.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Επιστολή του Αμερικανού υπουργού άμυνας στην Τουρκία πυροδοτεί νέες εξελίξεις στην κόντρα Τουρκίας και Ρωσίας

ΕΚΤΑΚΤΟ! Επιστολή του Αμερικανού υπουργού άμυνας στην Τουρκία πυροδοτεί νέες εξελίξεις στην κόντρα Τουρκίας και Ρωσίας
Σαφής υπόδειξη από το Πεντάγωνο προς Τουρκία: «Αφήστε τις φιλίες και αντιπαρατεθείτε με την Ρωσία»
Ο Αμερικανός υπουργός άμυνας  Άστον Κάρτερ υποσχέθηκε πλήρη και ολοκληρωτική υποστήριξη στον Τούρκο υπουργό Άμυνας Fikri Yshiku «στο πρόσωπο της ρωσικής επιθετικότητας».
Αυτή η δήλωση  ήρθε  μια ημέρα μετά την επιστολή του Τούρκου Προέδρου  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρει ρωσικόδημοσίευμα πριν από λίγο.
Η σαφής υπόδειξη από το Πεντάγωνο προς την Τουρκία είναι να σταματήσουν οι φιλίες με την Ρωσία και να συνεχίσει η αντιπαράθεση , χωρίς καμία διακοπή. Αυτό ερμηνεύεται ως γεγονός που θα έχει καταλυτική σημασία το επόμενο διάστημα και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.
Για το αμερικανικό Πεντάγωνο είναι άκρως βολική μια  σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.
«Σε αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε για μια απλή αύξηση της έντασης των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας, αλλά για μια  πλήρη αμερικανική στρατιωτική υποστήριξη  σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση μεταξύ της Τουρκίας με την  Ρωσία . Η δήλωση του Ashton Carter είναι μια άμεση συνέπεια της επιστολής του Ερντογάν προς τον Πρόεδρο της Ρωσίας .
Για τις Ηνωμένες Πολιτείες,  μια σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας είναι πολύ χρήσιμη και πολύ  ενδιαφέρουσα. Αυτό επιτρέπει στην Τουρκία χωρίς να παρεμβαίνει άμεσα, και χωρίς να έχει  άμεση σχέση  στην κόντρα  ΗΠΑ και Ρωσίας,  να συγκρατεί ρωσικές δυνάμεις που είχαν σκοπό να μετακινηθούν στην  Μέση Ανατολή.
Τώρα , μετά την αμερικανική παρέμβαση, δρομολογείται   η ολοκληρωτική  αλλαγή της συμπεριφοράς της Τουρκίας σε σχέση με την Ρωσία.
Βλέπουμε τα πρώτα μηνύματα για μια άκρως επικίνδυνη πιθανή εξέλιξη των νέων ενεργειών της Τουρκίας σε σχέση με τη Ρωσία με  ενδεχόμενα  στρατιωτικά «επεισόδια» .
Οι  ΗΠΑ σε καμία απολύτως περίπτωση δεν θα αφήσουν να ομαλοποιηθούν οι ρωσο-τουρκικές  σχέσεις , οι οποίες με την σειρά τους θα αλλάξουν  σημαντικά την ισορροπία δυνάμεων στη Μέση Ανατολή.
Το μήνυμα του  Ashton Carter είναι ότι παρά τις σοβαρές αντιφάσεις που υπάρχουν μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και  Τουρκίας, η Ουάσιγκτον εγκρίνει και προωθεί  την πολιτική της  σύγκρουσης Τουρκίας -Ρωσίας.
«Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι, παρά την απόκλιση των συμφερόντων στη Μέση Ανατολή, οι ΗΠΑ και η Τουρκία είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ  »,  δήλωσε ο Vladimir Shapovalov, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ινστιτούτου Ιστορίας και εξωτερικής πολιτικής.
Οι σχέσεις των  Ηνωμένων  Πολιτειών με  την Άγκυρα είναι πολύ διφορούμενες. Ειδικότερα, όπως σημειώνει  ο Yevgeny Satanovsky, πρόεδρος του Ινστιτούτου Μέσης Ανατολής, ο Ερντογάν θεωρεί ευατόν πολύ προσβεβλημένο για το γεγονός  ότι δεν  του επετράπη να μετατρέψει την κηδεία του μεγάλου μπόξερ Muhammad Ali σε ένα δικό του μουσουλμανικό  σόου . Η στάση των ΗΠΑ “ήταν ένα  αμερικανικού τύπου «ράπισμα» στον ίδιο για να του υπενθυμίσουν σαφώς το ποιος κάνει κουμάντο.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση,  η αμερικανική εξωτερική πολιτική επιθυμεί  την Ρωσία διαρκώς  «απασχολημένη»  από πολλούς και διαφορετικούς εχθρούς. Την Τουρκία , την Γερμανία, την Γαλλία , τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, τις χώρες της Βαλτικής κά.
Στην συνέχεια και προφανώς δια ασήμαντον αφορμή  θα δοθεί  πιθανόν το έναυσμα για μια τρομερή  στρατιωτική σύγκρουση Ρωσίας και ΗΠΑ , για το τελικό ξεκαθάρισμα και τότε «γαια πυρι μειχθητω».
ΠΗΓΗ
triklopodia.gr