.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Η άκρως επιτυχημένη ημερίδα για τα εθνικά θέματα με τίτλο: "Κύπρος -Αιγαίο – Θράκη, είναι καιρός να απαντήσουμε!"

Φωτογραφία του χρήστη ΕΠΑΜ - Ενιαίο Παλλαικό Μέτωπο.

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε η άκρως επιτυχημένη ημερίδα για τα εθνικά θέματα με τίτλο: «Κύπρος -Αιγαίο – Θράκη, είναι καιρός να απαντήσουμε!», που συνδιοργάνωσε το Ε.ΠΑ.Μ. με το ΔΗΚΚΙ και τη συμμετοχή και άλλων πολιτικών φορέων από την Ελλάδα και την Κύπρο.
Ο σημαντικός αριθμός ομιλητών (ξεπέρασε τους τριάντα) που κάλυψε ένα ευρύ φάσμα της κοινωνίας με κύριο χαρακτηριστικό τη βαθιά γνώση των εθνικών θεμάτων αλλά και οι αποκαλυπτικές παρεμβάσεις των Κύπριων ομιλητών, ικανοποίησαν σε μέγιστο βαθμό το πολυπληθές ακροατήριο το οποίο συνεχώς ανανεωνόταν σε όλη τη διάρκεια της ημερίδας, δηλωτικό του ενδιαφέροντος της κοινής Γνώμης για τα Εθνικά μας θέματα.
Η πρωτοβουλία αυτή του Ε.ΠΑ.Μ. και των άλλων πολιτικών σχηματισμών, για τη διοργάνωση της ημερίδας - ενημέρωσης των πολιτών για τα συμβαίνοντα ειδικά στο ζήτημα της επίλυσης του κυπριακού ζητήματος, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ιδιότυπη “σιγή” που έχει επιβληθεί, από το πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ για τα μείζονος σημασίας αυτά εθνικά μας θέματα. Το γεγονός αυτό δεν διέλαθε της προσοχής αρκετών ομιλητών, από τους οποίους και ασκήθηκε έντονη κριτική για το απόλυτο σκοτάδι που επικρατεί στην ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με τα εθνικά ζητήματα, όπως είναι το κυπριακό, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.
Μιλώντας στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ. Δ .Καζάκης, αναφέρθηκε λεπτομερώς στην ιστορικότητα του κυπριακού, δίνοντας ταυτόχρονα με σαφή και κατανοητό τρόπο όλες τις πτυχές του προβλήματος, ενώ παράλληλα έκανε και εκτενή αναφορά στα όσα σήμερα διαδραματίζονται στις συνομιλίες της Γενεύης.
Στην κατακλείδα του, ξεκαθάρισε με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, ότι το Ε.ΠΑ.Μ. δεν πρόκειται να αποδεχθεί καμιά λύση του Κυπριακού στη λογική της αποικιοκρατίας και των τετελεσμένων που επιδιώκει η Τουρκία.
“Το Ε.ΠΑ.Μ. θα μάχεται τώρα και πάντοτε για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του Κυπριακού λαού, χωρίς ξένες κατοχές, στρατεύματα, προστάτιδες δυνάμεις και κηδεμονία”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καζάκης.
Όπως ανέφερε ο Γενικός : “Είναι ξεκάθαρο για το Ε.ΠΑ.Μ. ότι η όλη διαδικασία που ακολουθείται για την αντιμετώπιση του Κυπριακού είναι εκτός των προβλεπόμενων του Διεθνούς Δικαίου και παραμένει εγκλωβισμένη απόλυτα σε μια αποικιοκρατική προσέγγιση της Κύπρου.
Για όλους εμάς το Κυπριακό υφίσταται αποκλειστικά και μόνο ως ζήτημα στρατιωτικής εισβολής και κατοχής. Επομένως το μόνο ζήτημα που υφίσταται για τη διεθνή κοινότητα και τον ΟΗΕ, ως Κυπριακό πρόβλημα, είναι η ανατροπή του καθεστώτος κατοχής και η άμεση, άνευ όρων, αποχώρηση όλων των στρατιωτικών δυνάμεων της Τουρκίας”.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι αποκαλυπτικές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις των εκπροσώπων των προσφυγικών Σωματείων της Κύπρου και άλλων Κυπριακών φορέων που εδρεύουν στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα των δύο πολιτικών αρχηγών κομμάτων της Κύπρου, της κ. Ελένης Θεοχάρους (ευρωβουλευτής, πρόεδρος Κινήματος Αλληλεγγύης) και του κ. Μαρίνου Σιζόπουλου (πρόεδρος ΕΔΕΚ). Κοινή συνισταμένη των λεχθέντων τους, η αποφασιστικότητα του κυπριακού ελληνισμού, απέναντι στις μεθοδεύσεις της Τουρκίας αλλά και στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που λαμβάνουν χώρα σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εξέφρασαν την αγωνία τους για την πορεία του ζητήματος, ενώ κατήγγειλαν την πρόταση της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, που διαπραγματεύεται ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης, όπως και κάθε άλλης μορφής Ομοσπονδίας (καλής ή κακής) που άλλοι κύκλοι έμμεσα ή άμεσα προωθούν.
Πρέπει εξ´ άλλου να σημειωθεί, η απόλυτη σύμπλευση στο ζήτημα της Κύπρου και σε όλο το φάσμα των εθνικών θεμάτων, όλων των πολιτικών δυνάμεων που συμμετείχαν στην ημερίδα, ενώ έγινε σαφές ότι θα υπάρξουν και άλλες πρωτοβουλίες στο μέλλον, τόσο για την ενημέρωση, όσο και σφυρηλάτηση της ομοψυχίας και ενότητας των Ελλήνων.
Μεταξύ των ομιλητών ήταν: Θ. Στοφορόπουλος πρώην πρεσβευτής, Φ. Σ. Μαζαράκης δικηγόρος, Γ. Ζαρωτιάδης καθηγητής ΑΠΘ, Δ. Κωνσταντακόπουλος δημοσιογράφος, Γ. Ραχιώτης δικηγόρος, Λ. Αποσκίτης δημοσιογράφος και από τα κυπριακά σωματεία Θέκλα Κίττου, Πέτρος Ευδόκας, Πάνος Ιωαννίδης, Σόλων Αντάρτης, Άθως Κοιρανίδης, Ιωάννης Σεκέρσαββας. Στη συνδιοργάνωση της ημερίδας, συμμετείχαν: Ε.ΠΑ.Μ., ΔΗΚΚΙ, ΑΚΕΠ, Σοσιαλιστική Προοπτική, Dosteysky - Save Dombass, Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα, Κόμμα Φιλελευθέρων, ΕΛ.ΛΑΣ, Νέος Αγωνιστής, Σοσιαλιστική Ανασύνθεση, Συντονιστική Επιτροπή Υπεράσπισης Αγώνα Κύπρου, Επιτροπή Ελλάδας - Κύπρου.
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ-Ε.ΠΑ.Μ
Βερανζέρου 4, 4ος όροφος, Πλ.Κάνιγγος ΤΚ1067, ΑΘΗΝΑ
Τηλ: 210-3422156,210-3428676.6972484270
Email: press.epam@gmail.com
Φωτογραφία του χρήστη ΕΠΑΜ - Ενιαίο Παλλαικό Μέτωπο.  

Φωτογραφία του χρήστη ΕΠΑΜ - Ενιαίο Παλλαικό Μέτωπο.  

Φωτογραφία του χρήστη ΕΠΑΜ - Ενιαίο Παλλαικό Μέτωπο.  

Φωτογραφία του χρήστη ΕΠΑΜ - Ενιαίο Παλλαικό Μέτωπο.