.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Σχέδιο Β για μεταφορά προσφύγων


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Προσφυγικό


Προτάσεις για μερική αποσυμφόρηση των νησιών διατυπώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από κυβερνητικούς αξιωματούχους. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Κ», σε κλειστές συσκέψεις και συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη για την αποσυμφόρηση των νησιών, υπήρξαν εισηγήσεις να παρακαμφθούν σημεία της συμφωνίας του περασμένου Μαρτίου και να μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα πρόσφυγες και μετανάστες από το Ανατολικό Αιγαίο. Σύμφωνα με τους εμπνευστές του σχεδίου, η μετακίνηση των αλλοδαπών θα βελτίωνε τις συνθήκες στα hotspots της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.

Ταυτόχρονα, όσοι πρόσφυγες και μετανάστες πατούσαν το πόδι τους στην ηπειρωτική χώρα, θα γινόταν προσπάθεια να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία μέσω του Εβρου, δυνάμει της διμερούς (και ανενεργής τους τελευταίους μήνες) συμφωνίας Ελλάδας - Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας, η καταγραφή των αλλοδαπών και η εξέταση των αιτημάτων ασύλου τους γίνεται υποχρεωτικά στα hotspots του Ανατολικού Αιγαίου και όσοι πρόσφυγες εγκαταλείπουν τα νησιά εξαιρούνται αυτομάτως της συμφωνίας.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, την προαναφερθείσα πρόταση διατύπωσαν αρχικά Τούρκοι αξιωματούχοι και υιοθέτησαν στελέχη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Στη συνέχεια ωστόσο, υπήρξαν δεύτερες σκέψεις και οι σχετικές εισηγήσεις «πάγωσαν». Κι αυτό, διότι η «επιστροφή» στη διμερή συμφωνία του 2001 με ελληνική μάλιστα πρωτοβουλία θα συνιστούσε «ρωγμή» στη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας του περασμένου Μαρτίου. Αυτή τη στιγμή εξετάζεται το ενδεχόμενο, για κάθε νεοεισερχόμενο αλλοδαπό να υποβάλλονται δύο αιτήματα επανεισδοχής, το ένα βάσει της συμφωνίας του Μαρτίου και το δεύτερο βάσει της διμερούς συνθήκης του 2001. Oσοι μετανάστες δεν επιστρέφουν στην Τουρκία με την πρώτη διαδικασία, θα γίνεται προσπάθεια να επαναπροωθηθούν με τη δεύτερη, μέσω του Εβρου. Τα παραπάνω επρόκειτο να συζητηθούν ατύπως μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων αξιωματούχων στο περιθώριο των επίσημων εγκαινίων του «κέντρου επαφής» στο μεθοριακό πέρασμα Κapitan Andreevo, στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας. Στην τελετή των εγκαινίων άλλωστε επρόκειτο να δώσουν το «παρών» υπουργοί της τουρκικής κυβέρνησης καθώς επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Ελληνας υπουργός έκανε λόγο για ανάγκη σεβασμού της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας.

http://www.kathimerini.gr/
Έντυπη