.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Η επαρχία και οι ιθαγενείς 


του Γιάννη Σιδέρη


Ο Έπαρχος της νοτιοανατολικής Επαρχίας, θέλοντας να πείσει τους ιθαγενείς κατοίκους της ότι πράττει με βάση το συμφέρον τους, προσπαθεί να εκμαιεύσει από την κεντρική Διοίκηση της Αυτοκρατορίας μια δήλωση ότι το χρέος της ταλαίπωρης πρώην Αποικίας και νυν Επαρχίας, θα διευθετηθεί στο άμεσο μέλλον. Η Αυτοκρατορία όμως, δεν έχει καμιά τέτοια πρόθεση. Αφού έδωσε στον Έπαρχο έτοιμη τη νέα συμφωνία για την πλήρη παράδοσή της και αυτός έβαλε την σφραγίδα του, στην Αυτοκρατορία κοιμούνται ήσυχοι.


Γνώριζε βέβαια ο Έπαρχος Αλέξιος ο Νέος, πως κάτι τέτοιο περίμενε και ο πρώην Έπαρχος Αντώνιος ο Σκληρός, που τελικά δεν ήρθε ποτέ. Έτσι αποφάσισε, να μην προβάλλει καμία αντίσταση στην Επιτροπεία που είχε ορισθεί από την Αυτοκρατορία για να καθορίζει το πως θα διοικείται η νοτιοανατολική Επαρχία. Πίστεψε πως με τον τρόπο αυτό θα εξευμενίσει την Αυτοκρατορία κι έτσι αυτή, θα τον χρίσει μόνιμο Έπαρχο της Αποικίας.
Ο εξ΄ απορρήτων του Αυτοκράτορα όμως, ο Σοϊμπλιανός ο Καθιστός, του έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, πως το ζήτημα του χρέους της Αποικίας, θα τεθεί πολύ αργότερα και πάντως σε κάθε περίπτωση, αφού η Αποικία συνεχίσει να μην φέρνει την παραμικρή αντίρρηση σε ότι της ζητηθεί από την Αυτοκρατορία.
Οι φόροι που επέβαλλε η Αυτοκρατορία στους κατοίκους της Επαρχίας ήταν πάρα πολλοί -οι ιθαγενείς έχουν χάσει το μέτρημα πια- και πολύ υψηλοί. Ο Αλέξιος ο Νέος, τους αποδέχτηκε όμως, λέγοντας στους κατοίκους της Επαρχίας, πως η σύγκρουση με την Αυτοκρατορία δεν θα ήταν για καλό τους. Άσε που η Επαρχία θα έχανε την δυνατότητα να συναλλάσσεται με το ισχυρό νόμισμα της Αυτοκρατορίας!
Περίλυπος λοιπόν ο Αλέξιος ο Νέος πια, βλέπει τους κατοίκους της Επαρχίας του να τον σιχτιρίζουν, μια και φτωχαίνουν όλο και περισσότερο, όλο και περισσότεροι. Από λαοπρόβλητος Έπαρχος, έχει μετατραπεί σε persona non grata για τους ιθαγενείς. Αφού και τα ανάκτορά του, τα φυλάσσουν πια οι Πραιτωριανοί και κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει. Ούτε μια κότα δεν μπορείς να αφήσεις πια στον κήπο του Ανακτόρου, για να τρώει ο Έπαρχος κανά φρέσκο αυγουλάκι!
Σήμερα όμως, ο Αλέξιος ο Νέος, μπορεί να χαρεί για λίγο. Οι πιστωτές της Αποικίας, ενέκριναν σήμερα το ποσό των 2,8 δις. Βέβαια τα 1,1δις θα επιστρέψουν στους ίδιους μια και αφορούν το χρέος της Επαρχίας. Τα 1,7 δις όμως, θα δοθούν στους ιθαγενείς που η Επαρχία τους οφείλει! Ανάσα για τον Έπαρχο! Ευκαιρία να πανηγυρίσει. Για λίγο. Ευκαιρία να βγει και να πει στους ιθαγενείς πόσο καλά θα πάνε τα πράγματα από εδώ και πέρα, αν και γνωρίζει κι ο ίδιος ότι κανείς δεν τον πιστεύει πια!
Πάντως, ο Έπαρχος και οι Σύμβουλοί του, έχουν κι άλλες δυσκολίες. Αν και έχουν υπογράψει την πώληση της ενέργειας της Επαρχίας, τώρα κάνουν τους δύσκολους. Ο Σύμβουλος Ενέργειας Σκουρλέτιος ο Αντιστασιακός και ο Σύμβουλος των Οικονομικών Ευκλείδης ο Τσακάλης, ενώ έχουν βάλει την σφραγίδα τους, τώρα λένε στους ιθαγενείς ότι δεν θέλουν να δώσουν την ενέργεια της Επαρχίας. Τι να κάνουν οι Σύμβουλοι! Άνθρωποι είναι κι αυτοί. Μπερδεύτηκαν όταν πάτησαν την σφραγίδα τους. Τους ξεγέλασαν. Το μετάνιωσαν. Μπα!!! Τέλος πάντων, κάτι πάθανε.
Στην Επαρχία πάντως, στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Αγίας Ευρωπαϊκής Αυτοκρατορίας, όπως είναι το πλήρες όνομά της, οι ιθαγενείς έχουν άλλα προβλήματα. Απλά, καθημερινά, ταπεινά όπως και η καταγωγή τους! Προβλήματα όπως να ταΐσουν τα παιδιά τους, να κρατήσουν για λίγο ακόμα το ρεύμα συνδεδεμένο στο σπιτικό τους, να μην τους πάρει το σπίτι τους ο Τρύφωνας ο Άρπαγας, ο βοηθός του Συμβούλου των Οικονομικών, λόγω απλήρωτων φόρων. Τέτοια είναι τα προβλήματα των ιθαγενών της Επαρχίας. Ταπεινά σαν την καταγωγή τους!

*Ο Γιάννης Σιδέρης είναι μέλος του ΕΠΑΜhttp://teleytaiaexodos.blogspot.gr/