρ, 225 κατά και 70 αποχές.

«Για λόγους αλληλεγγύης και ανθεκτικότητας, η ΕΕ πρέπει να παραμείνει ενωμένη, αλλά και να δρα ενωμένη και συστηματικά», αναφέρει το κείμενο του ψηφίσματος.

Στενότερη συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών ενόπλων δυνάμεων



Οι ευρωβουλευτές τονίζουν ότι το τρέχον πλαίσιο ασφάλειας και οικονομικών συνθηκών επιβάλλει στενότερη συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών ενόπλων δυνάμεων. Τα φαινόμενα της αλληλεπικάλυψης, της πλεονάζουσας ικανότητας και των φραγμών στην προμήθεια αμυντικού εξοπλισμού οδηγούν σε απώλειες που υπολογίζονται σε 26,4 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Οι ευρωβουλευτές καλούν τα κράτη μέλη να προχωρήσουν σε κοινή αγορά δυνάμεων και υλικού και σε κοινή χρήση μη θανατηφόρου υλικού, όπως είναι τα οχήματα και τα αεροσκάφη μεταφοράς, τα οχήματα και τα αεροσκάφη ανεφοδιασμού και άλλο υλικό υποστήριξης.

Προτείνουν την καθιέρωση ενός «Ευρωπαϊκού Εξαμήνου Άμυνας, στο πλαίσιο του οποίου κάθε κράτος μέλος θα συμβουλεύεται τους κύκλους σχεδιασμού και τα σχέδια προμηθειών των άλλων κρατών», καθώς και την ενίσχυση και διεύρυνση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας.

Το ψήφισμα ζητεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «να ηγηθεί της σταδιακής οριοθέτησης μιας κοινής αμυντικής πολιτικής της Ένωσης και να παράσχει επιπλέον οικονομικούς πόρους για την εξασφάλιση της υλοποίησής της».

Οι ευρωβουλευτές προτείνουν ακόμη τη σύσταση ενός επιχειρησιακού επιτελείου της ΕΕ για τον αποτελεσματικό σχεδιασμό, διοίκηση και έλεγχο των κοινών επιχειρήσεων και καλούν τα κράτη μέλη να επιδιώξουν τον στόχο του 2% του ΑΕΠ. Ζητούν τη δημιουργία μιας μόνιμης διαρθρωμένης συνεργασίας στο πλαίσιο της Ένωσης και ενθαρρύνουν τα κράτη μέλη να δημιουργήσουν πολυεθνικές δυνάμεις εντός του πλαισίου αυτού.

Ευρωπαϊκή στήριξη σε ερευνητικά προγράμματα στον τομέα της άμυνας



Το ΕΚ στηρίζει την προτεινόμενη επένδυση της ΕΕ σε ερευνητικά προγράμματα στον τομέα της άμυνας «τουλάχιστον 90 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα τρία έτη (2017-2020)» σημειώνοντας ότι το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα στον τομέα της άμυνας θα χρειαστεί συνολικό προϋπολογισμό τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για την περίοδο αυτήν.

Συνέργεια στη συνεργασία με το ΝΑΤΟ



Το ΕΚ υπογραμμίζει την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας στην Ανατολή και το Νότο, στην αντιμετώπιση των υβριδικών απειλών και των απειλών στον κυβερνοχώρο, στη βελτίωση της ασφάλειας στη θάλασσα, καθώς και στην εναρμόνιση και τον συντονισμό της ανάπτυξης αμυντικών ικανοτήτων. Η ΕΕ θα πρέπει ωστόσο να είναι έτοιμη να δράσει αυτόνομα στις περιπτώσεις που το ΝΑΤΟ δεν εμφανίζεται διατεθειμένο να αναλάβει πρωτοβουλία, επισημαίνουν οι ευρωβουλευτές.

Οι ευρωβουλευτές θα υιοθετήσουν την Τετάρτη ένα ξεχωριστό ψήφισμα για την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας. Το εν λόγω σχέδιο ψηφίσματος υποστηρίζει τη ριζική αναθεώρηση της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας και τη δημιουργία επιχείρησης στο Ιράκ που θα εστιάζεται στην εκπαίδευση προκειμένου να δοθεί στήριξη στα κράτη μέλη που συμμετέχουν στον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Αναφ. : 20161117IPR51547





http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου