.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ DW: ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΕΥΡΩ


Ιστορικός Οικονομίας σε DW: Να εγκαταλείψει προσωρινά η Ελλάδα το ευρώ

Την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προτείνει ο ιστορικός της Οικονομίας Βέρνερ Πλούμπε. «Χωρίς ευρώ θα αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα και οι Έλληνες θα ορίζουν μόνοι τους τη μοίρα της χώρας τους».
Αμέσως μετά την εκλογή της, η νέα ελληνική κυβέρνηση διατύπωσε το αίτημα για κούρεμα του χρέους. Την ώρα όμως που ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς το αποκλείουν, ο καθηγητής Ιστορίας της Οικονομίας Βέρνερ Πλούμπε στο Πανεπιστήμιο Γκαίτε της Φραγκφούρτης συντάσσεται με εκείνους που θεωρούν ότι ένα κούρεμα δεν ωφελεί επί της ουσίας την Ελλάδα.
Σε συνέντευξή του στην γερμανική δημόσια ραδιοφωνία (DLF) εξηγεί: «Ένα κούρεμα δεν ωφελεί την Ελλάδα από τη στιγμή που προς το παρόν δεν αποπληρώνει πιστώσεις. Για διαπραγματευτικούς λόγους διατυπώνεται αίτημα για κούρεμα του χρέους, έτσι ώστε μετά από το βροντερό 'όχι' των ευρωπαίων εταίρων να δοθούν ντε φάκτο στην Ελλάδα μία ακόμη μεγαλύτερη παράταση στην αποπληρωμή του χρέους και διευκολύνσεις στη χρηματοδότησή του».
Ο γερμανός ιστορικός εμφανίζεται πεπεισμένος ότι οι πιστώσεις που δόθηκαν στην Ελλάδα στηρίζουν το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύστημα και δεν βοήθησαν τον ελληνικό πληθυσμό να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι παρά την διάθεση τεράστιων ποσών, η ανεργία στην Ελλάδα εξακολουθεί να κυμαίνεται στο 25%.
Όλα για τη θωράκιση του ευρωπαϊκού δημοσιονομικού συστήματος
«Στόχος της βοήθειας είναι να θωρακιστεί το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύστημα, αλλά και η ασταθής δομή του ευρώ, που έπρεπε να προστατευθεί με κάθε τίμημα, λέει ο γερμανός ειδικός. Ορθά επισημαίνεται ότι από την οικονομική βοήθεια δεν επωφελήθηκε ο ελληνικός πληθυσμός. Τα χρήματα διατέθηκαν για την σταθεροποίηση του ευρωπαϊκού δημοσιονομικού συστήματος από το οποίο εξαρτάται η Ελλάδα, αλλά και η υπόλοιπη ευρωζώνη. Αν αναλογιστούμε ότι στην Ευρώπη αναχρηματοδοτούνται κάθε χρόνο περίπου 600 δισ. ευρώ τότε καταλαβαίνουμε ότι χρειάζεται για αυτό ένα εύρυθμο δημοσιονομικό σύστημα. Και αυτό προστατεύεται».
Κατά την άποψη του καθηγητή Βέρνερ Πλούμπε ο μόνος δρόμος για να βγει η Ελλάδα από την κρίση είναι να εγκαταλείψει προσωρινά την ευρωζώνη:
«Τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Η Ελλάδα έχει ωστόσο πολλά πλεονεκτήματα, όπως η γεωγραφική της θέση στην ανατολική Μεσόγειο. Η ισχύς των ελλήνων εφοπλιστών σίγουρα δεν είναι τυχαία. Η συμμετοχή στο ευρώ, αλλά και οι διεθνείς και ευρωπαϊκοί οικονομικοί συσχετισμοί καθιστούν τη χώρα ακριβή.
Την ίδια στιγμή η χώρα διογκώθηκε υπερβολικά οικονομικά χάρη στον χαμηλότοκο δανεισμό. Το ζητούμενο είναι τώρα να απελευθερωθεί η χώρα από την πίεση του ευρώ. Κατά την άποψή μου η Ελλάδα θα έπρεπε να εγκαταλείψει για ένα διάστημα το ευρώ έτσι ώστε να αποκατασταθεί όσο γίνεται η ανταγωνιστικότητά της. Το θετικό μιας αποχώρησης θα ήταν ότι οι Έλληνες θα όριζαν πια μόνοι τις τύχες τους. Διότι η εντύπωση μετά την νίκη του Αλέξη Τσίπρα είναι ότι Βρυξέλλες και Βερολίνο δυσανασχετούν με τη λαϊκή ετυμηγορία στην Ελλάδα. Αν λοιπόν η ευρωζώνη οδηγήσει στο να αμφισβητείται η νομιμότητα δημοκρατικών αποφάσεων επειδή δεν συνάδουν με τους κανόνες του ευρώ, τότε έχουμε πρόβλημα»., καταλήγει ο γερμανός ιστορικός.


Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/news/story/551905/istorikos-oikonomias-se-dw-na-egkataleipsei-prosorina-i-ellada-to-eyro#ixzz3QgLeoAgM