.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά...


του Μιχάλη Αριδά

Πρόσφατα, έσκασε μια είδηση, που για μένα τουλάχιστον, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή και ενδεικτική της κατάστασης που ζούμε.

Οι 4 εγχώριες συστημικές τράπεζες ετοιμάζονται να πουλήσουν τα κόκκινα δάνεια Ελλήνων πολιτών, τα οποία αφορούν καταναλωτικά δάνεια (κυρίως) και πιστωτικές κάρτες. Πρόκειται για μικρά χρέη, που δεν ξεπερνούν τα 10.000€ το καθένα. Αγοραστές θα είναι ξένα funds. Ξένα κοράκια τα λένε στο χωριό μου, μιας και οι συγχωριανοί μου δεν ξέρουν από λουστραρισμένους οικονομικούς όρους, που εφευρίσκονται για να κρύψουν την αλήθεια.

Η αξία αυτών των δανείων που θα πουληθούν άμεσα, φτάνει τα 5 δις ευρώ και αφορά περίπου 500.000 δανειολήπτες. Το σύνολο αυτών των δανείων που κατέχουν σήμερα οι τράπεζες, φτάνει τα 25 δις ευρώ. Πουλάνε τώρα τα 5 δις, καθώς έχουν δεσμευτεί για αυτά, στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό της πολυαγαπημένης Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που εδώ και 15 χρόνια μας πίνει το αίμα με το μπουρί της σόμπας.

Δεν πρέπει εδώ να ξεχνάμε, πως οι τράπεζες έχουν ήδη ανακεφαλαιοποιηθεί από το κράτος (δηλαδή...
από εμάς) με 60 δις ευρώ και έχουν πάρει δανεικά με εγγυήσεις του Ελληνικού κράτους (δηλαδή δικές μας) πάνω από 500 δις ευρώ. Άρα έχουν πάρει και με το παραπάνω τα λεφτά τους, για τα κόκκινα δάνεια.

Τα ξένα κοράκια, αφού βάλουν χέρι στα δάνεια, θα συνεργαστούν με ντόπιες «πατριωτικές» δικηγορικές εταιρείες και θα αρχίσουν να χτυπούν τα τηλέφωνα του κοσμάκη.

Πως δόθηκαν αυτά τα δάνεια; Θυμάστε όλοι φαντάζομαι, ότι μας έπαιρνε μεσημεριάτικα τηλέφωνο μια νεαρά κυρία, για λογαριασμό της τάδε τράπεζας και μας κατσάδιαζε ευγενικά, γιατί δεν έχουμε πάει ακόμα στην τράπεζα να πάρουμε το ποσό που εγκρίθηκε σαν δάνειο στο όνομά μας, πάντα εν αγνοία μας. Επίσης, πολλοί πήραν ένα καταναλωτικό σε κάποια δύσκολη στιγμή και θα το ξεπλήρωναν σταδιακά με το εισόδημα που είχαν. Μόνο που το εισόδημα σταμάτησε να υπάρχει στους περισσότερους. Καπούτ.

Πάμε τώρα, στο απίστευτο κομμάτι της είδησης. Εδώ συνιστώ ψυχραιμία και να θυμάστε πως δε φταίει σε τίποτα η οθόνη του υπολογιστή σας ούτε η εφημερίδα σας. Σε ποια τιμή θα αγοράσουν τα ξένα κοράκια τα δάνεια αυτά των Ελλήνων πολιτών; Στην καταπληκτική τιμή των 3 λεπτών ανά ευρώ. Αν νομίζετε πως έκανα λάθος, λαθεύετε. Ναι, τα 100 ευρώ του χρέους μας, θα τα αγοράσουν με 3 ολόκληρα ευρώ. Στο 3% δηλαδή. Το πιάσατε; 

Οπότε, μετά, που θα σπάσουν τα τηλέφωνα, τι θα μας ζητούν; Θα ζητούν 6 ευρώ; Να έχουν 100% κέρδος; Καλό το αστείο, έτσι; Στην Ισπανία για παράδειγμα, ζητούν 20 και 30 ευρώ. Στην Ελλάδα, τι προβλέπετε εσείς πως θα ζητούν; Είμαι κακός εγώ, που προβλέπω τουλάχιστον 80; Αν ειδικά, έχει κάποιο ακίνητο στο όνομά του το θύμα, δεν το συζητάμε. Καταλαβαίνετε τη συνέχεια.

Προκύπτουν κάποια ερωτήματα. Γιατί να αγοράσουν τα ξένα κοράκια τα δάνειά μας; Γιατί δεν καλούν οι τράπεζες τους οφειλέτες, να τα αγοράσουν όχι με 3 λεπτά στο ευρώ, αλλά με 5 ή 10 λεπτά στο ευρώ; Περισσότερα χρήματα θα έπαιρναν. 

Γιατί δεν επεμβαίνει το Ελληνικό κράτος να αγοράσει αυτά τα δάνεια; Τσάμπα θα του έλθει. Με 150 εκατομμύρια, θα αγόραζε χρέος 5 δις. Μετά θα το έσκιζε και θα απάλλασσε  πολλούς Έλληνες πολίτες από ένα βάρος που τους βασανίζει. Σκεφτείτε, μισό εκατομμύριο οικογένειες είναι αυτές. Τι κάνει τώρα το κράτος; Διευκολύνει τα κοράκια με νόμους και υπογραφές.

Και το τελευταίο ερώτημα. Οι ευρωπαίοι σύμμαχοι και εταίροι και σωτήρες μας, γιατί σκίζονται να δοθούν τα δάνεια στα κοράκια; Τι συμφέρον έχουν; Γιατί πολύ απλά, δεν τους καίγεται καρφί για τους Έλληνες που υποφέρουν. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να μας ξεζουμίσουν κι από την τελευταία σταγόνα αίμα που μας έχει μείνει, ώστε να επιτύχουν τον μεγάλο αρχικό τους στόχο: ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ. Το καλύτερο οικόπεδο του κόσμου, που λέγεται Ελλάδα.

Εμείς τι μπορούμε να κάνουμε; Αυτό που λέει το ΕΠΑΜ εδώ και πέντε χρόνια. Από την πρώτη μέρα της ελεύθερης Ελλάδας, θα παγώσουν αυτόματα όλα τα χρέη, σε τράπεζες, εφορία, ταμεία. Γιατί δε μιλάει το ΕΠΑΜ για διαγραφή αμέσως, αλλά μιλάει για πάγωμα; Για να ξεχωρίσουν τα χρέη του κοσμάκη, από τα θαλασσοδάνεια των επιτήδειων, που με δικά μας λεφτά, το παίζουν μεγάλοι και τρανοί. Και καθημερινά μας κουνούν το δάχτυλο και μας κάνουν μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς. Αυτοί οι κύριοι θα ξεπληρώσουν τα θαλασσοδάνεια, αλλιώς θα έχουμε δημεύσεις και άλλα. 

Αμέσως μετά λοιπόν, θα διαγραφούν ολόκληρα τα χρέη αυτών που δεν μπόρεσαν λόγω της λεγόμενης κρίσης, να τα ξεπληρώσουν. Αυτών που ήταν νοικοκύρηδες και βρέθηκαν ξαφνικά στο μηδέν. Αναφέρομαι στη μεγάλη πλειοψηφία των χρεών. Δε θέλουμε τότε που θα έχουν εισόδημα οι Έλληνες, να τα δίνουν στα χρέη. Θέλουμε το εισόδημα να πέσει στην αγορά για να κινηθεί η παραγωγή. Γι’ αυτό θα σβήσουν όλα τα χρέη μεμιάς.

Για να γίνει όμως, αυτό, θα πρέπει η Πατρίδα μας να ξεφύγει από την ειρηνική κατοχή που βρίσκεται τώρα και να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Με δικό μας εθνικό νόμισμα, με νέο Σύνταγμα, με δουλειά και εισόδημα για όλους. Αυτός είναι ο αγώνας που κάνει το ΕΠΑΜ και πρέπει ο καθένας από εσάς να τον στηρίξει, για να τελειώνουμε με όλους αυτούς που μας εξοντώνουν και να ζήσουμε επιτέλους αξιοπρεπώς, εμείς και τα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου