.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Σάββατο, 8 Αυγούστου 2015

Χωρίς αιδώ οι παραβιάσεις του Συντάγματος και της Κοινοβουλευτικής ΔημοκρατίαςTου Γιώργου Κασιμάτη

(ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ  ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ με τίτλο : "τσιπράκια και λοιποί αναξιοπρεπείς και υπόδουλοι ΝΑΙνέκοι της ροχάλας"**)

Η ιστορία του Μάη της τετραετίας συνεχίζεται πανομοιότυπα. Η περίφημη (παράνομη και απάνθρωπη) «Συμφωνία» και πάλι δεν επικυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων -ούτε καν τέθηκε σε ψηφοφορία. Η ανεξάντλητη, όμως, ευρηματικότητα των παρανόμων όλων των εποχών βρήκε ένα νέο και πρωτοφανές εύρημα για τη «δημοκρατική» διακήρυξη της «επιβολής» της: Φορέθηκε η «Συμφωνία» «δια της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως» επίσημο «καπέλο» στο κεφάλι της Λαϊκής Αντιπροσωπείας, που αποτελεί το ύπατο όργανο αντιπροσώπευσης της Λαϊκής Κυριαρχίας -που δεν υπάρχει πια- και του Προέδρου της Δημοκρατίας, που αποτελεί το ύπατο όργανο έκδοσης και δημοσίευσης των νόμων -που δεν αποφασίζει πια η Ελλάδα.

Ποιο ήταν το εύρημα; Στην Ολομέλεια δεν τέθηκε η «Συμφωνία» για επικύρωση κατά το Σύνταγμα, γιατί είχε δηλώσει η ΑΝ.ΕΛ ότι δε θα την ψηφίσει και όλοι οι άλλοι δε θέλανε, προφανώς, να αναλάβουν επίσημα την -όχι μόνο πολιτική- ευθύνη μιας τέτοιας πράξης που θίγει την εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματα του ανθρώπου. Έτσι, τη βάλανε στην πρώτη σελίδα της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ, Α, 80/16/7/20150), ως το γρανιτένιο πίνακα του Όρους Σινά με τις εντολές της Υπέρτατης Θέλησης, χωρίς υπογραφές θνητών, πάνω από το νόμο που ψήφισε η «κυρίαρχη» Βουλή των Ελλήνων και πάνω από τον τίτλο του Αρχηγού του Κράτους («Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας») που, κατά το Σύνταγμα, εκδίδει και δημοσιεύει τους νόμους της «κυρίαρχης» Νομοθετικής Εξουσίας.

Το κείμενο, μάλιστα είναι στα αγγλικά και στα ελληνικά για να μην υπάρξει και καμία ερμηνεία αντίθετη με την ξένη θεία βούληση... Το νέο εύρημα μας άφησε άναυδους. Ρώτησα συναδέλφους μου, αν είδα καλά και αν εκείνοι έχουν ξαναδεί τέτοιο περιεχόμενο σε Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Μου απάντησαν ότι ναι, καλά είδα, και ότι δεν έχουν ξαναδεί. Μπορεί να κάνομε όλοι λάθος και να έχει ξανασυμβεί, αλλά σίγουρα μόνο παράνομα και από παράνομο καθεστώς θα έχει γίνει. Είναι γνωστό ότι στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύονται οι νόμοι που ψηφίζει η Βουλή (στο Τεύχος Α΄) και άλλες πράξεις της Εκτελεστικής Εξουσίας, πάντοτε με την υπογραφή των αρμόδιων οργάνων της ή κρίσιμες για τη χώρα «αποφάσεις κυβερνήσεως» οι οποίες, με βάση την κοινοβουλευτική αρχή της δημοκρατίας συνηθίζεται να υποβάλλονται στην Ολομέλεια για έγκριση. Αλλά και σ’ αυτή τη σπάνια περίπτωση, πρέπει να εγκριθούν με ψηφοφορία της Βουλής και να είναι υπογεγραμμένες από την Κυβέρνηση. Επίσης, ούτε ως αιτιολογική ή εισηγητική έκθεση, που προβλέπει το Σύνταγμα, ούτε ως οποιαδήποτε άλλη μορφή δημόσιου εγγράφου μπορεί να θεωρηθεί χωρίς υπογραφή. Απλά, δημοσιεύεται ένα ξένο κείμενο, χωρίς υπογραφή εκπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ως ανεύθυνη διατύπωση θέσφατης για την Ελλάδα Βούλησης. Ποια άλλη επίσημη ομολογία κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας και επιβολής κατοχής θέλομε;

Πηγή:http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2015/08/blog-post_1.html

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: "τσιπράκια και λοιποί αναξιοπρεπείς και υπόδουλοι ΝΑΙνέκοι  της ροχάλας...**"

Πρίν λίγες μέρες ως γνωστόν, ψηφίστηκε με διαδικασίες πιο κατεπείγουσες απο κατεπείγουσες (χίλιες σελίδες νομοσχέδιο!!!) το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων που αφορά το 3ο και αριστερό μνημόνιο. Αρθρο 1ο: ο "νέος κώδικας πολιτικής δικονομίας και άρθρο 2ο: οι ρυθμίσεις για την εγγύηση των καταθέσεων(τρίτος πυλώνας ενοποίησης τραπεζικόυ συστήματος στην ευρωΖ - οδηγία BRRD).

Ας ρίξουμε μιά ματιά στην αιτιολογική έκθεση που είναι πάντα απαραίτητο συνοδευτικό έγγραφο σε κάθε νομοσχέδιο που έρχεται για ψήφιση.

Ας δούμε τί λέει στην πρώτη παράγραφο:


Με άλλα λόγια η σημερινή "αριστερή" κυβέρνηση "δεσμεύεται" και "με την σύμφωνη γνώμη των ΘΕΣΜΩΝ"...να φέρει νομοσχέδιο που βεβαίως θα είναι αποδεκτό απο τούς τοκογλύφους...
Βεβαίως οι "ΘΕΣΜΟΙ" απαιτούν: επειδή τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά, που να προλάβετε τώρα να καταρτίσετε νέο νομοσχέδιο...Φέρτε μας το νομοσχέδιο της ομάδας Χαμηλοθώρη, ναι αυτό που κατάρτισε η προηγούμενη κυβέρνηση των σαμαροβενιζέλων... και για το οποίο είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες!!!Αυτό είναι ότι πρέπει!!! (Ναί αυτό για το οποίο έγινε τόσος θόρυβος και οι δικηγόροι το απέρριψαν με δημοψήφισμα τον περασμένο Δεκέμβρη...)
Οποία ΞΕΦΤΙΛΑ...
Ας δούμε τώρα λίγο παρακάτω στην ίδια έκθεση:


Τώρα καταλαβαίνουμε τί θα πεί "ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ" ΚΑΙ ΠΌΣΟ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΙΝ όταν καταρτίζεται ένα νομοσχέδιο!!! Ξανά:  οποία ΞΕΦΤΙΛΑ!!" 

Αν ολα τα παραπάνω (και αναρίθμητα άλλα παρόμοια που δυστυχώς συνέβησαν σε αυτή τη χώρα τουλάχιστον τα τελευταία 6 χρόνια) ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΠΙ ΠΟΙΝΗ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;; 

Και το κερασάκι στην τούρτα:

Χαράματα 12 προς 13 Ιουλίου που ψηφίστηκε το ΝΣ πήρε το λόγο ποιός; Ο κ. Λοβέρδος παρακαλώ. Και τι τους είπε:

[...«Από το πρωί καταθέσαμε βελτιώσεις και μας απάντησαν ότι δεν έχουμε καμία δυνατότητα ούτε καν απλής προσθήκης, γιατί η κατάντια αυτής της διαπραγμάτευσης έφτασε τη χώρα στο να φέρνει σχέδιο νόμου στο οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε προσθήκη»...]

[...Πρωθυπουργός είπε ότι δεν μπορούν πίσω από τη δική του υπογραφή να κρύβονται αυτοί οι 39. Εμείς του λέμε ότι πίσω από εμάς κρυβόταν πέντε χρόνια για να λέει ψέματα στον ελληνικό λαό...]

Να η κατάντια της "πρώτης φοράς αριστερά": κατάντησε η χλεύη των ...φτυσμένων...Οποία ΞΕΦΤΙΛΑ!!! 

(** Παραλαγή επι το ηπιότερο μιάς φράσης του αγαπητού μου φίλου Γιάννη Μακριδάκη)
http://monaxeros.blogspot.gr/