.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Το ευρώ η «Χρυσή Αυγή», η αριστερά και το ΚΚΕ

του Μάνου Καραγιαννάκη
Στο Ριζοσπάστη της περασμένης Κυριακής δημοσιεύτηκε ένα άρθρο γραμμής το οποίο υπογράφει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο άρθρο αυτό, ανάμεσα σε άλλα γράφεται ότι υπάρχουν δυνάμεις «που συστηματικά καλλιεργούν την προσδοκία ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση, με την έξοδο απ' την Ευρωζώνη και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Σε αυτή την επιδίωξη πρωτοστατούν η ''Αριστερή Πλατφόρμα'' του ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Αλαβάνος, διάφορες εθνικιστικές ομάδες, όπως το ΕΠΑΜ κ.ά., που συμπίπτουν στο συγκεκριμένο θέμα με τη ΧΑ».
Πρόκειται για χυδαία διαστρέβλωση, ανέντιμη και πολιτικά επικίνδυνη που καμία σχέση δεν έχει με τις κομμουνιστικές αρχές στην αντιμετώπιση των πολιτικών αντιπάλων και των απόψεων με τις οποίες ένα Κομμουνιστικό Κόμμα εκτιμά ότι βρίσκεται σε διαφωνία. Θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε το συμβάν καθώς ο αρθρογράφος δεν τα πάει καλά με το γράψιμο (σπανίως βλέπει κανείς άρθρα του στον κομματικό τύπο) και δεν είναι στα δυνατά του σημεία η ικανότητα πολιτικής ανάλυσης. Εντούτοις, πρόκειται για ανώτατο ηγετικό στέλεχος που ότι γράφει απηχεί την γενικότερη πολιτική θέση του ΚΚΕ κι όχι τις προσωπικές του ιδιαιτερότητες. Υπό αυτή την έννοια μια απάντηση στους ισχυρισμούς του Κ. Παρασκευά είναι αναγκαία.
Η αλήθεια, μέσα από την ακριβή παράθεση θέσεων, δεν αποδεικνύει σύμπτωση απόψεων στο....
ζήτημα του νομίσματος ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και στις πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς στις οποίες αναφέρεται ο Κ. Παρασκευάς. Αντίθετα εκθέτει ολοσχερώς την σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ. Και τούτο γιατί η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ έχει την ίδια πολιτική φιλοσοφία με την Χρυσή Αυγή αναφορικά με την παραμονή στο ευρώ και το ενδεχόμενο επιστροφής σε εθνικό νόμισμα. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε τα ακριβή στοιχεία.
Ο Ν. Μιχαλολιάκος για το ευρώ και το εθνικό νόμισμα
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο bankingnews.gr η οποία αναδημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής (με ημερομηνία 22 Ιουνίου 2015) ο αρχηγός του ναζιστικού μορφώματος Νίκος Μιχαλολιάκος, είπε ανάμεσα σε άλλα: «Το ευρώ το έχουμε πληρώσει πανάκριβα, το έχουμε χρυσοπληρώσει. Δεν τους χρωστάμε, αλλά μας χρωστάνε. Αν φύγουμε από το ευρώ τώρα θα τους κάνουμε δώρο στους Ευρωπαίους δανειστές μας. Η δραχμή είναι εθνικός τελικός στόχος, αλλά όχι τώρα. Για να υπάρξει εθνικό νόμισμα θα πρέπει να υπάρχει αυτάρκης εθνική παραγωγή. Η Ελλάδα έχει κατεστραμμένη εθνική παραγωγή άρα δεν μπορεί να έχει εθνικό νόμισμα. Η Ελλάδα δεν έχει επιλογή αυτή την στιγμή. Για την Ελλάδα υπάρχει μόνο ευρώ και με σκληρούς όρους». Τι ακριβώς μας λέει εδώ ο Μιχαλολιάκος; Μας λέει ότι στην παρούσα συγκυρία η παραμονή στο ευρώ είναι μονόδρομος κι ότι μόνο όταν ο οικοδομηθεί μια οικονομία όπως την αντιλαμβάνεται ο ίδιος, δηλαδή μόνο όταν δημιουργηθεί στην Ελλάδα το χιτλερικό κράτος που ονειρεύεται, θα πάμε σε εθνικό νόμισμα.
Η ηγεσία του ΚΚΕ, το ευρώ και τι εθνικό νόμισμα
Ας δούμε όμως τι λέει και η ηγεσία του ΚΚΕ. Μιλώντας πρόσφατα στη Σύρο ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας είπε μεταξύ άλλων: «Είμαστε επίσης κάθετα αντίθετοι, και δεν είναι αντίφαση αυτό, με το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ αυτή τη στιγμή και να επιστρέψει σε ένα εθνικό νόμισμα. Διότι ξεκάθαρα λέμε στον ελληνικό λαό, σε όλους τους τόνους, ότι αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι η κατάσταση, με αυτούς τους συσχετισμούς δυνάμεων, όντας στο καπιταλιστικό σύστημα, όντας στην ΕΕ, όντας στην εξουσία που την έχουν συγκεκριμένοι, εάν πας σε δραχμή ή σε ένα άλλο νόμισμα όπως κι αν ονομαστεί αυτό, η κρατική χρεοκοπία και οι επιπτώσεις στο λαό μας θα είναι εξίσου μεγάλες όπως και με τη συμφωνία - μνημόνιο που υπογράφεται τώρα. Μπορεί να είναι και χειρότερες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, που δε θα είναι μόνο έξι μήνες, όπως λέει ο κύριος Λαπαβίτσας ή διάφοροι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλων κομμάτων. Διότι μπορεί να μην παίρνονται σε αυτή την περίπτωση τέτοια μέτρα όπως θα παρθούν τώρα για μισθούς, συντάξεις, μείωση του λαϊκού εισοδήματος και λοιπά, όμως η ίδια η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος που θα επέλθει, η οποία θα είναι πάνω από 50%, θα οδηγήσει σε πραγματική μείωση πάλι του λαϊκού εισοδήματος».
Είναι επίσης γνωστό ότι η ηγεσία του ΚΚΕ έχει ταυτίσει την έξοδο από την ΕΕ και την ευρωζώνη- συνεπώς την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα- με την σοσιαλιστική επανάσταση. «Η εργατική - λαϊκή εξουσία είναι η μόνη που μπορεί να πραγματοποιήσει την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους προς όφελος του λαού, γιατί θα στηρίζεται στην κοινωνική παραγωγή με κίνητρο την κοινωνική ευημερία, στην κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, στον κεντρικό σχεδιασμό», μας είπε πρόσφατα η ΚΕ του ΚΚΕ.
Τι μας λέει, με άλλα λόγια η σημερινή ηγεσία του κόμματος; Μας λέει ότι στην παρούσα συγκυρία η παραμονή στο ευρώ είναι μονόδρομος κι ότι η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα θα γίνει μόνο όταν στην Ελλάδα έχουμε εργατική- λαϊκή εξουσία, δηλαδή δικτατορία του προλεταριάτου
Ποιος ταυτίζεται με ποιον
Από τα παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα πως η πολιτική φιλοσοφία και μεθοδολογία με την οποία η ηγεσία του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής αντιμετωπίζουν τη θέσης της Ελλάδας στην ευρωζώνη και στην ΕΕ ταυτίζονται απόλυτα. Στην παρούσα συγκυρία συμφωνούν απόλυτα ότι η χώρα πρέπει να μείνει στο ευρώ. Την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα την συνδέουν απόλυτα με την υλοποίηση της στρατηγικής τους. Η ηγεσία του ΚΚΕ με την υλοποίηση της σοσιαλιστικής επανάστασης και η ηγεσία της Χρυσής Αυγής με την οικοδόμηση του φασιστικού κράτους στην Ελλάδα. Ο Μιχαλολιάκος λέει «μέσα τώρα στο ευρώ» και «έξω από το ευρώ» μόλις φτιαχτεί το φασιστικό κράτος που ονειρεύεται. Η ηγεσία του ΚΚΕ λέει «μέσα τώρα στο ευρώ» και «έξω από το ευρώ» όταν εγκαθιδρυθεί η σοσιαλιστική επανάσταση. Αυτό που και οι δυο υπόσχονται για το μέλλον- και το οποίο φυσικά διαφέρει ριζικά καθώς ο σοσιαλισμός δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον φασισμό- είναι το άλλοθι γι' αυτό που πράττουν σήμερα. Για το γεγονός δηλαδή ότι εξ' αντικειμένου βάζουν πλάτη στο σύστημα.
Η ηγεσία του ΚΚΕ ταυτίζεται με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής και στο ζήτημα της τρέχουσας πολιτικής πρακτικής. Για το εξής απλό λόγο. Παρά το γεγονός ότι και οι δύο είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ στην παρούσα συγκυρία- και μέχρι την ικανοποίηση της στρατηγικής τους- εντούτοις καταγγέλλουν μετά βδελυγμίας τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις και όλα τα συνακόλουθα αυτών. Είναι όμως γεγονός αναμφισβήτητο ότι η παραμονή στο ευρώ μιας χρεοκοπημένης χώρας σαν την Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει δυνατή χωρίς μνημόνια, δανειακές συμβάσεις και σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Συνεπώς το να στηρίζεις την παραμονή στο ευρώ και να εναντιώνεσαι στις προϋποθέσεις μέσα από τις οποίες η παραμονή αυτή καθίσταται δυνατή είναι σκέτη υποκρισία. Στην πραγματικότητα όμως είναι συνειδητή επιλογή εγκλωβισμού λαϊκών δυνάμεων στην καθεστηκυία τάξη πραγμάτων έτσι ώστε να μην προκύψει κανένα κίνημα που να είναι σε θέση να ακολουθήσει άλλον δρόμο από αυτόν που έχουν επιλέξει οι κυρίαρχες οικονομικά και πολιτικά δυνάμεις του τόπου. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Οι μάσκες έχουν πέσει.
από το «ergatikosagwnas.gr» μέσω του «iskra.gr»
 http://seisaxthia-epam.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου