.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Διαλύουν και ξεπουλάνε κομμάτι-κομμάτι την άμυνα της χώρας

του Δημήτρη Καζάκη
Από τις 31/7 ανεστάλη επ' αόριστο η λειτουργία της 126 Σμηναρχίας Μάχης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία έδρευε στο Ηράκλειο Κρήτης. Η συγκεκριμένη Σμηναρχία, με ζωή 64 χρόνων, είχε υπό τον επιχειρησιακό της έλεγχο το ΝΑ Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Ήταν η σμηναρχία του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, που το 2006 έπεσε πάνω από την Κάρπαθο μετά από αερομαχία με τουρκικά αεροσκάφη. Ήταν η σμηναρχία που επιχειρησιακά κάλυπτε τα Ίμια. Ήταν η μόνη σμηναρχία από την έδρα της οποίας θα μπορούσε επιχειρησιακά να υπάρξει συνδρομή στην Κύπρο. Όπως κι επιχειρήθηκε με άδοξο τέλος, την εποχή του Αττίλα.
Βεβαίως, όταν αναστέλλεται η λειτουργία μιας μονάδας πρώτης γραμμής για την άμυνα της χώρας, το πρώτο πράγμα που οφείλει να αναρωτηθεί κανείς είναι ποιος καλύπτει επιχειρησιακά το κενό που αφήνει. Και το κενό είναι τεράστιο. Ολόκληρο το ΝΑ Αιγαίο. Σχεδόν 2 εβδομάδες μετά την επίσημη...
τελετή αναστολής της λειτουργίας, καμιά τέτοια μέριμνα δεν έχει υπάρξει. Με άλλα λόγια το ΝΑ Αιγαίο παραμένει χωρίς αεροπορική άμυνα.
Το γεγονός είναι από μόνο του πρωτοφανές για την εθνική άμυνα της χώρας. Αναστέλλεται η λειτουργία μιας τόσο σημαντικής Σμηναρχίας μάχης, χωρίς να υπάρχει διάδοχη κατάσταση με τουλάχιστον αντίστοιχη επιχειρησιακή ικανότητα και ετοιμότητα. Ίσως κάτι τέτοιο να είναι παγκόσμια πρώτη. Με εξαίρεση βέβαια τις χώρες που βρίσκονται υπό στρατιωτική κατοχή.
Στο Ηράκλειο Κρήτης παραμένει η έδρα της 11ης Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων (S-300PMU1 - TOR-M1) που θα υπάγεται στην 350 Πτέρυγα Κατευθυνόμενων Βλημάτων με έδρα την Θεσσαλονίκη. Μπορεί να αντικαταστήσει επιχειρησιακά τη Σμηναρχία; Ούτε κατά διάνοια.
Επομένως το βασικό ερώτημα παραμένει. Το επιχειρησιακό κενό ποιος, ή πώς θα καλυφθεί; Ο Α/ΓΕΑ, άφησε να εννοηθεί ότι στους χώρους που μένουν ελεύθεροι θα μεταφερθεί κάτι άλλο, αλλά δεν θέλησε να είπε τι ακριβώς. Ούτε διευκρίνισε πώς θα καλυφθεί αεροπορικά η άμυνα του ΝΑ Αιγαίου.
Επίσης, δεν διευκρινίστηκε τι θα απογίνει το υλικό της Σμηναρχίας, δηλαδή τα αεροσκάφη F-16 που διέθετε όπως και τα υπόλοιπα μέσα. Θα ενισχύσουν τις υπόλοιπες μονάδες της αεροπορίας, ή θα πάνε προς πώληση, σύμφωνα με το νέο δόγμα που έχει υιοθετήσει τόσο ο κ. Τσακαλώτος, όπως κι ο κ. Καμμένος κατ' απαίτηση των δανειστών;
Αλήθεια, μήπως αυτή η κίνηση έχει άμεση σχέση με τις δηλώσεις του κ. Καμμένου περί επιπλέον διευκολύνσεων του ΝΑΤΟ στην Κρήτη, προκειμένου να ενισχυθεί ο πόλεμος εναντίον της "τρομοκρατίας"; Μήπως τελικά η κυβέρνηση παραδίδει ολόκληρους τομείς της εθνικής άμυνας της χώρας απευθείας σε δυνάμεις του ΝΑΤΟ, στο όνομα των δημοσιονομικών προβλημάτων και κατ' απαίτηση των δανειστών;
Τι σχέση έχει αυτή η κίνηση με την πρόσφατη συμφωνία SOFA που υπέγραψε ο κ. Καμμένος με το Ισραήλ με σκοπό τη μόνιμη εγκατάσταση προσωπικού και μέσων των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ στην Ελληνική επικράτεια; Μήπως το ΝΑ Αιγαίο και η Κρήτη προορίζονται να παραδοθούν επιχειρησιακά στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ; Κι αν γίνει κάτι τέτοιο, πόσο στ' αλήθεια μπορούμε να μιλάμε για κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην περιοχή; Πώς μπορεί να υποστηριχθεί FIR στο ΝΑ Αιγαίο; Ή μήπως και αυτό προορίζεται για πώληση;
Όπως και να έχει, επιχειρησιακά από πλευράς Πολεμικής Αεροπορίας αυτή τη στιγμή το ΝΑ Αιγαίο είναι ουσιαστικά γυμνό. Ιδανική ευκαιρία για τον Ερντογκάν, αν θελήσει να δημιουργήσει τετελεσμένα. Ιδίως τώρα που αφενός η Τουρκία πλήττεται από μια εξαιρετικά βαθιά πολιτική κρίση και αφετέρου ο Ερντογκάν έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να εξάγει την κρίση του με πολεμικά μέσα. Κι επειδή η Συρία δεν ενδείκνυται για τις προθέσεις του, η Ελλάδα είναι ό,τι πρέπει.
Πάντως, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκτός των άλλων μνημονιακών της δεσμεύσεων, φαίνεται να έχει αναλάβει την υποχρέωση να διαλύσει την εθνική άμυνα της χώρας και τις ένοπλες δυνάμεις. Άλλωστε είναι η ιδανική κυβέρνηση για κάτι τέτοιο. Ποια προηγούμενη θα το αποτολμούσε, χωρίς να ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων;
Η Ελλάδα προορίζεται να χάσει την κρατική της υπόσταση και να μετατραπεί επίσημα σε περιφέρεια του ενιαίου Ευρωπαϊκού Ράιχ. Τι νόημα μπορεί να έχει γι’ αυτήν η εθνική άμυνα; Κανένα. Κι έτσι, απ' ό,τι φαίνεται, έχει αρχίσει το ξεπούλημά της. Πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν ο εθνικός εναέριος χώρος, τα χωρικά ύδατα και γενικά τα δικαιώματα σε έδαφος, αέρα και θάλασσα. Άλλωστε ο κ. Παυλόπουλος, ο φερόμενος ως ΠτΔ, δεν χάνει ευκαιρία να μας το λέει. Όλα αυτά δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου