.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Νέος κόφτης, ανάστροφος. Τι άλλο θα σκεφτούν;


του Μιχάλη Αριδά

Οι υπουργοί Οικονομικών (το γνωστό Euro-group) των χωρών που μας σώζουν 7 χρόνια τώρα, με τα γνωστά σωτήρια αποτελέσματα, στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν τη συμμε-τοχή του Δ.Ν.Τ. (μην το χάσουμε και σκάσουμε από τη στενοχώρια), ρίχνουν στο τραπέζι την πρόταση για ένα ακόμα σώσιμο. Τέτοιο σώσιμο, που θα το φυσάμε και δεν θα κρυώνει…

Στα πλαίσια της αξιολόγησης νούμερο 3.762, ετοιμάζεται η επόμενη συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους «θεσμούς» (γελάει ο κόσμος, ότι θέλουν οι «θεσμοί» γίνεται και τα δικά μας γιουσουφάκια το παίζουν σκληροί διαπραγματευτές, που τελικά υποκύπτουν στις πιέσεις, υπό τον υποτιθέμενο «αιώνιο» φόβο του grexit). Σε αυτή τη συμφωνία σκέφτονται να ενσωματώσουν τον ανάστροφο κόφτη.

Τι είναι ο ανάστροφος κόφτης και τι διαφορά έχει με τον κανονικό, που μας κόβει τώρα; Ο κανονικός κόφτης που έχουν ψηφίσει από το 2014, αλλεπάλληλες φορές, σχεδόν όλα τα κόμματα, λέει πως αν δεν πιάσει το κράτος το δημοσιονομικό στόχο που του έχουν επιβάλλει, αμέσως θα μπαίνει σε λειτουργία ο κόφτης και θα πρέπει να αποφασίσουν τότε, τι θα κόψουν. Μισθούς, συντάξεις, νοσοκομεία, σχολεία και άλλες τέτοιες περιττές κι αχρείαστες πολυτέλειες.

Ο ανάστροφος κόφτης είναι πιο έξυπνος, πιο ψαγμένος, πιο μάγκας. Θα επιβάλλει από πριν τα...
έξτρα μέτρα, τα οποία θα ψηφίζονται από τη βουλή και θα ισχύουν κανονικά. Θα υπάρχει μία ρήτρα ανάκλησής τους, μόνο αν πιαστούν οι στόχοι θανάτου, όπως 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα.

Τα έξτρα μέτρα για αυτή τη φορά, θα είναι η εξαφάνιση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις (δηλαδή, κατρακύλα στις ήδη κατακρεουργημένες συντάξεις) και η μείωση του αφορολόγητου στο όριο της φτώχειας. Αν βρουν ότι δεν πιάσαμε το δημοσιονομικό στόχο, εφαρμόζονται αυτά αμέσως. Αν βρουν ότι τον πιάσαμε, ανακαλούνται τα μέτρα. Εσείς τι λέτε πως θα βρουν;

Θα μου πείτε, σιγά τώρα, δεν έγινε και τίποτα. Αφού τους στόχους μπορούμε να τους πιάσουμε. Είμαστε σε καλό δρόμο με τα συνεχή πρωτογενή πλεονάσματα που βγάζουμε κάθε χρόνο. Αμ δε! Τα πρωτογενή πλεονάσματα που μας πλασάρουν κάθε χρόνο, δεν είναι τίποτα άλλο από λογιστικά ταχυδακτυλουργικά κολπάκια, που θα έκαναν τον Χουντίνι να αισθάνεται ένα ανήμπορο γατάκι της μαγείας.

Οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων της λεγόμενης κρίσης (της παράδοσης της χώρας στους ξένους εισβολείς, για να είμαστε ακριβείς), δεν έχουν από που να εισπράξουν, αλλά παρόλα αυτά, μας λένε ότι έχουν και πλεόνασμα. Το χρέος των Ελλήνων πολιτών προς την εφορία, αγγίζει τα 100 δις περίπου. Κάθε χρόνο αυτό αυξάνεται, λόγω της φτώχειας και της αναδουλειάς, αλλά κάθε χρόνο, αυτοί μας λένε ότι πάμε όλο και καλύτερα. Είναι να τρελαίνεσαι…

Η πραγματικότητα είναι, πως τα ελλείμματα είναι τεράστια, καθώς κανένας Έλληνας δεν έχει να πληρώσει φόρους. Ακόμα και αν έχει κάτι λίγο, κοιτάει πώς να δώσει γάλα και φαγητό αύριο το πρωί στο παιδί του, παρά να πληρώνει τα ατέλειωτα χαράτσια και τους απάνθρωπους φόρους. Το έλλειμμα του οικογενειακού προϋπολογισμού, αυτή τη στιγμή, ξεπερνάει το 20% κατά μέσο όρο. Αν η Ελληνική οικογένεια δε μπορεί να παρέχει στον εαυτό της ούτε τα απαραίτητα, από κι ως που μπορεί να τροφοδοτεί κρατικά πλεονάσματα; Εκτός και αν το Ελληνικό κράτος έχει έσοδα από τη φορολογία των κατοίκων του αστερισμού της Ανδρομέδας. Τότε πάω πάσο.

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε, ότι όσο αφήνουμε αυτούς τους εξωνημένους αχρείους να μας κυβερνούν και όσο μένουμε στην κόλαση της ευρωζώνης και της ΕΕ που μας φτωχαίνουν καθημερινά, δεν πρόκειται να δούμε στον ήλιο μοίρα. Όσο εμείς αφήνουμε αυτή την κατοχή να διαιωνίζεται στη χώρα μας και να αποφασίζουν άλλοι για εμάς, θα έχουμε μόνο μέτρα, κόφτες, πλειστηριασμούς, ξεπούλημα, φτώχεια, δυστυχία.

Υπάρχει λύση; Ναι! Τερματισμός της οικονομικής και πολιτικής κατοχής που υφιστάμεθα σήμερα και να ξαναφτιάξουμε τη χώρα μας από την αρχή. Το ΕΠΑΜ έχει σχέδιο για να κάνουμε αυτό που επιβάλλει το καθήκον μας, απέναντι στα παιδιά μας και στους προγόνους μας.

Αντί για κόφτες και φτώχεια, να δώσουμε εισόδημα σε όλους κάτω από το όριο φτώχειας και στους συνταξιούχους, που ζούνε δυο και τρεις οικογένειες με τη σύνταξη. Να παγώσουν και να σβηστούν τα χρέη των Ελλήνων, που λόγω της «κρίσης» βρέθηκαν με ένα χρέος βουνό, το οποίο είναι αδύνατο να ξεπληρωθεί.

Είτε είναι χρέη σε Τράπεζες, είτε στο Δημόσιο, είτε στα Ταμεία. Έτσι θα αρχίσει άμεσα η παραγωγή και θα δημιουργηθούν δουλειές για να σταματήσει σύντομα ο εφιάλτης της ανεργίας.

Να έχουμε το δωρεάν δικό μας κρατικό νόμισμα, για να μπορούμε να τα κάνουμε αυτά και όχι το ευρώ που αγοράζουμε με τόκο και στην ποσότητα που θέλουν οι ξένοι τραπεζίτες. Να αποφασίζουμε εμείς για τη χώρα μας και τις ζωές μας και όχι κάποια ξένα κοράκια, που ξεσκίζουν τις σάρκες της Ελλάδας μας.

Το δίλλημμα λοιπόν, είναι εδώ μπροστά. Θα επιλέξουμε το κακό που ζούμε τώρα και το ακόμα χειρότερο που έρχεται, ανεξάρτητα ποιος «σωτήρας» θα κυβερνά ή θα πάμε σε αυτό που προτείνει το ΕΠΑΜ, ώστε να ζούμε ελεύθεροι και με αξιοπρέπεια;