.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Πάμε για κυβέρνηση (αντ)εθνικής ενότητας δωσιλόγων;

Mνημόνιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή
Mνημόνιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή


ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

«Mνημόνιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή»


Κατά την διάρκεια της συζήτησης (ο Θεός να την κάνει συζήτηση, αφού αφαιρέθηκε από τους βουλευτές το δικαίωμα της ομιλίας) για την έγκριση της «συμφωνίας», ο πρωθυπουργός μας ενημέρωσε με δραματικό τόνο, πως το πραγματικό δίλημμα με το οποίο βρέθηκε αντιμέτωπη η κυβέρνηση ήταν «μνημόνιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή». Συμπεραίνουμε εύκολα, πως το μνημόνιο είναι απαραίτητο για τον πρωθυπουργό, δεν υπάρχει ζωή χωρίς αυτό. Χωρίς μνημόνιο βραχυκυκλώνει η σκέψη του, σταματάει να κινείται το σύμπαν. Μας έκανε επίσης γνωστό πως δεν υπήρχε καμία εναλλακτική λύση και ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξε ποτέ σαν επιλογή για την κυβέρνηση το εθνικό νόμισμα, αφού δεν είχε και δεν έχει εντολή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Προφανώς η μόνη εντολή που είχε και έχει η κυβέρνηση, είναι να μας φορέσει ένα νέο μνημόνιο. Κάπως έτσι θα εκτίμησε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. 
Η απόλυτη ξεφτίλα και η εσχάτη προδοσία πήραν σάρκα και οστά, λίγη ώρα μετά. Το ελληνικό κυνοβούλιο ψήφισε με 222 ψήφους υπέρ, την έγκριση της συμφωνίας και των προαπαιτούμενων μέτρων που αυτή περιλαμβάνει. Μέτρα σφαγιαστικά, μέτρα απλά θανατηφόρα. Μέτρα που γκρεμίζουν οριστικά ότι έχει μείνει όρθιο.
Παρά τη σύμπνοια των δωσιλόγων και τη συγκέντρωση 222 ψήφων υπέρ του μνημονίου, κανείς δεν έφυγε ευχαριστημένος από αυτούς. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ σημείωσε μεγάλες απώλειες. Τόσο μεγάλες, που δεν έχει πια ούτε τη δεδηλωμένη των 120 βουλευτών. Έμειναν με 117 βουλευτές μόνο. Άλλοι ψήφισαν ανοιχτά κατά της «συμφωνίας», άλλοι ψήφισαν παρών και άλλοι δεν πάτησαν καν στη βουλή.
Βλέποντας λοιπόν ο πρωθυπουργός Τζίφρας, εεε συγνώμη Τσίπρας ήθελα να πω, πως δεν έχει τη δεδηλωμένη, διέρρευσε μέσω κυβερνητικών πηγών πως θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, μόλις λήξει η απέθαντη διαπραγμάτευση με το τετράθεσμο.
Υπολογίζεται πως θα τη ζητήσει μετά τις 20 Αυγούστου, καθώς τότε θα έχει εκταμιεύσει τη δόση του και μετά θα είναι ελεύθερο το πεδίο για τέτοιες καταστάσεις.
Υπάρχει περίπτωση να πάρει 151 ψήφους η κυβέρνηση; Ναι αν ψηφίσει κάποιο ή κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης (αντιπολίτευση που λέει ο λόγος, αφού όλοι ευρώδουλοι είναι, πραγματική αντιπολίτευση είναι μόνο το ΕΠΑΜ αυτή τη στιγμή). Είναι από πολύ δύσκολο έως απίθανο να συμβεί αυτό. Αν η ΝΔ ή κάποιο άλλο κόμμα στηρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα με ψήφο εμπιστοσύνης, αυτόματα παύει να υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό, καθώς η εκλογική του δύναμη θα αγγίξει το απόλυτο μηδέν στους -273°C.
Εκτός αυτού, εδώ και καιρό φωνάζουν τα κόμματα, όπως το Ποτάμι και η ΝΔ, για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, που θα οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα όλο και πιο βαθιά στην υποδούλωση και στο ξεπούλημά της.
Μια άλλη περίπτωση για να πάρει τους 151 η κυβέρνηση, είναι να ψηφίσουν υπέρ της όλοι οι συριζαίοι βουλευτές που ψήφισαν όχι ή παρών στο μνημόνιο. Το θεωρώ ακόμα πιο απίθανο, καθώς αυτό θα σημάνει πολύ δουλειά για τον κύριο Μπαμπινιώτη, ο οποίος καταϊδρωμένος θα ψάχνει καλοκαιριάτικα μια νέα λέξη, που να εκφράζει το διαγαλαξιακό μέγεθος της ξεφτίλας που θα χαρακτηρίζει όσους κάνουν μια τέτοια κίνηση.
Μια άλλη περίπτωση, είναι να ξεχάσουν να πάνε στη βουλή εκείνη την ημέρα οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης και με πλειοψηφία στους παρόντες που θα είναι τουλάχιστον 120, να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση. Πάλι υπάρχει ο κίνδυνος του εκλογικού ολέθρου των κομμάτων που δε θα παραστούν. Άσε που θα πρέπει να πείσουν με «χοντρά επιχειρήματα» μερικούς από αυτούς του όχι ή του παρών, για να πιάσουν τους 120. 
Το πιο πιθανό λοιπόν, είναι να μείνει ο πρωθυπουργός με τις ψήφους των προεδρικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των πιο αποφασισμένων από ποτέ ψήφων των πιστών σα σκυλιά βουλευτών των ΑΝΕΛ, που δεν θα ψηφίσουν ποτέ μνημόνια και δεν θα πέσουν στα 4 και άλλα τέτοια τραγελαφικά.
Το πιο πιθανό λοιπόν, είναι να μην υπάρξει η ζητούμενη ψήφος εμπιστοσύνης και να πέσει η κυβέρνηση. Τι γίνεται μετά;

 Δύο επιλογές υπάρχουν: νέα κυβέρνηση στην υπάρχουσα βουλή ή εκλογές για νέα βουλή.

Είναι εύκολο να γίνουν εκλογές αυτό το διάστημα; Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου (Σόιμπλε). Πρέπει να πάρουν έγκριση από αυτόν που πραγματικά κυβερνάει την Ελλάδα αυτά τα μαύρα χρόνια που ζούμε. Θεωρώ δύσκολο να πάρουν τέτοια έγκριση – εντολή, καθώς το 61,3% ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει. Κυριολεκτικά. 
Σε προηγούμενο άρθρο αναλύσαμε πως ο κόσμος κινείται κάτω από τα ραντάρ τους και το ξέρουν. Ακόμα το φυσάνε και δεν κρυώνει με τίποτα το χουνέρι που έπαθαν με το δημοψήφισμα. Περίμεναν ΝΑΙ και τους ήλθε στο δόξα πατρί μια πετριά συστημένη με αγάπη από τον Ελληνικό λαό, που ξυπνάει επιτέλους. Όποιος καεί με το χυλό, φυσάει και το γιαούρτι, λέει ο πάνσοφος λαός που ψήφιζε ΕΡΕ και ΕΚ και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Εντάξει, δεν ήταν πάνσοφος σε όλα του, αλλά στα γνωμικά διακρίνεται παγκοσμίως.
Ο φόβος του τρανού και μαζικού ΟΧΙ, απομακρύνει κατά τη γνώμη μου το ενδεχόμενο των εκλογών, χωρίς βέβαια να το αποκλείει. Πάντα μπορούν να το ρισκάρουν να τους προκύψει από τώρα κανένα ΕΠΑΜ στη βουλή και να τρέχουν και να μη φτάνουν. Θα μου πείτε, μα όλοι μιλάνε για εκλογές, τηλεόραση, δημοσιογράφοι, κυβερνητικοί. Σύμφωνοι, αλλά αυτό γίνεται πιστεύω για να εκβιάσει τους κυβερνητικούς βουλευτές να ψηφίζουν ναι στα μέτρα και το μνημόνιο, υπό το φόβο των εκλογών και του αποκλεισμού τους από τη λίστα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν λοιπόν, ο υπέρτατος ηγέτης τους, δεν τους δώσει εντολή για εκλογές, το μόνο που τους μένει να κάνουν, είναι μια νέα κυβέρνηση μέσα στην υπάρχουσα βουλή. Με πρωθυπουργό πάλι τον λαοπρόβλητο και εμπνευσμένο ηγέτη Τζίφρα (γελάνε και οι πέτρες πλέον…) και τη συμμετοχή όλων των σκληρά αντιπολιτευόμενων κομμάτων, δηλαδή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, - και τη ΔΗΜΑΡ αν γινόταν να την αναστήσουν - θα μπορούσε να φτιαχτεί μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού για το ξέσκισμα της χώρας και των ιθαγενών που αποτελούν εμπόδιο στην οικοπεδοποίηση, η οποία είναι άλλωστε και το μεγάλο ζητούμενο για τους συμμάχους και εταίρους μας. Θα βάλουν και μερικές προσωπικότητες μέσα, ξέρετε, φανταχτερά ονόματα, που η τηλεόραση θα παρουσιάσει ως τη συνέχεια των επτά αρχαίων σοφών, σαν Ράμφος και Παπαδήμος ένα πράμα… Θα είναι μια κυβέρνηση αντεθνικής ενότητας δωσιλόγων, η οποία θα προσπαθήσει να το τραβήξει όσο μπορεί, καθώς τελειώνουν οι εφεδρείες. Δεν τους μένουν και πολλές εναλλακτικές μετά από αυτή.
Αυτοί κοιτάνε τις επιλογές τους και καταστρώνουν τα μαύρα σχέδιά τους για να κομματιάσουν και να σκυλέψουν την Ελλάδα μας. Εμείς πρέπει να δείξουμε πως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Όπου ξενοδόχος, ο λαός που κατοικεί σε αυτή τη χώρα εδώ και μερικές χιλιετίες. Δεν θα τους αφήσουμε να μας τα πάρουν όλα. Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους αυτό που μας ανήκει. Δεν έχουμε άλλη επιλογή άλλωστε. Δεν αξίζει να ζούμε σαν άθλιοι και να περιμένουμε να πεθάνουμε αβοήθητοι έξω από ένα κλειστό νοσοκομείο. Το μόνο που έχουμε μπροστά μας, είναι ο μέχρις εσχάτων αγώνας να πάρουμε τη χώρα μας και τις ζωές μας πίσω.
Καλή λευτεριά.
 
http://kougi2015.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου