.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

Η Λαϊκή Ενότητα μιλάει με… δυο γλώσσες για το νόμισμα

draxmi-mesa

Τις… παιδικές ασθένειες του ΣΥΡΙΖΑ κληρονόμησε και το κόμμα Λαφαζάνη, με τα στελέχη του να αρθρώνουν ήδη διαφορετική ρητορική.
Λαπαβίτσας και Ζήσης «μονομαχούν» για το μέλλον

Τις «παιδικές ασθένειες» του ΣΥΡΙΖΑ «κληρονόμησε» και η Λαϊκή Ενότητα με τους βουλευτές της να μην μπορούν να συμφωνήσουν τελικά στα βασικά και στις αρχές του νέου κομματικού σχηματισμού που αναμένεται να συγκροτηθεί και επίσημα καθώς τυπικά λείπουν γραφειοκρατικές διαδικασίες που ολοκληρώνονται σε λίγο.
Το θέμα της επιστροφής της χώρας στο εθνικό νόμισμα, που αποτέλεσε και την σημαία της Αριστερής Πλατφόρμας φαίνεται ότι είναι μια από τις αρχές που δεν ασπάζονται όλοι οι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας. Στις δηλώσεις τους ανακαλύπτει κανείς εύκολα το αλαλούμ που επικρατεί και την σύγχυση καθώς δεν ακολουθείται ή δεν υπάρχει ακόμη κοινή κομματική γραμμή.
Ο ένθερμος οπαδός της δραχμής Κώστας Λαπαβίτσας εξακολουθεί να υπερασπίζεται τις απόψεις του για αλλαγή νομίσματος στη χώρας, σημειώνοντας με άρθρο του στην ιστοσελίδα του iskra ότι «θα θέσουμε συμμετοχής της χώρας στο ευρώ» και συμπληρώνει: «Η συντεταγμένη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα είναι απολύτως εφικτή, πράγμα που γνώριζε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ήθελε επ’ ουδενί να εξετάσει με σοβαρότητα γιατί η ηγεσία του ήταν προσκολλημένη στο ευρώ.  Αναμφισβήτητα είναι μια άποψη που απηχεί και τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας αλλά και της γραμμής Λαφαζάνη που ακολουθείται εδώ και καιρό και από τους «λαφαζανικούς» βουλευτές.
Άλλωστε δεν είναι τυχαία και η εκλογική συμπόρευση του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον Αλέκο Αλαβάνο και το κόμμα του «Σχέδιο Β’» που βασική του γραμμή είναι η επιστροφή στη δραχμή.
Ωστόσο, φαίνεται, ότι στην Λαϊκή Ενότητα, υπάρχουν κι άλλες φωνές που δεν συμφωνούν με την αλλαγή εθνικού νομίσματος και διατυπώνουν δημόσια την άποψή τους αυτή, με αποτέλεσμα η εικόνα για την γραμμή και τις θέσεις του νέου κόμματος να… θολώνει.
Ο Βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Ζάννας Ζήσης μιλώντας σήμερα στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν έχει σχέδιο να επιστρέψει η χώρα στην δραχμή, ούτε ότι η αλλαγή νομίσματος είναι στόχος του κόμματος.
[www.parapolitika.gr]
triklopodia.gr