.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Το Παρίσι φλέγεται: Δακρυγόνα και σκληρή καταστολή απέναντι σε χιλιάδες απεργούς


«Να μην ασκούν βία στους αστυνομικούς» κάλεσε τους διαδηλωτές ο Γάλλος υπ. Εσωτερικών!

Γράφει η Ελένη Μαυρούλη - Kοινωνία + Κινήματα, ΤΑ ΚΟΙΝΑ - 14/06/2016



Με βροχή από δακρυγόνα, αντλίες νερού, κροτίδες κρότου – λάμψης, η γαλλική αστυνομία (ειδικές δυνάμεις καταστολής – CRS- και χωροφύλακες) που είχαν αναπτυχθεί κατά μήκος της πορείας της μεγάλης απεργιακής συγκέντρωσης ενάντια στον εργασιακό νόμο υποδέχτηκαν τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς που κατέκλυσαν από το μεσημέρι το Παρίσι από κάθε γωνιά της Γαλλίας. Με αφορμή τις επιθέσεις μικρής ομάδας μασκοφόρων κατά ΑΤΜ και βιτρινών καταστημάτων, πληθώρα δημοσιογράφων καταγγέλλουν ότι οι γαλλικές αστυνομικές δυνάμεις «άνοιξαν πυρ» με δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών με αποτέλεσμα πριν καν συμπληρωθεί μία ώρα από την έναρξη της μεγαλύτερης απεργιακής συγκέντρωσης των τελευταίων μηνών στο Παρίσι, να υπάρχουν ήδη τραυματίες μεταξύ των διαδηλωτών. Σύμφωνα με τα συνδικάτα που στηρίζουν τις κινητοποιήσεις κατά του νόμου ελ Κομρί στη διαδήλωση του Παρισιού συμμετείχαν περισσότεροι από 1 εκατομμύριο διαδηλωτές.


Πυροσβέστες – πρώτες βοήθειες σπεύδουν στους πρώτους τραυματίες διαδηλωτές

Σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις, τουλάχιστον έξι διαδηλωτές και 20 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, με τον έναν διαδηλωτή, όπως φαίνεται, να έχει δεχθεί δακρυγόνο στο λαιμό. Η αστυνομία, από την άλλη, η οποία έχει «κλείσει» όλους τους δρόμους παράλληλα με την πορεία των διαδηλωτών, δεν επέτρεπε επί ώρα στην κεφαλή της διαδήλωσης να προχωρήσει προς την περιοχή Ενβαλίντ, όπου είχε οριστεί να τερματίσει. Μέχρι στιγμής ανακοινώθηκαν 13 προσαγωγές, χωρίς φυσικά να διευκρινίζεται αν πρόκειται για τους κουκουλοφόρους ή τους διαδηλωτές, καθώς όλες τις τελευταίες ημέρες οι γαλλικές αρχές (αστυνομικές και δικαστικές) έχουν προχωρήσει σε σκλήρυνση της στάσης τους απέναντι στους διαμαρτυρόμενους εργαζόμενους με αποτέλεσμα να προσαγάγονται δεκάδες συνδικαλιστές δια ασήμαντο αφορμή, να κατηγορούνται συνήθως για αντίσταση κατά της αρχής, παρά το ότι η προσαγωγή έχει γίνει πχ από μυστικούς αστυνομικούς που δεν φαίνεται η ιδιότητά τους, και να καταδικάζονται ακόμη σε ολιγόμηνες ποινές φυλάκισης χωρίς αναστολή!



Ο υπουργός Εσωτερικών, πάντως, Μπερνάρ Καζνέβ ζήτησε, από το βήμα της γαλλικής βουλής, από τους διαδηλωτές «να μην ασκούν βία στους αστυνομικούς!» Διαδηλωτές, δημοσιογράφοι και συνδικάτα, από την άλλη, με αναρτήσεις τους από τη διαδήλωση υποστηρίζουν ότι η αστυνομία μεθοδικά και με χρήση ακραίας βίας προς τους διαδηλωτές, αξιοποιώντας ως πρόσχημα τη δράση κουκουλοφόρων, προσπαθεί επισταμένα να «κόψει» σε μικρά τμήματα τη διαδήλωση για να την διαλύσει τελικά. Ο στόχος δεν επιτεύχθηκε και η κεφαλή της πορείας έφτασε μετά από περίπου δύο ώρες σκληρής και διαρκούς βίας στο σημείο όπου είχε ανακοινωθεί με τα πνεύματα να παραμένουν εξαιρετικά τεταμένα.



Ήδη από το πρωί της Τρίτης η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού είχε ανακοινώσει ότι «απαγορεύει» σε 130 άτομα να πλησιάσουν την πορεία της διαδήλωσης, χωρίς να διευκρινίζει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι πρόκειται για άτομα που έχουν συλληφθεί να συμμετέχουν σε επεισόδια ή για κάτι άλλο.



Οι απεργοί είχαν αρχίσει να φθάνουν στο Παρίσι νωρίς το μεσημέρι από πολλές άλλες γαλλικές πόλεις είτε με λεωφορεία είτε με τρένα, καθώς υποχωρώντας στις πιέσεις του γαλλικού ΣΕΒ –MEDEF- αρκετές εταιρείες λεωφορείων είχαν αρνηθεί να μεταφέρουν διαδηλωτές στη γαλλική πρωτεύουσα. Διαδηλώσεις με μεγάλη συμμετοχή έγιναν νωρίτερα την Τρίτη και στις μικρότερες γαλλικές πόλεις ενώ μερίδα οδηγών ταξί αλλά και οδηγών λεωφορείων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και απεργοί άλλων κλάδων, από το πρωί της Τρίτης, εφάρμοσαν την κλασσική «επιχείρηση escargot» στους δρόμους γύρω από τη γαλλική πρωτεύουσα, κινούνταν δηλαδή με μικρή ταχύτητα από λωρίδα σε λωρίδα, με αποτέλεσμα να προκληθεί «έμφραγμα» σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.


Αστυνομικοί μέλη της CGT που διαμαρτύρονται κατά της καταστολής στους διαδηλωτές






Βίντεο περίπου μίας ώρας της απεργιακής διαδήλωσης στο Παρίσι από το Russia Today









Grosse densité du cortège poussé par derrière par le canon à eaupic.twitter.com/QtqwJwjhsR

— SylvainMouillard (@SMouillard) 14 Ιουνίου 2016

 http://www.toperiodiko.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου