.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Η κίνηση Σάμος Sos ετοιμάζει εξώδικη καταγγελία κατά της κυβέρνησης για τη μεταναστευτική πολιτική της


Αποτέλεσμα εικόνας για Σάμος Sos

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 
ΤΗΣ ΣΑΜΟΣ S.O.S  ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ, 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
ΕΙΣΗΓΗΣΗ Ν.ΜΑΡΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ,
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΣ S.O.S

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση διότι με την πολιτική της:

1. Μετέτρεψε και μετατρέπει τη Σάμο από δυναμικό τουριστικό προορισμό σε λαθρομεταναστευτικό προορισμό. Εξαιτίας της αναπάντεχης λαθρομεταναστευτικής εισβολής και των τηλεοπτικών εικόνων που την συνόδευσαν η Σάμος δυσφημίσθηκε έχασε το 23% της τουριστικής της κίνησης το 2016.Δυσφημίσθηκε η τουριστική αγορά του νησιού, ακυρώθηκε η επιλογή προς Σάμο απ 'τους Ευρωπαίους τουρίστες ακόμη και απ τους Έλληνες παραθεριστές. Η πτώση στη τουριστική κίνηση συνεπάγεται μεγαλύτερη πτώση και αρνητικότατη επίδραση στη σαμιακή οικονομία. Τα δε ως τώρα στοιχεία για το 2017 επιβεβαιώνουν, ότι όσο συνεχίζει η άθλια λαθρομεταναστευτική κατάσταση που επικρατεί σε κύρια τουριστικά μέρη του νησιού και κατά συνέπεια η αλλοίωση της τουριστικής φυσιογνωμίας, δεν υφίστανται σημάδια ανάκαμψης σε σχέση με το 2015 και τα προηγούμενα χρόνια.
2. Μετέβαλλε τις προσφυγικές ροές πληθυσμών (απ' τις χώρες πολέμου και πραγματικής προσφυγικής ανάγκης όπως Συρία) με την ανοχή της και με τα επίσημα λεγόμενα κυβερνητικών στελεχών, σ' ένα ατελείωτο και γιγάντιο κύμα λαθρομεταναστών απ την υποσαχάρεια Αφρική την δυτική-βόρεια Αφρική, την Απω Ανατολή κι από άλλες ακόμη ηπείρους, από χώρες δηλαδή που δεν έχουν καμία γειτνίαση με τη χώρα μας και γεωγραφική συνάφεια με τα νησιά της παραμεθορίου. Έτσι που το αντιμετωπίσιμο σ' ένα βαθμό προσφυγικό πρόβλημα των πρώτων ετών της κρίσης να μεταβληθεί σ' ένα τεράστιο λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα, με καθημερινές επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων και τους πραγματικούς πρόσφυγες να αριθμούν μόνο το 10% περίπου του συνόλου των μεταναστών. Απηύθυνε ουσιαστικά ανοιχτή πρόσκληση στους <<όπου γής>> λαθρομετανάστες ότι το πέρασμα προς την Ευρώπη επιτυγχάνεται μέσω των νησιών του Αιγαίου.
3. Δημιουργεί μέγα Εθνικό πρόβλημα και καθιστά τα νησιά ευάλωτα ,στις όποιες ορέξεις της αστάθμητης, απροσδιόριστης αλλά -πάντα και σταθερά- επεκτατικής πολιτικής της γειτονικής μας χώρας, στο παρόν, στο άμεσο και στο απώτερο μέλλον επιβαρύνοντας με αγωνίες καιαπαισιοδοξία για το αύριο τον ακριτικό μας πληθυσμό.
4. Άφησε ουσιαστικά αφύλακτα τα θαλάσσιά μας Εθνικά και Ευρωπα'ι'κά σύνορα και εκχώρησε το κυριαρχικό μας δικαίωμα σε άλλους (όπως frodex),οι οποίοι δεν αποτρέπουν αλλά διευκολύνουν και μεταφέρουν τους λαθρομετανάστες στο λιμάνι της Σάμου. Έχουν δε σημειωθεί και υπερβάσεις των ορίων των καθηκόντων τους ασκώντας ελέγχους σε Σαμιώτες πολίτες δίχως παρουσία αστυνομικού οργάνου και ελληνικής αρχής.
5. Έριξε "στα σκουπίδια" την -δια του ψηφίσματος των Σαμίων (30/10/16) συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΣΑΜΟΣ S.O.S -απαίτησή μας για τη διασφάλιση της Εθνικής μας κυριαρχίας, την αποτελεσματική προστασία, φύλαξη και επιτήρηση των συνόρων μας κατά παράβαση της συνταγματικής επιταγής (άρθρο 28 παρ. 3)
 6. Δεν στελέχωσε τις Υπηρεσίες καταγραφής και ασύλου όπως προβλέπονταν (παρά τη μεγέθυνση της μεταναστευτικής κρίσης) με αποτέλεσμα να παραμείνει εγκλωβισμένος μη διαχειρίσιμος αριθμός 2800 μεταναστών στην πόλη της Σάμου των 7000 κατοίκων, σ'ένα hot spotτων 850 θέσεων.
7. Τολμά ανερυθρίαστα, να προγραμματίζει τη μόνιμη εγκατάσταση προσφύγων και πλήθους μεταναστών, αριθμού φοβερά δυσανάλογου με το πληθυσμό του ακριτικού νησιού μας, αποδεχόμενη εν πρώτοις τη μόνιμη εγκατάσταση 20000 μεταναστών στα νησιά του ανατολικού αιγαίου και απειλώντας πρόσφατα ακόμη και για επιτάξεις ξενοδοχείων.
8. Εγκαθιδρύει με το ''έτσι θέλω'' μουσουλμανικές-ισλαμικές μειονότητες στα νησιά μας, ξεκινώντας ένα εφιαλτικό ανθελληνικό σενάριο για τη κοινωνική-πολιτισμική ζωή της Σάμου και την εθνική υπόσταση των νησιών της παραμεθορίου αύριο. Είναι πασιφανές ηλίου φαεινώτερο, ότι η πολύχρονη εγκατάσταση ισλαμιστών θα αποτελεί αντικείμενο ποικίλης εκμετάλλευσης απο την τουρκική εξωτερική πολιτική κι από άλλα κέντρα άκρως επικίνδυνα για τον ελληνισμό. Όλοι βλέπουν και κρούουν τον κώδωνα του Εθνικού κινδύνου ,η κυβέρνηση εγκληματικά κωφεύει(!; )ενάντια στη προστασία και στο μέλλον των νησιών του ευαίσθητου γεωπολιτικά αιγαιοπελαγίτικου χώρου.
9. Εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά μας, τους μετατρέπει σε ομήρους (ενώ οι ίδιοι ζητούν να πάνε σε χώρες του προορισμού τους ) και δεν απαιτεί απ' την Ευρωπα'ι'κή Ένωση τη μετεγκατάστασή τους, όπως ορίζουν τα συμφωνηθέντα. Αποτέλεσμα ο αριθμός των μετεγκαταστάσεων προς ευρωπα'ι'κές χώρες να είναι υποδεκαπλάσιος αυτού που υποτίθεται πως έπρεπε να είναι για το χρόνο που πέρασε.
10. Δεν αντιπαρατέθηκε στην υποκριτική πολιτική κρατών-μελών της Ε.Ε για τις μετεγκαταστάσεις και δεν απαίτησε ως ισότιμο μέλος η Ελλάδα της Ε.Ε, την αναλογική κατανομή προσφύγων και μεταναστών γιατί η κυβέρνηση δεν είχε και δεν έχει εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης με συνέπεια οι νησιώτες να πληρώνουν βαρύ τίμημα ,οικονομικό και κοινωνικό.
11. Απεμπόλησε τα δικαιώματα της χώρας μας τα απορρέοντα απ 'τους διεθνείς κανόνες και απ' τον ΟΗΕ για τις απελάσεις όσων δεν δικαιούνται άσυλο, εγκατάσταση ή μετεγκατάσταση. Παρά το γεγονός ύπαρξης μηχανισμού και κονδυλίων για αξιοπρεπή επιστροφή στην πατρίδα τους, δεν ενήργησε με αποτέλεσμα οι επιτευχθείσες απελάσεις να είναι ελάχιστες .Ελάχιστες είναι και οιεπιστροφές προς Τουρκία, βάση της συμφωνίας Ε.Ε και Τουρκίας. Η κυβέρνηση έρμαιο των ιδεοληψιών της είναι ανίκανη και επικινδύνως δυσκίνητη στην ικανοποίηση των νόμιμων δικαιωμάτων που έχει η χώρα μας, με αποτέλεσμα να βαθαίνει η κρίση στα νησιά και στη Σάμο.
12. Ευθύνεται για την έξαρση της παραβατικότητας των μεταναστών αφού ο εγκλωβισμός, το αβέβαιο μέλλον, η πολύχρονη παραμονή είναι βασική αιτία παραβατικών πράξεων και εγκληματικών δραστηριοτήτων .Τα κρούσματα επιθέσεις σε νέους της Σάμου και ξυλοδαρμοί, οι διαρρήξεις καταστημάτων και οικιών ,η προσβολή περιουσιών ,οι διαρρήξεις εκκλησιών και οι βανδαλισμοί σε νεκροταφεία ,οι βιασμοί και οι απόπειρες βιασμών, οι διακινήσεις ναρκωτικών, οι πυρκαγιές, οι συγκρούσεις των λαθρομεταναστών μεταξύ τους κι όλες αυτές οι εγκληματικές δραστηριότητες που λαβαίνουν χώρα στο νησί μας δεν θα συνέβαιναν ή θα ήταν περιορισμένης κλίμακας αν η κυβέρνηση είχε τηρήσει την αρχική δέσμευση για ολιγοήμερο (72 ωρών) πέρασμα από τη Σάμο. Άλλωστε όπως δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ <<όσο επιμηκύνεται ο χρόνος αναμονής τόσο μεγαλύτερη ένταση υπάρχει και αυξάνονται τα επεισόδια στις δομές φιλοξενίας>>.
13. Ευθύνεται για την ανασφάλεια των κατοίκων, για τα πρωτόγνωρα αισθήματα φόβου που βιώνει η τοπική κοινωνία. Όταν σε μια μικρή πόλη κυκλοφορεί ένας τόσος μεγάλος αριθμός άγνωστων λαθρομεταναστών μεταξύ των οποίων (εύλογο είναι όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε ανθρώπινο πληθυσμό) υπάρχει και ένα ποσοστό παραβατικών εκδηλωμένων ή μη. Η αγορά ερημώνει τις νυχτερινές ώρες ,οι δημότες περιορίζουν τις μετακινήσεις, συνοδεύουν τα παιδιά τους, οι παιδικές χαρές οι δημοτικοί κήποι καταλήφθηκαν από άνδρες λαθρομετανάστες , οι κάτοικοι αποφεύγουν τους περιπάτους κλεισμένοι στα σπίτια τους. Στη πόλη της Σάμου επικρατεί φόβος και οι πολίτες της κατάντησαν όμηροι στον τόπο τους.
14. Εμμένει δογματικά και αντιδημοκρατικά (παρά την αντίθεση των τοπικών κοινωνιών των φορέων και της αυτοδιοίκησης και χωρίς την συναίνεση των άλλων πολιτικών ηγεσιών ) να επιχειρεί πρόγραμμα περαιτέρω εγκλωβισμού και μόνιμης παραμονής μεταναστών στα νησιά και στη Σάμο με δημιουργία φυλακής και άλλων νέων δομών.
15. Επισείει τον κίνδυνο ότι θα καταπέσει η συμφωνία Ε.Ε-Τουρκίας αν οι μετανάστες μεταφερθούν στην ενδοχώρα για τις διαδικασίες καταγραφής, επιχείρημα που αμφισβητείται έντονα και έχει καταρριφθεί από υπεύθυνες φωνές νομικών, πολιτικών, βουλευτών, ευρωβουλευτών ακόμη και επιστημονικών φορέων, δικηγορικών συλλόγων. Το επιχείρημα αυτό χρησιμοποιήθηκε απ' τους κυβερνώντες με πονηρία για να αποδεχθεί η τοπική μας κοινωνία τετελεσμένα γεγονότα και να καταφέρουν την υλοποίηση-προφανώς-μυστικών συμφωνιών και σκοτεινών σχεδίων.
16. Προκαλεί την κοινωνία μας συνεχώς με μπαράζ δηλώσεων Υπουργού και κυβερνητικών στελεχών όπως "ήλθαν για να μείνουν ","....να υπάρχει ώσμωση μεταξύ μεταναστών-προσφύγων και των Ελλήνων" και για την φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων" ...δεν υπάρχει τρόπος η κυβέρνηση να διαχειριστεί αυτό το ζήτημα" και με πλήθος άλλων ενεργειών και εξαγγελιών με οικονομικά κίνητρα εξόφθαλμα άνισα με τα ισχύοντα για τους Έλληνες πολίτες, που αποσκοπούν στην μακρόχρονη εγκατάσταση των μεταναστών στη Σάμο.

17. Απειλεί τους νησιώτες ότι χωρίς τη θέλησή τους θα προχωρήσει στη κατασκευή νέων hotspot,κλειστής δομής φιλοξενίας για παραβατικούς 200 ατόμων σε κάθε νησί μέχρι το Μάρτιο μετατρέποντας χώρους που χρησιμοποιήθηκαν για λόγους Εθνικής Άμυνας (πρώην στρατόπεδα) σε καταυλισμούς.
18. Απαξίωσε το κράτος τις κρατικές και αυτοδιοικητικές πρώτου και δεύτερου βαθμού υπηρεσίες, αφού ανέχθηκε βασικές δραστηριότητες ενασχόλησης με τους πρόσφυγες-μετανάστες να τις ασκούν οι Μ.Κ.Ο, οι οποίες δρουν ασύδοτα και σε οικονομικό επίπεδο και σε πολιτικό, ντροπιάζουν την πατρίδα μας την κρατική υπόσταση, ξεκοκαλίζουν ανεξέλεγκτα τα ευρωπα'ι'κά κονδύλια και προσπαθούν να εκμαυλίσουν τον ντόπιο πληθυσμό τους επιχειρηματίες, ξενοδόχους, ιδιοκτήτες σπιτιών και τους ανέργους.
19. Ακύρωσε τις λειτουργίες που θα μπορούσε να έχει μια συντεταγμένη πολιτεία μέσω των κρατικών και αυτοδιοικητικών υπηρεσιών στην αντιμετώπιση των ποικίλων ζητημάτων της μεταναστευτικής κρίσης,  εάν δινόντουσαν οι αρμοδιότητες. και αν οι προσλήψεις εργαζομένων γινόντουσαν απ' τον Δήμο, Περιφέρεια, Κοινωνική Πρόνοια κ.λ.π με τις ισχύουσες νόμιμες διαφανείς διαδικασίες.
20. Συμμάχησε κρύβοντας την ανεπάρκεια της, με τους λογής-λογής ''αλληλέγγυους' 'μεταξύ των οποίων υπάρχουν άτομα με σαφή ανθελληνική συμπεριφορά και αντικοινωνική πρακτική, διαδίδουν στον μεταναστευτικό πληθυσμό ψεύτικες φήμες και παρασύρουν τους δύσμοιρους εγκλωβισμένους σε πράξεις αδιέξοδες για τους ιδίους, ακόμη και σε πράξεις προσβλητικές για την χώρα μας και την τοπική κοινωνία.
21. Υποκινεί τη δημιουργία του κράτους εν κράτει των Μ.Κ.Ο και των ''αλληλέγγυων'' και στήνει μ' αυτούς ένα ιδιότυπο παρακράτος ενάντια στη Δημοκρατία μας και προσβάλλει, απαξιώνει τις θεσμικές λειτουργίες, τους αιρετούς, τους τοπικούς φορείς και τις Υπηρεσίες.
22. Υποβάθμισε την αποστολή και το ρόλο του Στρατού μας και των στελεχών του, οι οποίοι εκτός του λειτουργήματός τους για την εθνική μας άμυνα και προστασία επιφορτίσθηκαν καθήκοντα εποπτείας της σίτισης και καθαριότητας στα hot spot,τη στιγμή που οι ''επαγγελματίες εθελοντές'' των Μ.Κ.Ο πουλάνε ''εθελοντισμό'' και κερδοσκοπούν στο πάρτι των ευρωπα'ι'κών εκατομμυρίων.
23. Παρέσυρε την Αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς σε ατέρμονες συζητήσεις και συσκέψεις άνευ πρακτικού αποτελέσματος στις δεσμεύσεις με προγραμματισμούς αθετούμενους μόνο και μόνο για να ροκανίζει το χρόνο και να παρουσιάζει τώρα την εισβολή των λαθρομεταναστών, τον εγκλωβισμό και την ανάγκη στέγασης και μόνιμης παραμονής ως τετελεσμένο γεγονός.
24. Παραπλάνησε επικοινωνιακά τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα εμάς τους νησιώτες κρούοντας τις ευαίσθητες ανθρωπιστικές χορδές, τα πανάρχαια φιλόξενα αισθήματα μας χρησιμοποιώντας ,επί μήνες και χρόνια , την καλόηχη στις ψυχές μας λέξη ''προσφυγιά'' ή ''προσφυγικό πρόβλημα '''η προσφυγική κρίση'' ,αφαιρώντας απ' το καθημερινό της λεξιλόγιο και τη ρητορική της το ''μετανάστες'', ''παρανόμως εισερχόμενοι'', λαθρομεταναστευτική εισβολή'', με σκοπό να αποδεχθούμε οι νησιώτες αυτήν την εισβολή ως αναγκαία προσφυγική μετακίνηση.
25. Δίχασε την τοπική μας κοινωνία κατηγορώντας όσους δεν εμπιστεύονται την μεταναστευτική της πολιτική. Μίλησε για κάποιους ακραίους και φασίστες για ξενοφοβικούς και ρατσιστές.
26. Βάφτισε φασιστικό και ρατσιστικό λόγο τον πατριωτικό και δημοκρατικό λόγο όσων αντιστρατεύονται την πολιτική της. Για την κυβέρνηση κατάντησε η έκφραση αγωνίας ανησυχίας των πολιτών για την Ελλάδα και τον ελληνισμό να είναι φασίζουσα νοοτροπία και η αγάπη μας για την πατρίδα για το νησί μας, ρατσισμός!!
27. Αδιαφορεί για το μέγα δημογραφικό πρόβλημα, δεν αντιλαμβάνεται τη συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού, την άρον-άρον αλλαγή της πληθυσμιακής σύνθεσης που προκαλεί η εμμονή στην μεταναστευτική της πολιτική. Αδιαφορεί; δεν αντιλαμβάνεται ; ή εγκληματεί σε βάρος των νησιών και του μέλλοντός μας!!

Ν.ΜΑΡΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΣ S.O.S

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου