.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ : Να πώς οι προδότες και οι επίορκοι ετοιμάζουν στρατιωτική επέμβαση στην Ελλάδα.

Το νέο Στρατιωτικό Στρατηγικό Δόγμα των Ενόπλων Δυνάμεων για το στρατό, το ναυτικό και την αεροπορία προβλέπει την πιθανή εφαρμογή "στρατιωτικής ισχύος" και στο πλαίσιο της "επιβολής του νόμου και της ασφάλειας εσωτερικού της χώρας". Με τον τρόπο αυτό το νέο Δόγμα, που ήδη εφαρμόζεται στις ΕΔ, μας γυρίζει πίσω στις μαύρες εποχές όπου ο στρατός μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την εξουσία για την επιβολή του "νόμου και της τάξης" του καθεστώτος σε βάρος του λαού, των πολιτών και της πατρίδας.
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) συνεισφέρουν στο πλαίσιο επιβολής του νόμου και της ασφάλειας εσωτερικού της χώρας συμμορφούμενες με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο. Μερικές δραστηριότητες αυτού του τομέα, σε ακραίες καταστάσεις, είναι πιθανόν να απαιτήσουν την εφαρμογή Στρατιωτικής Ισχύος. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται επιχειρήσεις για αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών εντός της χώρας, όπως της τρομοκρατίας, της λαθρομετανάστευσης, της ασφάλειας μεγάλων αθλητικών οργανώσεων κλπ...» αναφέρεται στο Στρατιωτικό Στρατηγικό Δόγμα των ΕΔ με τον τίτλο «ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΕΔ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ», όπως αποκαλύπτει η ηλεκτρονική εφημερίδα Δέσμευση στις 12/6 (http://desmevsi.gr/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE…/)

Στο εδάφιο των "απειλών" στην "ασφάλεια του εσωτερικού" το εν λόγω ΣΣΔ αναφέρεται - εκτός όλων των άλλων - στον "πολιτικό τομέα" όπου: «1. Η πολιτική ασφάλεια αφορά στην οργανωτική σταθερότητα των κρατών, των συστημάτων διακυβέρνησης και των ιδεολογιών που τα νομιμοποιούν. 2. Στις πολιτικές απειλές είναι ευάλωτα όλα τα κράτη το καθένα σε διαφορετικό βαθμό. Οι πολιτικές απειλές χαρακτηρίζονται από την ικανότητα να εκδηλωθούν εντός του κράτους ή και εκτός αυτού. Πάντοτε όμως στοχεύουν να πλήξουν την οργανωτική σταθερότητα των κρατών ήτοι την πολιτική ή εθνική ιδεολογία του κράτους και τους θεσμούς που εκπροσωπεί.»
Έτσι οι ΕΔ μετατρέπονται σε καθεστωτικές δυνάμεις με αποστολή την προστασία του καθεστώτος και των ιδεολογιών του. Όπως ακριβώς την εποχή της χούντας.
Ο νέος ΣΣΔ έχει ανακαλύψει "απειλές" και στον "οικονομικό τομέα" όπου «η πιθανότερη οικονομική απειλή είναι η διαμόρφωση μη ομαλού οικονομικού περιβάλλοντος στη Χώρα για τη λειτουργία της οικονομίας της αγοράς, με προεκτάσεις στην αποτυχία επίτευξης κύριων μακροοικονομικών στόχων και τη δυσλειτουργία βασικών δραστηριοτήτων της οικονομίας, όπως στις μεταφορές, στην ενεργειακή πολιτική, στο εξωτερικό εμπόριο, στον τουρισμό κλπ. Κάποιες που έχουν οπωσδήποτε κάποια οικονομική διάσταση είναι το οργανωμένο έγκλημα και τα μεταναστευτικά κύματα.»
Καταλάβατε τι λέει; Ο στρατός μπορεί να χρησιμοποιήσει "στρατιωτική ισχύ" αν τυχόν και απειληθεί η "λειτουργία της οικονομίας της αγοράς" και η "επίτευξη κύριων μακροοικονομιών στόχων". Όπως επίσης και σε περίπτωση "δυσλειτουργίας βασικών δραστηριοτήτων της οικονομίας".
Όταν δηλαδή την επόμενη φορά οι αγρότες διαμαρτυρηθούν και κλείσουν τους δρόμους μπορεί να έχουν να κάνουν με το στρατό. Όπως επίσης κι ο λαός. Αν τολμήσει ο ελληνικός λαός και θέσει εμπόδια στην ομαλή λειτουργία της οικονομίας της αγοράς και των μακροοικονομικών στόχων, όπως καθορίζονται από εξωθεσμικά κέντρα, τότε θα βρει απέναντί του τον στρατό.
Αυτά και άλλα πολλά πρωτοφανή προβλέπονται στο νέο ΣΣΔ. Να θυμίσουμε απλά σ' όσους έχουν ευλύγιστη μέση και αυχένα ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα και το νόμο που διέπει το ΥΕΘΑ, η αποστολή των ΕΔ αφορά αποκλειστικά και μόνο στην εθνική άμυνα της χώρας. Κι αυτή ορίζεται ακολούθως: "Η Εθνική Άμυνα περιλαμβάνει το σύνολο των λειτουργών και δραστηριοτήτων, που αναπτύσσονται από το Κράτος, με σκοπό την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας και της ασφάλειας των πολιτών εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής, καθώς και την υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων." (Άρθρο 1, ν. 2292/1995, ΦΕΚ Α'35)
Δηλαδή με άλλα λόγια οι ΕΔ καλούνται να προασπιστούν την πατρίδα και τα εθνικά συμφέροντα αποκλειστικά και μόνο έναντι εξωτερικών απειλών. Ταυτόχρονα καλούνται να προστατεύσουν όχι το καθεστώς αυτό καθαυτό, όπως μας λέει ο νέος ΣΣΔ, αλλά την ασφάλεια του πολίτη εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής. Και φυσικά οι ΕΔ υποχρεούνται να τηρούν τη δημοκρατική αρχή του πολιτεύματος με βάση το Σύνταγμα.
Η προστασία του πολίτη, η δημοκρατική αρχή και το Σύνταγμα απουσιάζουν παντελώς από το νέο ΣΣΔ. Είναι φανερό ότι οι εμπνευστές και οι συντάκτες του εν λόγω ΣΣΔ θέλουν να χρησιμοποιούσουν τις ΕΔ για την προστασία του υφιστάμενου καθεστώτος κατοχής. Ποδοπατώντας με πρωτοφανή τρόπο Σύνταγμα και νόμους, που κατά τ' άλλα τα μέλη και στελέχη των ΕΔ ορκίζονται να υπακούουν και να προασπίζονται.
Η πρώτη και βασική ευθύνη γι' αυτόν τον ΣΣΔ είναι σαφές ότι ανήκει στην πολιτική ηγεσία. Αυτή έδωσε εντολή και καλύπτει ένα τέτοιο έκτρωμα προκειμένου να θέσει και τις ΕΔ στην υπηρεσία των ξένων δανειστών. Είναι ολοκάθαρο ότι όποιος συνέταξε και υπέγραψε έναν τέτοιο ΣΣΔ διέπραξε σφετερισμό εξουσίας και πράξη εσχάτης προδοσίας ανάλογη μ' εκείνη των πρωταιτίων της χούντας. Κι αυτό δεν πρόκειται να περάσει έτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου