.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

O OHE κατήγγειλε την Ελλάδα πέρσι για τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει και ζήτησε τη σταδιακή άρση τους


του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου*

Η Ελλάδα ως συμβαλλόμενο μέρος του Διεθνούς Συμφώνου για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα του ΟΗΕ, είναι υποχρεωμένη να υποβάλλει περιοδικά στην Επιτροπή Οικονο-μικών, Κοινωνικών και Πολιτιστικών Δικαιωμάτων (ECOSOC) του ΟΗΕ, εκθέσεις για τον τρόπο που το Σύμφωνο εφαρμόζεται στην χώρα μας.

Στις παρατηρήσεις για την δεύτερη έκθεση της Ελλάδας, που δημοσιεύθηκε στις 27.10.15 (E/C.12/GRC/CO/2) το ECOSOC εκφράζει την ανησυχία του, καταγγέλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπον την Ελλάδα για τα μέτρα λιτότητος που εφαρμόζει και ζητώντας την κατάργησή τους.

Ειδικότερα στην παράγραφο 7 της Έκθεσης αναφέρεται ότι «η Επιτροπή σημειώνει με ανησυχία ότι, παρά τα μέτρα που έλαβε το Κράτος για να μειώσει τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις των μέτρων λιτότητος που υιοθετήθηκαν στα πλαίσια των μνημονίων κατανόησης του 2010, 2012 και 2015, η οικονομική κρίση είχε σοβαρές επιπτώσεις στην απόλαυση των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων από ορισμένες μειονεκτικές και περιθωριακές ομάδες αναφορικά με το δικαίωμα στην εργασία, κοινωνική ασφάλιση και υγεία……»

Στην παράγραφο 8 της Έκθεσης, η Επιτροπή υπενθυμίζει το περιεχόμενο της ανοικτής....
επιστολής της Επιτροπής της 16.5.12 στα συμβαλλόμενα Κράτη του Συμφώνου αναφορικά με τα μέτρα λιτότητος στα Κράτη που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση. Στα πλαίσια αυτά η Επιτροπή συστήνει στην Ελλάδα να επανεξετάσει όλες τις πολιτικές και προγράμματα που υιοθετήθηκαν στα πλαίσια των μνημονίων από το 2010, με σκοπό την σταδιακή κατάργηση των μέτρων λιτότητος και την αποτελεσματική προστασία των δικαιωμάτων που προστατεύονται από το Σύμφωνο. Επίσης ζητεί από την Ελλάδα να διασφαλίσει ότι οι υποχρεώσεις της που απορρέουν από το Σύμφωνο ληφθούν δεόντως υπ’ όψη κατά τις διαπραγματεύσεις προγραμμάτων και με διεθνείς οικονομικούς θεσμούς.

Η Επιτροπή στην συνέχεια εκφράζει την ανησυχία της για την ανεργία, ευνοϊκές συνθήκες εργασίας, κατώτατο μισθό, συλλογικές διαπραγματεύσεις, κοινωνική ασφάλιση, πτώχεια και σύστημα υγείας.

Με απλά λόγια ο ΟΗΕ έχει καταγγείλει την Ελλάδα για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προβλέπονται από το Σύμφωνο Οικονομικών, Κοινωνικών και Πολιτιστικών Δικαιωμάτων και έχει ζητήσει την σταδιακή κατάργηση τους. Το καθεστώς των Αθηνών αφ΄ ενός μας είχε αποκρύψει την καταγγελία αυτή και αφ’ ετέρου ούτε καν το είχε θέσει υπ’ όψιν των δανειστών.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση καλείται ο λαός να αναλάβει τις τύχες της Ελλάδος μας.

*Ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, Πρέσβης ε.τ. είναι υπεύθυνος των Διεθνών Σχέσεων του ΕΠΑΜ

http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/