.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Otmar Issing: Το ευρώ πρόκειται να καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα

Otmar Issing: Το ευρώ πρόκειται να καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα
Ασταθές και αβέβαιο χαρακτήρισε το οικοδόμημα του ευρώ, το οποίο παρομοίασε με «χάρτινο πύργο» που πρόκειται να καταρρεύσει, ο διάσημος οικονομολόγος Otmar Issing όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του ΕΚΤ και του ευρώ.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, πρώην μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ και επικεφαλής οικονομολόγο, γνωστό και ως ένας από τους αρχιτέκτονες του ευρώ, το ευρωπαϊκό εγχείρημα δεν προχωράει με την τρέχουσα μορφή του και πρόκειται να καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.
Σε συνέντευξή του Central Banking, ο καθηγητής Issing εκτιμάει πως το ευρώ "προδόθηκε" από την πολιτική, καθώς το πείραμα ακολούθησε λάθος πορεία εξαρχής.
Σύμφωνα με τον Issing, η ΕΚΤ βρίσκεται σε έναν «κατήφορο», ενώ διέπραξε μοιραίο λάθος, όταν συμφώνησε να διασώσει χρεοκοπημένες χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία.
Η πρώτη ελληνική διάσωση του 2010, κατά τη γνώμη του, ήταν ουσιαστικά ένα σχέδιο διάσωσης για τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, και επιμένει ότι θα ήταν πολύ καλύτερα αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, κάτι που θα αποτελούσε ένα χρήσιμο μάθημα για όλους.
Οι Έλληνες θα έπρεπε να είχαν λάβει μια γενναιόδωρη υποστήριξη, αλλά μόνο αφού είχε αποκατασταθεί η βιωσιμότητα των συναλλαγματικών ισοτιμιών από την επιστροφή της χώρας στη δραχμή.
Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης έχει αποτύχει
«Ρεαλιστικά μιλώντας, πρόκειται για ένα εγχείρημα που θα προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις, καθώς θα διανύει τη μία κρίση μετά την άλλη. Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πόσο θα διαρκέσει κάτι τέτοιο, σίγουρα όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα», πρόσθεσε.
«Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης έχει λίγο ως πολύ αποτύχει», σημείωσε, ενώ επισήμανε πως η ΕΚΤ παρεμβαίνει στην αγορά, που πλέον έχει χάσει κάθε βαθμό πειθαρχίας. «Έτσι, δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός ελέγχου από τις αγορές ή την πολιτική», πρόσθεσε ο Issing.
Η ΕΚΤ έχει διαβεί το Ρουβίκωνα και τώρα είναι σε δύσκολη θέση, προσπαθώντας να συμβιβάσει τους αντικρουόμενους ρόλους που έχει αναλάβει, από τη μία ως ρυθμιστική αρχή των τραπεζών, ως σύμμαχος σε αποστολές διάσωσης της Τρόικα και ως παράγοντας χάραξης νομισματικής πολιτικής.
Ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ επέκρινε επίσης την Ευρωζώνη για την πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης και την αγορά άνω του 1 δισ. ευρώ ομολόγων σε τεχνητά χαμηλές ή αρνητικές αποδόσεις.
Όπως τόνισε, «μια έξοδος από την πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης καθίσταται ολοένα και πιο δύσκολη, καθώς οι συνέπειες θα μπορούσαν να αποβούν καταστροφικές».
Επίσης, πρόσθεσε ότι «η πτώση της ποιότητας των επιλέξιμων εξασφαλίσεων είναι ένα σοβαρό πρόβλημα».

http://www.newmoney.gr/