.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ισραηλινή δεξαμενή σκέψης: Μην καταστρέψετε το ISIS! Είναι ένα “χρήσιμο εργαλείο” κατά του Ιράν, της Χεζμπολάχ, της Συρίας


Ισραηλινή δεξαμενή σκέψης: Μην καταστρέψετε το ISIS! Είναι ένα "χρήσιμο εργαλείο" κατά του Ιράν, της Χεζμπολάχ, της ΣυρίαςΙσραηλινή δεξαμενή σκέψης: Μην καταστρέψετε το ISIS! Είναι ένα “χρήσιμο εργαλείο” κατά του Ιράν, της Χεζμπολάχ, της Συρίας
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΠΗΓΗ
Σύμφωνα με μια δεξαμενή σκέψης που κάνει σύμβαση εργασίας για το ΝΑΤΟ και την ισραηλινή κυβέρνηση, η Δύση δεν θα πρέπει να καταστρέψει το ISIS, την ισλαμιστική εξτρεμιστική ομάδα που διαπράττει γενοκτονία και εθνοκάθαρση των μειονοτικών ομάδων στη Συρία και το Ιράκ.
Γιατί; Το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στην διάλυση του Ιράν, της Χεζμπολάχ, της Συρίας και της Ρωσίας, υποστηρίζει ο διευθυντής της δεξαμενής σκέψης του.
«Η συνεχιζόμενη ύπαρξη του ISIS εξυπηρετεί ένα στρατηγικό σκοπό», έγραψε ο Efraim Inbar στο “Η καταστροφή του ισλαμικού κράτους είναι ένα στρατηγικό λάθος», ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε στις 2 Αυγούστου.
Εαν οι ΗΠΑ κάνουν συνεργασία με τη Ρωσία για την καταπολέμηση της γενοκτονικής εξτρεμιστικής ομάδας, θα έχουν διαπράξει  μια«στρατηγική τρέλα» που θα «ενισχύσει την εξουσία του άξονα Μόσχας-Τεχεράνης-Δαμασκού,”  υποστήριξε ο Inbar, υπονοώντας ότι η Ρωσία, το Ιράν και τη Συρία σχηματίζουν μια στρατηγική συμμαχία για να κυριαρχήσουν στη Μέση Ανατολή.
«Η Δύση θα πρέπει να επιδιώξει την περαιτέρω αποδυνάμωση του ισλαμικού κράτους, αλλά όχι την καταστροφή του”, πρόσθεσε. “Ένα αδύναμο ISIS είναι, προτιμότερο απο το να καταστραφεί ολοσχερώς.”
Ο Inbar, είναι Ισραηλινός ακαδημαϊκός, είναι ο διευθυντής του Begin-Sadat Κέντρο Στρατηγικών Μελετών, μια δεξαμενή σκέψης που λέει ότι η αποστολή της είναι να προωθήσει «ρεαλιστής, συντηρητική, και σιωνιστική ατζέντα στην αναζήτηση για την ασφάλεια και την ειρήνη για το Ισραήλ.”
Η δεξαμενή σκέψης, γνωστή με το ακρωνύμιο BESA, συνδέεται με Πανεπιστήμιο Bar Ilan του Ισραήλ και έχει υποστηριχθεί από την ισραηλινή κυβέρνηση, τη Μεσογειακή Πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ, την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ και το Συμβούλιο Carnegie για τη Δεοντολογία στις Διεθνείς Σχέσεις.
Στο έγγραφό του, ο Inbar πρότεινε ότι θα ήταν μια καλή ιδέα να παραταθεί ο πόλεμος στη Συρία, που έχει καταστρέψει τη χώρα, σκοτώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και εκτοπίζοντας περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού.
Όσον αφορά το επιχείρημα ότι η ήττα του ISIS θα κάνει τη Μέση Ανατολή πιο σταθερή,ο Inbar ισχυρίστηκε:
«Η σταθερότητα δεν αποτελεί αξία από μόνη της. Είναι επιθυμητό μόνο αν εξυπηρετεί τα συμφέροντά μας. ”
Ο Inbar τόνισε ότι «κύριος εχθρός” της Δύσης δεν είναι το ισλαμικό κράτος, είναι το Ιράν.
Παρά τους ισχυρισμούς του Inbar, το Ιράν είναι θανάσιμος εχθρός της ISIS, κυρίως επειδή η ιρανική κυβέρνηση στηρίζεται σε Σιιτικό Ισλάμ, έναν κλάδο που οι σουνίτες σαλαφιστές εξτρεμιστές του ISIS θεωρούν ως μια μορφή αποστασίας. Το ISIS και οι θυγατρικές του έχουν σφαγιάσει και διαπράξει εθνοκάθαρση σιιτών μουσουλμάνων στη Συρία, το Ιράκ και αλλού.
Ο Inbar σημειωσε ότι το ISIS απειλεί το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Η Χεζμπολάχ, η πολιτοφυλακή του Λιβάνου που λαμβάνει όπλα και την υποστήριξη από το Ιράν, πρέπει να παραμείνει σε κατάσταση πολεμου με το ISIS για να μη στραφεί σε εμάς», έγραψε ο Inbar.

http://grothia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου