.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Ντοκουμέντο - Αποκαλύπτουμε το βρώμικο ρόλο της Τουρκίας στη διακίνηση προσφύγων στην Ευρώπη!


Το Πρακτορείο Ειδήσεων ANF, δημοσίευσε χθές μια έρευνα, με την οποία αποδεικνύεται ο βρώμικος ρόλος του τουρκικού κράτους στο τεράστιας σημασίας ζήτημα της μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη. 
Ελπίζουμε η έρευνα αυτή να αποτελέσει βάση, για μια πιο διευρυμένη και εμπεριστατωμένη έρευνα επί του θέματος από τα εθνικά μας όργανα αλλά και από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να αποδειχτεί ο βρώμικος ρόλος του τουρκικού κράτους σ' αυτό το τεράστιας σημασίας ζήτημα και να πάψει η Τουρκία να εκβιάζει την Ελλάδα και την Ευρώπη, χρησιμοποιώντας ως μοχλό ανθρώπινες ψυχές.
Ακολουθεί το δημοσίευμα:
 Τίτλος: Πίσω από τις σπείρες διακίνησης ανθρώπων, υπάρχει η ΜΙΤ και η Ασφάλεια 

Στα πλαίσια του σχεδίου που έχει καταστρώσει το τουρκικό κράτος για την εκκένωση του Κουρδιστάν από τους Κούρδους, μέρους του οποίου είναι και η ολοκληρωτική ισοπέδωση, σφαγή και πόλεμος που κήρυξε το Τουρκικό κράτος στο Βόρειο Κουρδιστάν, κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί πείθουν νεαρούς Κούρδους να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, εξασφαλίζοντάς τους τα απαραίτητα μέσα για να μεεταβούν στην Ευρώπη.
Η σπείρα που βρίσκεται πίσω από αυτό το σχέδιο είναι η ΜΙΤ και η Ασφάλεια.
 Όσο και αν η μετανάστευση από την Τουρκία προς την Ευρώπη ξεκίνησε στις αρχές του 1960, το 1980 ξεκίνησε μια εκτεταμένη μετανάστευση για πολιτικούς λόγους. Αυτοί που έφυγαν από το τουροκρατούμενο Κουρδιστάν μετά το πραξικόπημα της 12ης Σεπτεμβρίου του 1980 και στράφηκαν προς την Ευρώπη, ήταν οι πολιτικοποιημένοι Κούρδοι, που προσπαθούσαν να αποφύγουν τις διώξεις της χούντας του Εβρέν.
Μετά από 10 χρόνια, περί τα 1990, με την εμφάνιση του Κουρδικού απελευθερωτικού αγώνα, ακολούθησε η τρίτη μεγάλη μεταναστευτική ροή προς την Ευρώπη. Τότε το Τουρκικό κράτος, αφού πρώτα έκαψε 4 χιλιάδες κουρδικά χωριά και εκτέλεσε 17 χιλιάδες ανθρώπους, στα πλαίσια ενός σχεδίου εκκένωσης από Κούρδους του Κουρδιστάν, εξόρισε τους ανθρώπους στην Ευρώπη και τις Τουρκικές μητροπόλεις. Κατόπιν τούτου, τότε εκατοντάδες χιλιάδες Κούρδοι αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη και κυρίως στη Γερμανία.
Παρόμοιες πολιτικές του Τουρκικού κράτους συνεχίζονται και στις μέρες μας. Με τις επιθέσεις που ξεκίνησαν στις πόλεις του Βορείου Κουρδιστάν, επιχειρείται η απομάκρυνση της Κουρδικής νεολαίας από τα εδάφη τους, σε συνεργασία αστυνομίας και διακινητών ανθρώπων. Οι σπείρες αυτές, τα γραφεία των οποίων βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη, λειτουργούν με την ιδιότητα ταξιδιωτικών γραφείων και ταξιδιωτικών πρακτορείων.
Σε συνεργασία με την Ασφάλεια, τα γραφεία αυτά ολοκληρώνουν τις διαδικασίες έκδοσης διαβατηρίων και βίζας και στέλνουν τους Κούρδους σε χώρες κεντρικής Ευρώπης μέσω Αυστρίας, Σερβίας, Τσεχοσλοβακίας κλπ.
Με τη μέθοδο αυτή τον τελευταίο χρόνο χιλιάδες Κούρδοι στάλθηκαν στην Ευρώπη. Βάση στατιστικών των Γερμανικών αρχών, μόνο εντός του μήνα Ιουλίου, 4 χιλιάδες άνθρωποι από Τουρκία έκαναν αίτηση χορήγησης ασύλου.

Στόχος του τουρκικού κράτους είναι η δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού στο Κουρδιστάν 
Το τουρκικό κράτος, επί πολλά χρόνια, με τις ειδικές μονάδες που είχε δημιουργήσει, προσπάθησε να διαδώσει στους νέους του Κουρδιστάν τα ναρκωτικά , την πορνεία και να τους μετατρέψει σε πράκτορες του κράτους. Όταν δεν το κατάφερε, ισοπέδωσε με το στρατό πόλεις και χωριά , θέλοντας να απομακρύνει τους Κούρδους από τις πατρίδες τους.
Όταν οι Κούρδοι αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους, παρ όλες τις πιέσεις που τους ασκήθηκαν, τότε το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), που σχεδιάζει τη δημογραφική αλλοίωση ττου πληθυσμού του Κουρδιστάν, έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο είτε εξώθησης των νέων στην παραβατικότητα είτε της εξορίας τους στην Ευρώπη.

Δίνουν ευκαιρίες σε διακινητές ανθρώπων 
 Για το σκοπό αυτό το τουρκικό κράτος οργάνωσε τις δράσεις διακινητών ή τους προσέφερε ευκαιρίες και τους έδωσε τη δυνατότητα να αναπτύξουν τη δράση τους σε πολλά χωριά, πόλεις και κωμοπόλεις του Κουρδιστάν.
Τα μέλη της σπέιρες της οποίας η βάση είναι στην Κωνσταντινούπολη, έρχονταν σε επαφές με τους Κούρδους, νέους κυρίως, και τους έκαναν προτάσεις όπως «αν θέλετε μπορούμε να σας στείλουμε στην Ευρώπη, αλλά χρειάζονται 6-7 χιλιάδες Ευρώ». Όσους δέχονταν, τους παρέπεμπαν στους αρμόδιους της σπείρας που βρίσκονταν στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.
Οι σπείρες εξέδιδαν πρώτα διαβατήριο, με νόμιμα μέσα και κατόπιν έκαναν όλες τις άλλες διαδικασίες για όσους Κούρδους δέχονταν να πάνε στην Ευρώπη.

Πώς λειτουργεί το σύστημα 
Οι νέοι των οποίων εκδίδονται τα διαβατήρια, στέλνονται στην Ευρώπη οδικώς ή αεροπορικώς. Για να γίνει αυτό χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους:
 *Στην αρχή τους στέλνουν σε χώρες που δε χρειάζεται βίζα , όπως Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Κόσσοβο, ΦΥΡΟΜ, Μολδαβία ή Σερβία. Κατόπιν πηγαίνουν στη Γερμανία και την Ελβετία μέσω Ουγγαρίας και Αυστρίας.
 *Τους στέλνουν σε χώρες όπως η Αυστρία και η Τσεχοσλοβακία με επιχειρηματικές, καλλιτεχνικές ή μαθητικές βίζες.
*Τους στέλνουν σε ευρωπαϊκές χώρες που απαιτείται βίζα εφαρμόζοντας άλλη μέθοδο. Εκδίδουν πλαστό διαβατήριο. Παίρνουν βίζα στο όνομα ενός επαγγελματία, καλλιτέχνη ή μαθητή. Εκτός αυτού υπάρχει και το οδικό ταξίδι κυρίως με νταλίκες

Ποια είναι τα μέλη της σπείρας 
Το όνομα ενός από τους αρχηγούς της σπείρας είναι ο Κενάν Ντουρμούς. Τα πάντα οδηγούν σε αυτό το όνομα. Ο Ντουρμούς συστήνεται ως Κωνσταντινουπολίτης. Έχει σχέσεις με την Ασφάλεια καθώς και εργαζόμενους σε πρεσβείες και προξενεία.
Βλέποντας το χώρο δράσης του Ντουρμούς μπορεί να πει κανείς ότι η όλη δραστηριότητά του είναι συνδεδεμένη με τη ΜΙΤ.
Αυτός που διευθετεί τις εργασίες ανάμεσα σε όσους θέλουν αν πάνε στην Ευρώπη και τον Ντουρμούς είναι κάποιος Ενγκίν.
Άλλος ένας αρχηγός σπείρας είναι ο Ραγκίπ Τσοραπτσί. Αυτός έχει ως έδρα την Άγκυρα. Ασχολείται με τα διαδικαστικά και κανονίζει τα έγγραφα όσων νέων είναι από Ούρφα, το Άντεπ, το Σίρνακ και από άλλες Κουρδικές πόλεων.
Άλλος ένας αρχηγός σπείρας που κάνει τις εργασίες αυτές στην Πόλη, είναι ο Αμπντουρραχμάν Νορμάν, από το χωριό Bafê της Επαρχείας Hezex, της πόλης Σίρνακ. Ο Νορμάν, ο οποίος κατά καιρούς ταξιδεύει στη Γερμανία, στέλνει στην Ευρώπη νέους κυρίως από τις πόλεις Μάρντιν, Σίρνακ και Χέζεχ.
Ένας άλλος αρχηγός σπείρας, με το όνομα Σεγίντ Νιζάμ, είναι γραμμένος στο δημοτολόγιο Μάρντιν / Μίντγιαντ και μένει στην Πόλη, στο Κανάρια. Στέλνει στην Ευρώπη νέους από Αμεντ, Τζίζρε, Μάρντιν, Μίντγιαντ και Νουσάιμπιν.
Οι αδελφοί Φερμάν και Νετζμεττίν Γκιούλτεκιν, είναι οι ντόπιοι διαμεσολαβητές. Ο Φερμάν μένει στο Χέζεχ και ο Νετζμεττίν Γκιούλτεκιν στο Λουξεμβούργο. Ο Νεζμεττίν ασχολείται με τις Ευρωπαϊκές υποθέσεις της σπείρας.
Ο Μεχμέτ Ντογάν είναι από το χωριό Μπάφε της κομητείας Hezex της πόλης Σίρνακ. Εργάζεται ως οδηγός σε ντολμούς. Παίρνει ποσοστά από κάθε άτομο που θα στείλει στη σπείρα. Έως 7 χιλιάδες ευρώ Οι σπείρες που διακινούν ανθρώπους εργάζονται φανερά σε πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα.
Οι σπείρες αυτές που συνεργάζονται με την Ασφάλεια και τα προξενεία της Τουρκίας στην Ευρώπη, στέλνουν τους νέους σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις με αντίτιμο περί τα 7 χιλιάδες ευρώ. Τα άτομα αυτά τα οποία δεν έχουν αλλάξει καν τα τηλέφωνα τους για πολλά χρόνια, διεξάγουν τις εργασίες τους από γραφεία που έχουν στήσει στις δυο προαναφερθείσες μεγαλουπόλεις.
O ρεπόρτερ μας, οποίος καλεί ένα από αυτά τα νούμερα, τα οποία του έδωσαν νεαροί Κούρδοι που ήρθαν στην Ευρώπη, συστήνεται ως πρόσφυγας που θέλει να πάει στην Ευρώπη. Τα άτομα στην άλλη άκρη της γραμμής, τα οποία συστήνονται ως Ραγκί Τσορακτσί και Ενγκίν Καρά, του λένε με άνεση ότι «με αντίτιμο 6.500 ευρώ σας στέλνουμε σε όποια ευρωπαϊκή πόλη θέλετε εντός 4 εβδομάδων» και τον καλούν στα γραφεία τους.

Τσορακτσί: Έχουμε κάλυψη και εγγυήσεις 
Ο Τσορακτσί, με τον οποίο μιλήσαμε τηλεφωνικά, μας ενημερώνει ότι είναι από το Άκσαραι. Δηλώνει ότι τις δουλειές αυτές τις έκανε στην Άγκυρα και συνεχίζει ως εξής: «Αν δεν είχαμε κάλυψη από τις υπηρεσίες του κράτους και ανάλογες εγγυήσεις, δεν θα κάναμε αυτή τη δουλειά. Αυτή τη στιγμή είμαι στην Πόλη, πριν από λίγο έστειλα κάποιους, τελειώνουμε τη δουλειά και παίρνουμε τα λεφτά μας. Εμείς παρακολουθούμε την υπόθεση αυτού που θέλει να φύγει, του βγάζουμε βίζα και τον στέλνουμε. Τους στέλνουμε απ' ευθείας σε χώρες όπως Γερμανία και Αυστρία. Η τιμή είναι 6.500 Ευρώ. Τελειώνουμε όλα τα διαδικαστικά σε 4 εβδομάδες κατά μέσο όρο. Έχω στείλει πολύ κόσμο από το Άντεπ και την Ούρφα, ρωτήστε για μένα εκεί.»

Έχει τέσσερα γραφεία στην Πόλη 
Ο Ενγκίν Καρά, ο οποίος λέει ότι είναι από την Κασταμονή, δηλώνει ότι θα εργαστούν ανάλογα με τα χρήματα που θα πάρουν. Μας λέει: «Θα σας βοηθήσουμε, δεν υπάρχει πρόβλημα. Πρώτα τους στέλνουμε στην Κεντρική Ευρώπη: Αυστρία, Ουγγαρία και Τσεχοσλοβακία. Κατόπιν μέσω εσωτερικών γραμμών τους μεταφέρουμε στην χώρα επιλογής τους. Όταν φεύγουν, τους συνοδεύει και κάποιος από μας. Κάνει όλες τις διαδικασίες, κα τους βάζει στο αεροπλάνο. Παίρνουμε 6.500 Ευρώ ανά άτομο.» λέει.
Ο Ενγκίν Καρά, που ισχυρίζεται ότι παλαιότερα εργαζόταν με τoν Κενάν Ντουρμούς, λέει τα εξής για τις μεθόδους δράσης τους: «Είμαι στο Ταξίμ. Έχουμε 4 γραφεία εκεί, στα οποία συνολικά εργάζονται 13 άνθρωποι. Εργάζομαι εντατικά. Έχουμε εταιρία με την επωνυμία AVG Tur, δηλαδή Ανάντολου Γκιεντσλίκ. Παράλληλα με αυτό, εργαζόμαστε και στον τουριστικό τομέα, έχουμε γραφεία που δουλεύουν επίσημα».

 Εκατοντάδες νέοι από το Χεζέχ 
Ο Αμπτουλλαχμάν Νορμάν, από το χωριό Bafê, της επαρχείας Hezex, της πόλης Σίρνακ, κάνει αυτές τις δουλειές στο Κουρδιστάν. Ο Νορμάν, ο οποίος κατοικεί στην Πόλη, μέχρι σήμερα έχει στείλει στην Ευρώπη εκατοντάδες νέους από το Χέζεχ. Ο Αμπτουλλαχμάν Νορμάν, ο οποίος ταξιδεύει συχνά στη Γερμανία, μας δήλωσε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας μας ότι η τιμή για μεταφορά είναι 6.000 ευρώ ανά άτομο.
Ο Αμπτουλλαχμάν Νορμάν δηλώνει τα εξής: "Εγώ το απλά τους πάω στη Γερμανία, τους στέλνω με αμάξι ή αεροπλάνο. Τους μεταφέρω 50-60 χιλιόμετρα εντός γερμανικού εδάφους και τους αφήνω. Δεν μπορώ να τους φέρω σε άλλη χώρα. Έχω ανθρώπους. Τους φέρνουν εκείνοι, κάνω αυτή τη δουλειά εδώ και πολλά χρόνια. Στα αεροδρόμια και σε πολλά μέρη δίνουμε χρήματα, για αυτό το λόγο δεν δημιουργούνται και προβλήματα.»
Στην ερώτηση μας «τι δουλειά κάνετε, ποιο είναι το επάγγελμά σας;», ο Αμπτουλλαχμάν Νορμάν απαντάει «Κάνω μόνο αυτή τη δουλειά»

Ήταν ανασφάλιστος, απέκτησε βίζα SCHENGEN 
Ο 22χρονος Χ.Α. είναι ένας από τους χιλιάδες νέους που ήρθαν στην Ευρώπη με αυτό τον τρόπο. Είναι από την πόλη Σιβέρεκ. Την περίοδο που δούλευε ανασφάλιστος σε διάφορες δουλειές στην Πόλη, γνωρίστηκε με τους διακινητές. Εξιστορεί την γνωριμία του με τους διακινητές και τον τρόπο που ήρθε στην Ευρώπη: "Όσο ήμουν στην Πολή, βρήκα μια σπείρα και βάλαμε μπροστά τις διαδικασίες. Ο αρχηγός ήταν ο Κενάν Ντουρμούς και ο βοηθός του λεγόταν Ενγκιν. Εγώ έδωσα 7 χιλιάδες ευρώ. Κατόπιν εκείνος ταχτοποίησε όλες τις διαδικασίες. Σε διάστημα 1.5 μήνα περίπου ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τη βίζα και κατόπιν μαζί με το άτομο που ονομάζεται Ενγκίν πετάξαμε προς Βιέννη από το αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν. Από τη Βιέννη μας πήρε το εισιτήριο για τη Γερμανία. Εμείς ήρθαμε εδώ, στη Γερμανία, και εκείνος από τη Βιέννη επέστρεψε στην Τουρκία."
 Ο Χ.Α. μας δήλωσε ότι ο Ντουρμούς έχει γραφεία στην Πόλη και δουλεύει δημόσια. «Εχει γραφείο στην οδό Ιστικλάλ, στο Μπέγιογλου. Οποιοσδήποτε πάει στο γραφείο αυτό και συμφωνήσουν στην τιμή, μπορεί να έρθει στην Ευρώπη. Η σπείρα αυτή έχει ανθρώπους σε προξενεία και στις διευθύνσεις της Ασφάλειας. Από τη στιγμή που θα συμφωνήσετε, μπορείς να πάς στην Ασφάλεια με τους ανθρώπους του και να πας τα απαιτούμενα έγγραφα, φωτογραφίες, δαχτυλικά αποτυπώματα και να βγάλεις αμέσως διαβατήριο. Από το σημείο αυτό και μετά εκείνοι ταχτοποιούν τις διαδικασίες για βίζα ή σε κατευθύνουν εκείνοι και πας σε προξενεία. Οι άνθρωποί του έρχονται μαζί σου μέχρι ενός σημείου και μετά πας μόνος σου εκεί που θα πας. Είναι όλα συμφωνημένα. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: Μια μέρα ένας φίλος μου πάει στην Ασφάλεια μαζί με αυτόν, τον Κενάν. Ο αστυνομικός ρωτάει τον Κενάν αν ο άνθρωπος που τους πήγε έχει κάνει στη στρατιωτική του θητεία. Και λέει ότι θα δυσκολευτούν αν δεν έχει πάει φαντάρος. Παρόλα αυτά, όμως, επειδή εργάζεται με την αστυνομία, να και δεν υπηρέτησε τη θητεία του, ταχτοποιούν όλα τα διαδικαστικά, κανονίζουν τα πάντα και δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα, πουθενά.
Ο εικοσάχρονος νέος με τα αρχικά Α.Σ. είναι από το Χέζεχ του Σίρνακ. Πόλλα μέλη της οικογένειας του Α.Σ. είναι κρατούμενοι στις φυλακές ή μάχονται στις τάξεις του Κουρδικού Απελευθερωτικού Αγώνα και είναι επισημασμένος στις αρχές ασφαλείας ως φίλα διακείμενος στο ΡΚΚ. Παρόλα αυτά, ο Α.Σ. πάει από το Χέζεχ στη Γερμανία οδικώς εντός 20 ημερών. Με λεωφορείο, τρένο, ταξί ακολούθησε διαδρομή από Κωνσταντινούπολη, Σερβία, Ουγγαρία και Αυστρία.
Ο Α.Σ. κάνει αίτηση και αρχίζει τις διαδικασίες έκδοσης διαβατηρίου και βίζας σε Ασφάλεια, προξενεία και παρόμοια γραφεία.
Δηλώνει ο ίδιος για το θέμα:
"Όλα ταχτοποιήθηκαν χωρίς να παραστώ εγώ. Τα έκανε η σπείρα και με τον τρόπο αυτό ήρθα εδώ." Ο Α.Σ αναφερόμενος τα παιχνίδια του Τουρκικού κράτους στους νέους του Χέζεχ, λέει τα εξής: "Η αστυνομία διαδίδει τα ναρκωτικά, την πορνεία και την πρακτοροποίηση. Ο σκοπός εδώ είναι να απομακρύνει τους νέους από την κουλτούρα τους , τη γλώσσα τους και την συμμετοχή στον αγώνα. Η πολιτική που εφαρμίζει το τουρκικό κράτος είναι η εξής: "Κάνε ότι θέλεις, σε συγχωρώ, αλλά μην ασχολείσαι με την πολιτική και των αγώνα." Κάνουν ότι περνάει από τα χέρια τους για να εκκενώσουν το Χέζεχ από τους νέους. Καταφεύγουν σε όλα τα μέσα για να διώξουν τους νέους από εκεί. Πολλοί νέοι από το Χέζεχ ήρθαν στην Ευρώπη ή είναι στο δρόμο. Προωθούν την έξοδο προς την Ευρώπη."

 Το κείμενο στα τουρκικά: ΕΔΩ
 Μετάφραση: Σ. Α. 
Επιμέλεια: Σάββας Καλεντερίδης

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου