.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Η παγκόσμια τιμή του πετρελαίου πέφτει… Στο μπουρδελιστάν ανεβαίνει… Ποίος είναι το πιο λαμόγιο;


Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός
Υποτίθεται ότι τον Ιανουάριο πωλείται στα πρατήρια το πετρέλαιο με τις τιμές της τελευταίας εβδομάδας του Νοεμβρίου και της πρώτης εβδομάδας του Δεκεμβρίου. Για όσους δεν γνωρίζουν το πετρέλαιο έχει μεν χρηματιστηριακή αξία που αλλάζει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, όμως αυτό που έρχεται στα πρατήρια μας αφορά τιμές του προηγούμενου μήνα +- 1 εβδομάδα.
Μπορεί βέβαια οι τιμές του Νοεμβρίου να μην βρίσκονται στις χαμηλές τιμές της άνοιξης του 2016 (κοντά στα 40 δολάρια το βαρέλι), όμως σίγουρα δεν δικαιολογούν τις τεράστιες ανατιμήσεις που έγιναν την τελευταία εβδομάδα. Πόσο μάλλον όταν από το 60 δολάρια στα μέσα Νοέμβρη ήδη βρισκόμαστε στα 51 και με το πετρέλαιο να χάνει περίπου 2-3% της τιμής του ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
Φυσικά αυτή την μείωση εμείς δεν θα την δούμε ΠΟΤΕ, πόσο μάλλον τώρα που επικρατούν πολικές θερμοκρασίες στη χώρα και κάποιοι νομίζουν ότι θα τρίβουν τα χέρια τους.  Και λέω «νομίζουν» γιατί από φίλο που εργάζεται στην μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαιοειδών στη χώρα μας μου έλεγε χθες βράδυ ότι παρότι η χώρα εδώ και 10 μέρες είναι στην κατάψυξη οι πωλήσεις πετρελαίου έχουν μειωθεί έως και 40%…
Ναι καλά διαβάσετε -40%…
Οπότε μένει να βρούμε ποίος είναι το λαμόγιο…
Οι εταιρείες πετρελαίου; Οι πρατηριούχοι; Το κράτος;
Τώρα οι δικαιολογίες του τύπου ότι υπάρχουν φόροι 105€ ανά λίτρο σίγουρα ευσταθούν, εμένα όμως με αφήνουν και παγερά αδιάφορο. Καθόσον οι φόροι αυτοί υπήρχαν και τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη και η αύξηση από 1/1/17 ήταν κάτι λεπτά του ευρώ (3-10 ανάλογο το καύσιμο), οπότε σίγουρα μιλάμε για καθαρή αισχροκέρδεια σε βάρος του συνόλου του έθνους. Φτωχών και πλουσίων…
Αντίθετα έχουν αυξηθεί, αλλά με μικρά ποσοστά της τάξης του 4,5% τα ειδικά προϊόντα καύσιμης ύλης (όπως η κηροζίνη).
Από έτερο φίλο πωλητή ειδών εναλλακτικής θέρμανσης έμαθα ότι έχει αυξηθεί κατά κόρον η πώληση κουκουνάρων υγραερίου, που σημαίνει ότι οι Έλληνες πάλι βρήκαν τρόπο να προσπεράσουν το πανάκριβο πετρέλαιο.
katohika.gr