.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Η αιμορραγία συνεχίζεται – 7 στους 10 νέους επιστήμονες φεύγουν στο εξωτερικό (έρευνα ICAP)

 
Σημαντικά υψηλό ποσοστό Ελλήνων (71%) μεταναστεύει στο εξωτερικό, ηλικίας έως 35 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, με υψηλή εξειδίκευση και μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών (κάτοχοι μεταπτυχιακού ή/και διδακτορικού σε ποσοστό 72%), σύμφωνα με έρευνα της ICAP Advisory, ενώ εξίσου υψηλό ποσοστό (78%) πέρασαν τα σύνορα τα τελευταία 5 χρόνια, δηλαδή κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της ICAP η οποία αφορά στην ανάσχεση του φαινομένου μετανάστευσης ανθρώπινου κεφαλαίου (Brain Drain), ως κυριότεροι λόγοι που οδηγούν τα άτομα για εργασία στο εξωτερικό αναδείχθηκαν και φέτος  η μειωμένη αξιοκρατία και η διαφθορά στην Ελλάδα, με ποσοστό 40%, η οικονομική κρίση και η αβεβαιότητα στην Ελλάδα, με ποσοστό 37% και οι προοπτικές εξέλιξης στη χώρα του εξωτερικού, με ποσοστό 34%.  Βασικοί παράγοντες που θα τους οδηγούσαν πίσω στη χώρα μας, αναδείχθηκαν για 2η συνεχή χρονιά το κλίμα και ο τρόπος ζωής στην Ελλάδα (50%), η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα (41%) και ένα αντίστοιχο ή και καλύτερο επίπεδο αποδοχών σε σχέση με αυτό που απολαμβάνουν στο εξωτερικό (39%).
icap 1
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα άτομα που συμμετείχαν(853 Ελληνες του εξωτερικού)  και πέρυσι στην έρευνα μόλις 24 άτομα έχουν, εν τω μεταξύ, επιστρέψει στην Ελλάδα για εργασία.
Το πεδίο σπουδών της πλειοψηφίας των Ελλήνων που προτιμούν τη μετανάστευση είναι μηχανικοί (19%), ακολουθούν οι απόφοιτοι σχολών Πληροφορικής (12%), Διοίκησης Επιχειρήσεων (10%), Λογιστική και Χρηματοοικονομικά (9%), Οικονομικές Επιστήμες (7%) και ακολουθούν με πολύ χαμηλό ποσοστό, οι απόφοιτοι της Βιολογίας, των Επιστημών Υγείας, Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, Ψυχολογίας, Πολιτικές Επιστήμες, Τουριστικά, Νομικές Επιστήμες, Φιλολογία, Δημοσιογραφία και ΜΜΕ , Παιδαγωγικά, Ιατρική, Μαθηματικά κ.α.
Η πλειοψηφία των ατόμων που φεύγουν, έχουν ολοκληρώσει τις προπτυχιακές τους σπουδές στην Ελλάδα (80%) και έχουν φύγει στην Αγγλία (49%) για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και για διδακτορικό (40%).  Η Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με το 46% των ατόμων δημιουργεί καλύτερες προοπτικές εξέλιξης σε σχέση με άλλες χώρες, έχει καλύτερη οικονομία σε σχέση με άλλες χώρες (38%), καλύτερες εργασιακές συνθήκες σε σχέση με άλλες χώρες (35%).  Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως προκύπτει από την έρευνα, υψηλό ποσοστό ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ελλάδα (59%). Παράλληλα, σχεδόν οι μισοί (49%) είχαν ήδη εργαστεί στην Ελλάδα πριν φύγουν για την ανεύρεση εργασίας στο εξωτερικό.
icap 2

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι η άρνηση του 97% των Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ενώ μόνο το 3% εξέφρασε την θέληση να γυρίσει στα πάτρια εδάφη! Επίσης, περισσότεροι από τους μισούς 54%, έχουν στο μυαλό τους χρονικό ορίζοντα άνω των 5 χρόνων παραμονής στο εξωτερικό.
Όσον αφορά στο επίπεδο θέσης εργασίας, το 70% εργάζεται χωρίς διοικητική ευθύνη, ενώ το 57% αμείβονται με 21.000 ευρώ μέχρι 60.000 ευρώ.
Σε σχέση με την περσινή έρευνα διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:
-φαίνεται ότι μεγάλος αριθμός ατόμων έφυγε κατά το τελευταίο έτος.
-Τα άτομα που εργάζονται στο εξωτερικό έχουν βελτιωμένο προφίλ αποδοχών σε σχέση με το περσινό.
-Ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο (35% έναντι του 30% του 2015) το ποσοστό των ατόμων που δηλώνουν ότι δεν βλέπουν πιθανή την επιστροφή τους στην Ελλάδα.
-Τέλος, παρατηρήθηκε ότι τα άτομα έχουν λίγο μεγαλύτερες μισθολογικές απαιτήσεις για την επιστροφή τους στην Ελλάδα, σε σύγκριση με τις απαιτήσεις που δήλωναν το 2015.

 mononews.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου