.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΕ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΑΡΚΑ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! Σενάρια πολέμου αρχίζει να υλοποιεί η Αγκυρα: Εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με μήνυμα «Το Φαρμακονήσι δεν είναι ελληνικό»

του Πέτρου Αναστασίου

Μια κρίση που έγινε ελάχιστα γνωστή προκάλεσε σήμερα η Αγκυρα στο Αιγαίο κατά την διάρκεια επιχείρησης διάσωσης προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονταν σε βάρκα βορειοδυτικά από το Φαρμακονησι. 
Πρόκειται για ένα από τα σενάρια και μάλιστα η βάση του είναι ένα από τα "αληθινά" σενάρια τα οποία αποκαλύπτει το νέο τεύχος του περιοδικού PRONEWS που διατίθεται δωρεάν με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, τα οποία επεξεργάζεται το υπουργείο Εξωτερικών σε ότι αφορά την πιθανή εμπλοκή σε ένοπλη αναμέτρηση με τη Τουρκία. 
Στις 08:45 οι ελληνικές Αρχές εξέδωσαν την ΝΟΤΑΜ Α2568/16 με την οποία ανήγγειλαν την έναρξη επιχείρησης Έρευνας και Διάσωσης στην συγκεκριμένη περιοχή μετά από μήνυμα ότι υπήρχε βάρκα σε κίνδυνο.
«Για το ενδεχόμενο να προκύψουν κίνδυνοι για την εναέρια κυκλοφορία, καλούνται όλα τα ιδιωτικά εναέρια μέσα να αποκαταστήσουν επαφή με το Κέντρο Συντονισμού του Πειραιά (PIRAEUS JRCC) πριν εισέλθουν στην περιοχή που περιλαμβάνεται στο FIR Αθηνών» ανέφερε η ελληνική ΝΟΤΑΜ και εστάλη στην περιοχή ελικόπτερο SAR, ενώ δόθηλε διαταγή σε ένα ζεύγος μαχητικών F-16 από την 110 ΠΜ στην Αγκυρα και σε ένα ακόμα ζεύγος στην Σκύρο να είναι έτοιμο για απογείωση σε περίπτωση που εμφανιζόντουσαν τουρκικά μαχητικά.
Λίγο αργότερα, στις 09:35, έγινε το αναμενόμενο, έσπευσε η Τουρκία να αμφισβητήσει την αρμοδιότητα της Ελλάδας να κάνει την Έρευνα και Διάσωση στην συγκεκριμένη περιοχή, η οποία εμπίπτει στο FIR Αθηνών και στα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων, δηλώνοντας ότι ούτε το νησί είναι σε ελληνική κυριαρχία, ούτε ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού που τέμνει στα δύο το Αιγαίο, έχει η Ελλάδα αρμοδιότητα έρευνας και διάσωσης.
Με την ΝΟΤΑΜ Α5190/16 η Τουρκία δήλωσε ότι δεν αποδέχεται τον καθορισμό της περιοχής Έρευνας και Διάσωσης με αναφορά στο FIR Αθηνών. Επισημαίνεται επίσης ότι η συγκεκριμένη περιοχή στην οποία αναφέρεται η ελληνική ΝΟΤΑΜ, εμπίπτει στην Τουρκική περιοχή ευθύνης για Έρευνα και Διάσωση (SRR),όπως έχει καθοριστεί και καταγραφεί στο εγχειρίδιο του ΙΜΟ.
Συνεπώς καταλήγει η τουρκική ΝΟΤΑΜ όλες οι προσπάθειες και δραστηριότητες για Ερεύνα και Διάσωση που εμπίπτουν στην τουρκική SRR θα πρέπει να συντονίζονται από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές.
Οι τουρκικές αρχές έστειλαν ελικόπτερο για να προχωρήσει στην διάσωση, αλλά δεν έστειλαν μαχητικά, καθώς είχε ολοκληρωθεί από ελληνικής πλευράς η επιχείρηση.
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων, ειδικά όσο οδεύουμε προς την αλλαγή του προέδρου των ΗΠΑ, στις 20 Ιανουαρίου...

http://www.pronews.gr/