.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

Καταλύτης εξελίξεων για την την ΕΕ το Βρετανικό δημοψήφισμα

 

του mitsos175
Ακούω διάφορα για την έξοδο ή την παραμονή της Μ. Βρετανίας στην παγίδα των τοκογλύφων, που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση. Θυμίζουν αυτά που λέγονταν στο δικό μας δημοψήφισμα, αυτό που πούλησε μετά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ολοφάνερα η Γερμανία ψάχνει για καθαρό βρακί, καθώς τα έκανε πάνω της. Όλα αυτά που λέγονται ΔΕΝ είναι για τους Εγγλέζους, αλλά για να τα ακούν οι νέες αποικίες. Οι παλιές στην Αφρική έγιναν ανεξάρτητα κράτη, ή πιο σωστά οι πλιατσικολόγοι δεν άφησαν τίποτα, κι έτσι οι φτωχές χώρες της ΕΕ πήραν τη θέση τους.
Θα λεηλατηθούμε, θα καταστραφούμε εντελώς, για να κάνει πολιτική η Μέρκελ και κάθε Μέρκελ. Πρόκειται για ΕΕ κρατών που κάνουν πλιάτσικο και χωρών που καταστρέφονται συστηματικά.
Η Μ. Βρετανία ουδεμία σχέση έχει με την Ελλάδα. Ακόμα και η ψήφος της εξόδου γίνεται με εντελώς διαφορετικό σκεπτικό. Οι ακροδεξιοί πχ ψηφίζουν να φύγουν λόγω των μεταναστών. Άλλοι για καθαρά οικονομικούς λόγους, ενώ αρκετοί για όσα κάνει η Γερμανία στις άλλες χώρες.
Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να είμαστε με τη ρατσιστική "λογική" ούτε έχει καμία σχέση η οικονομία της Αγγλίας με τη δική μας.
Όμως! Το αποτέλεσμα, όποιο κι αν είναι, ενώ δεν θα επηρεάσει ιδιαίτερα τους Βρετανούς, θα είναι καταλύτης εξελίξεων για την ίδια την ΕΕ των πλουσίων. Αν η Βρετανία φύγει, δεν θα χτυπηθεί η στερλίνα, όπως ψεύτικα διαδίδεται, αλλά το Ευρώ, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της Γερμανίας.
Ο Άγγλος πρωθυπουργός πήρε ότι ήθελε από την μοιρασιά της λείας. Αν παραμείνει η Αγγλία, τόσο το χειρότερο για τις μικρές χώρες. Θα αρχίσει το φαγοπότι με μεγαλύτερη όρεξη, Κάποιες δηλώσεις, που δήθεν δίνουν ελπίδα στη δωσίλογη κυβέρνηση, όχι απλά θα ξεχαστούν, αλλά θα απαιτηθούν νέα σκληρότερα μέτρα, ώστε να ικανοποιηθούν όλα τα όρνεα. Αν πάλι φύγει η Αγγλία, τότε το Ευρώ θα υποτιμηθεί. Αυτό δεν συμφέρει κάποιες χώρες, συμφέρει όμως κάποιες άλλες, όπως την Ελλάδα.
Το κυριότερο, αν φύγουν οι Εγγλέζοι, υπάρχει περίπτωση αποχώρησης άλλων χωρών που δεν θα θελήσουν να γίνουν το γεύμα της Γερμανίας. Οι εργαζόμενοι τους θα απαιτήσουν κι αυτοί δημοψήφισμα. Αυτό τρέμουν οι τοκογλύφοι. Αν οι Άγγλοι, που είναι από τους κερδισμένους, δεν μένουν, θα παραμείνουν οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι, οι Ιταλοί; Για μας δεν τίθεται θέμα. Μας έχουν πουλήσει ήδη όλοι οι κηφήνες. Και τα ξεπούλησαν όλα και χρωστάμε περισσότερα.
Δεν με ενδιαφέρει ως άνεργο στην Ελλάδα, τι θα αποφασίσει ο Άγγλος αστός. Με απασχολεί να πάρω πίσω τη ζωή που μου έκλεψαν. Κι αυτό λίγη σχέση έχει με το τι θα ψηφίσουν σήμερα, όσο κι αν προσπαθούν να διαστρεβλώσουν οι κόρακες την πραγματικότητα.
Η έξοδος από την ΕΕ είναι για μένα μονόδρομος. Αρκεί; Όχι, ασφαλώς όχι. Αλλά ο αγώνας θα δοθεί από νέες θέσεις. Η ΕΕ είναι ένας μηχανισμός υποδούλωσης. Την θέση των στρατευμάτων αποικιών έχουν πάρει οι τράπεζες, την θέση των κανονιοφόρων τα κανάλια. Οι πλούσιοι μεγαλοαστοί αισχροκερδούν εις βάρος μας, ενώ η Ευρωζώνη τους βοηθά στο να μας εκμεταλλεύονται περισσότερο. Ο αγώνας λοιπόν είναι εναντίον των πλουσίων, ντόπιων ή ξένων. Ότι κι αν ψηφίσουν σήμερα, καθόλου δεν θα αλλάξει κάτι για μας, αν δεν πάρουμε οι ίδιοι την κατάσταση στα χέρια μας. Ακόμα και μια έξοδο της Αγγλίας θα είναι δώρο - άδωρο, αν εμείς δεν διεκδικήσουμε το δικό μας μέλλον.
Το λέω για άλλη μια φορά. Αν εμείς δεν παλέψουμε για τα δικά μας δικαιώματα κανείς άλλος δεν πρόκειται να το κάνει. Δεν πρόκειται ποτέ να μας δώσουν αυτό που μας πήραν, αυτό που μας ανήκει, αν δεν το διεκδικήσουμε, αν δεν είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε.

από το «Βαθύ Κόκκινο» μέσω ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΕΠΑΜ
 http://teleytaiaexodos.blogspot.gr