.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΣ -SOS ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ 30-10-2016





Το παρακάτω ψήφισμα της Επιτροπής Αγώνα  Σάμος -Sos για το μεταναστευτικό πρόβλημα που μαστίζει το νησί ψηφίστηκε δια βοής στην ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 στην κεντρική πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ Σάμου.  
Αποτέλεσμα εικόνας για Σάμος Sos


Αποτέλεσμα εικόνας για Σάμος Sos

Η αστυνομία και το Λιμενικό περιφρουρούσαν την συγκέντρωση προκειμένου να μη δημιουργηθούν επεισόδια εμπλοκής με την αντισυγκέντρωση της αντιφασιστικής κίνησης φοιτητών Καρλοβάσου και της "Κίνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αλληλεγγύη". 

Αποτέλεσμα εικόνας για Σάμος Sos

Το ψήφισμα  κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 1 Νοέμβρη 2016.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε

1. Τη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας ,όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 28 παρ 3 του συντάγματος , σύμφωνα με το οποίο, κυριαρχία είναι η ικανότητα ενός κράτους διά μέσου της κυβέρνησης του, να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του είτε είναι εδαφικά ,είτε οικονομικά είτε άλλου είδους. Στα πλαίσια αυτά ζητείται αποτελεσματική προστασία, φύλαξη και επιτήρηση των συνόρων μας.
2. Την άμεση απομάκρυνση των μεταναστών από τη Σάμο μετά την παρέλευση της συμφωνημένης προθεσμίας.
3. Την καταγγελία και αποτροπή κάθε ενέργειας και πρακτικής από κάθε οργανισμό, τοπικό, εθνικό και διεθνή, που ενθαρρύνει την μόνιμη εγκατάσταση στο νησί, πληθυσμών που μπορεί να γίνουν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από τρίτες χώρες.
4. Τον άμεσο έλεγχο όλων των ΜΚΟ και εποπτεία από τις Ελληνικές αρχές. Η πλήρης έλλειψη διαφάνειας στο τρόπο λειτουργίας και χρηματοδότησής τους, καθώς και ο εκμαυλισμός της κοινωνίας μας, καθιστά την παρουσία των ΜΚΟ μη ανεκτή από τους Έλληνες πολίτες, κατοίκους της Σάμου. Tον περιορισμό της FRONTEX στα καθήκοντα της!
5. Την άμεση στελέχωση όλων των σωμάτων ασφαλείας και των υπηρεσιών (Λιμενικό Σώμα, Αστυνομία, Στρατός, Υγειονομικό και λοιπές)
6. Την επιτάχυνση των διαδικασιών των Επιτροπών καταγραφής και την άμεση στελέχωση τους με τον προβλεπόμενο βάση συμφωνίας αριθμό ατόμων, προκειμένου οι πρόσφυγες -μετανάστες να μην παραμένουν στο νησί πάνω από 72 ώρες. Η διαδικασία αίτησης-παροχής ασύλου δεν είναι δυνατόν να ολοκληρώνεται στο νησί ,αφού προϋποθέτει πολύμηνη έως και χρόνια παραμονή, η οποία τελικά μετατρέπεται σε μόνιμη .
7. Την κατάργηση-ακύρωση της λειτουργίας της Φυλακής ( την ονομαζόμενη κατά τους κυβερνητικούς, κλειστή δομή φιλοξενίας) στο HOT SPOT ΣΑΜΟΥ. Αποκλείουμε την δημιουργία καινούριου HOT SPOT και αρνούμαστε κατηγορηματικά την εγκατάσταση Μουσουλμανικής μειονότητας. Δεν θα μετατραπούμε σε δεσμοφύλακες για λογαριασμό της Ε.Ε.!
8. Την επιστροφή της κανονικότητας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στο νησί, με παράλληλη απαξίωση των πρόσκαιρων - ευκαιριακών δράσεων που εκπορεύονται από την εκμετάλλευση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος. Η Σάμος είναι Τουριστικός Προορισμός και δεν επιδέχεται κανενός είδους αλλοίωση της τουριστικής της ταυτότητας!
9. Την εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας όσον αφορά στην συμμετοχή του νησιού στον επιμερισμό των βαρών στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.. Στο πλαίσιο αυτό δεν μπορεί η Σάμος να λειτουργεί πλέον σαν σημείο υποδοχής προσφύγων και σαν χώρος παραμονής , γιατί ο τόπος είναι γεωπολιτικά ευαίσθητος.
10. Απαιτούμε να δοθεί στους πρόσφυγες η ελευθερία τους και για όσο καιρό φιλοξενούνται στην Σάμο καλές συνθήκες διαβίωσης, σίτισης και υγιεινής περίθαλψης.


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΑΜΟΣ S.O.S. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Σάμος Sos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου