.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

τα μπλόκα των Γερμανών αστυνομικών στη Σάμο συνιστούν παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας ;

Αποτέλεσμα εικόνας για επαμ
          ΕΠΑΜ ΣΑΜΟΥ
Προς όλα τα τοπικά ΜΜΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:  περί νομιμότητας  χερσαίων  μπλόκων  των Γερμανών αστυνομικών στη
               Σάμο

Μετά από την επώνυμη καταγγελία πολίτη της Σάμου, σε μέσα της κοινωνικής δικτύωσης, ότι έπεσε σε οδικό μπλόκο  Γερμανών αστυνομικών οι οποίοι του έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητο, χωρίς να παρουσιαστεί εκπρόσωπος  αντίστοιχης ελληνικής αρχής,  σαμιακή εφημερίδα (Σαμιακή Γνώμη 12  Ιουνίου 2016) αναφέρει κι άλλα  ανάλογα περιστατικά που έχουν συμβεί στο παρελθόν, καταγγέλλοντας ουσιαστικά ότι η Γερμανική αστυνομία στο νησί προβαίνει επανειλημμένα σε αυτοτελείς δράσεις επιβολής του νόμου και πράξεις άσκησης δημόσιας εξουσίας. Όπως επισημαίνει και ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς ενέργειες της Frontex επί ελληνικού εδάφους χωρίς την παρουσία ελληνικών αρχών συνιστούν χαρακτηριστική περίπτωση παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας και το θέμα χρήζει επέμβαση του εισαγγελέα.
Το ΕΠΑΜ Σάμου επί του θέματος αυτού κατέθεσε στην ΕΛ.ΑΣ και στο Λιμεναρχείο Σάμου μια σειρά ερωτημάτων, η απάντηση των οποίων   θα καταδείξει την νομιμότητα ή μη των πράξεων των Γερμανών αστυνομικών κι αν παραβιάζεται ή όχι η εθνική μας κυριαρχία.  Ειδικότερα, στο αίτημά μας  ζητούμε επιβεβαίωση του γεγονότος που  πρόσφατα κατήγγειλε ο πολίτης, κι αν αυτή είναι θετική, να διευκρινιστεί αν οι αστυνομικοί ανήκαν στο δυναμικό της Frontex, αν συνοδεύονταν   από μέλη της Ελληνικής Αστυνομίας ή του λιμεναρχείου και τους λόγους άσκησης ελέγχων επί εδάφους. Ζητούμε επίσης να απαντηθούν διάφορα ερωτήματα  σχετικά με τη δράση της Frontex. Συγκεκριμένα, ζητούμε να μας γνωστοποιήσουν τον νόμο του ελληνικού κράτους που  καθορίζει το πλαίσιο δράσεων και τις  αρμοδιότητες της, και να μας αναφερθούν ποιες είναι αυτές, αν υποχρεούται το δυναμικό της Frontex  υπακοή στους νόμους του ελληνικού κράτους ή στους νόμους της χώρας προέλευσής του, αν  έχει δικαίωμα ετεροδικίας, αν έχει αρμοδιότητα να ασκεί  εκτός από θαλάσσιες περιπολίες και στη ξηρά, αν δρα αυτόνομα ή αν στις περιπολίες του συνοδεύεται από μέλη της ΕΛ.ΑΣ ή/και του Λιμεναρχείου και αν οι τελευταίοι εποπτεύουν και ελέγχουν τη δράση του εφαρμόζοντας πράξεις άσκησης  δημόσιας εξουσίας.
Στο παραπάνω  αίτημα,  το Λ.Σ.  απαντώντας ότι για τις χερσαίες περιπολίες της Frontex υπεύθυνη είναι η ΕΛ.ΑΣ.,  αφενός  απεμπολεί,  από την δική του πλευρά, κάθε ευθύνη ή και γνώση του περιστατικού, παραπέμποντας στην ΕΛ.ΑΣ., κι αφετέρου αποκαλύπτει ότι η Frontex εκτός από συνοριοφύλακας με αρμοδιότητα επί των θαλάσσιων συνόρων, έχει αρμοδιότητες και επί του εδάφους.
Αναμένεται λοιπόν να απαντήσει η ΕΛ.ΑΣ. σε όλα τα ερωτήματα που θέτουμε, προκειμένου, να καταδειχτεί αν η οικονομική κατοχή που έχει επιβληθεί στη χώρα μας έχει μετουσιωθεί και σε στρατιωτική γερμανική κατοχή, αρχής γενομένης από τη Σάμο.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, κάνουμε γνωστό προς όλες τις κατευθύνσεις, και ιδιαιτέρα στις ελληνικές κρατικές αρχές,  ότι η φύλαξη των συνόρων του ελληνικού κράτους είναι υπόθεση αυτών των ίδιων, όπως και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, και ότι η διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας και ανεξαρτησίας  είναι υπόθεση του ελληνικού λαού, που γίνεται συνταγματικό  χρέος του όταν η πολιτική του ηγεσία την ευτελίζει και την παραχωρεί σε ξένες δυνάμεις.

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!


Σάμος, Παρασκευή  17 Ιουνίου 2016


ΕΠΑΜ ΣΑΜΟΥ
Αποτέλεσμα εικόνας για επαμ Σάμου






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου