.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ : Η λογοκρισία στα ΜΜΕ έχει φτάσει στο απόγειό της.


Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε τέτοια φίμωση του πολιτικού διαλόγου όσο σήμερα. Κι αυτό είναι γεγονός. Ποτέ άλλοτε από την εποχή του Καστελόριζου δεν απουσιάζει από τα ΜΜΕ τόσο απόλυτα η άποψη που υποστηρίζει την άμεση μονομερή διαγραφή του χρέους και την έξοδο από το ευρώ. Είναι τυχαίο; Όχι βέβαια.

Σε μια περίοδο όπου η χώρα και ο λαός της δέχεται τους πιο απροκάλυπτους εκβιασμούς από τους δανειστές και κυρίως την ΕΚΤ, είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για το καθεστώς να μην ακούγεται ούτε στο ελάχιστο αντίθετη φωνή. Το παιχνίδι έχει απαραβίαστους κανόνες. Ο δήθεν πολιτικός διάλογος πρέπει να κινείται αποκλειστικά ανάμεσα σ' αυτούς που υποστηρίζουν τη συνέχεια της ίδιας κατάστασης με πριν και σ' εκείνους που λένε ότι με τσαλιμάκια και στυλιστικές παραστάσεις δήθεν διαπραγμάτευσης, μπορούμε να τα καταφέρουμε.


Το ζητούμενο είναι πώς ο ενθουσιασμός του λαού, που ξεφορτώθηκε τη συμμορία των μνημονίων, θα μετατραπεί σε απελπισία, καθώς οι υποχωρήσεις της νέας κυβέρνησης στις απειλές και τους εκβιασμούς θα εμφανίζονται ως μονόδρομος. Τι να κάνουμε δεν μπορεί να γίνει τίποτε άλλο. Όσο πανηγυρίσατε, πανηγυρίσατε. Τώρα τα κεφάλια μέσα.

Άσε που είναι πιθανό να στηθεί κανένα πιστωτικό επισόδειο για να τρομοκρατηθεί ο μέσος Έλληνας και να αποδεχθεί την άτακτη υποχώρηση της νέας κυβέρνησης. Πώς λοιπόν να ανεχθούν έστω και υποψία αντίθετης άποψης, που να ισχυρίζεται ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος. Ότι τα χειρότερα έρχονται όχι αν συγκρουστείς, αλλά αν υποχωρείς μπροστά στις απαιτήσεις των δανειστών και της ευρωζώνης.


Δείτε περίεργα πράγματα. Με κυβέρνηση της αριστεράς κι ο πολιτικός διάλογος στα ΜΜΕ είναι ο πιο λογοκριμένος που ζήσαμε ποτέ όλα αυτά τα χρόνια. Παίζεται κορώνα ή γράμματα το ίδιο το καθεστώς και δεν πρόκειται να ρισκάρουν της μόνης αντίπαλης άποψης. Ακόμη και με την πρόθεση να τη διασύρουν. 

Ξέρουν ότι η σύγκρουση με τους δανειστές, η καταγγελία του χρέους και η έξοδος από το ευρώ είναι η μόνη ρεαλιστική άποψη για να βγει η χώρα από το σημερινό αδιέξοδο με κριτήριο τα συμφέροντα του λαού. Γι' αυτό και δεν τολμούν ούτε να την παρουσιάσουν, έστω και εν είδη μαϊντανού, όπως το έκαναν μέχρι την τελευταία προεκλογική περίοδο.