.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Το Ελβετικό Κοινοβούλιο ψήφισε για την απόσυρση της αίτησης για την ιδιότητα του μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης

© EPA/PETER KLAUNZER Γενεύη, 15 Ιουνίου.   TASS  Konstantin Pribytkov.  Η Ελβετία θα αποσύρει το αίτημά της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση που κατέθεσε το 1992.  Η Απόφαση αυτή έγινε την Τετάρτη, στο Συμβούλιο των καντονιών- στο «μικρό θάλαμο του ελβετικού Κοινοβουλίου,-που υποστήριξε την απόφαση του Μαρτίου, μια παρόμοια απόφαση  «μείζονος συνθέσεως» του Εθνικού Συμβουλίου.

Για την απόσυρση της αίτησης ψήφισαν  27 βουλευτές, κατά 13.  Στο Εθνικό Συμβούλιο του Μαρτίου, η απόφαση ελήφθη με  126 ψήφους υπέρ,  46 κατά, και 18 απείχαν.

Το Ελβετικό Κοινοβούλιο ψήφισε για την απόσυρση της αίτησης για την ιδιότητα του μέλους της  Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η αίτηση  για την ένταξη υποβλήθηκε τον Μάιο του 1992.  Ωστόσο, έχασε τη βαρύτητα της μετά το Δεκέμβριο του ίδιου έτους, κατά το μοιραίο δημοψήφισμα, όταν οι Ελβετοί πολίτες με μια μικρή διαφορά  των ψηφισάντων  (50. 3 τοις εκατό) ψήφισαν κατά της προσχώρησης της χώρας τους για τον ευρωπαϊκό οικονομικό χώρο, που  περιλαμβάνει όλες τις χώρες η ΕΕ και τρεις από τις τέσσερις χώρες είναι στην Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελευθέρων συναλλαγών.
Το ζήτημα του κατά πόσον πρέπει ή όχι να αποσύρει την αίτηση της, η οποία ήδη είναι ανενεργή, προκάλεσε διαμάχη στην Ελβετία. Στην ανάκληση επιμένουν κυρίως εκπρόσωποι του δεξιού  συντηρητικού  Ελβετικού  Λαϊκού  Κόμματος  (SNP), που εξυπηρετεί  την αυστηρή τήρηση της ουδετερότητας και φαίνεται ότι στην  προσέγγιση με την ΕΕ  υπάρχει η απειλή   για την κυριαρχία της ΕΕ επί της  συνομοσπονδίας. Την συζήτηση στο Κοινοβούλιο κίνησε ο βουλευτής από το SNP Lukas Reimann, επικεφαλής του δημόσιου οργανισμού  «Εκστρατεία για μια ανεξάρτητη και ουδέτερη Ελβετία».
Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στα τέλη Μαΐου, τα αποτελέσματα της ετήσιας κοινωνιολογικής έρευνας «Ασφάλεια – 2016», οι Ελβετοί πολίτες εκτίμησαν την ανεξάρτητη οικονομική πολιτική της χώρας τους και δεν θέλουν  την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Σε σύγκριση με το  2015, ο αριθμός των υποστηρικτών της ένταξης στην ΕΕ μειώθηκε από 21% σε 16%.  Την ίδια στιγμή εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό επίπεδο υποστήριξης από τους πολίτες  για την ουδέτερη κατάσταση της Ελβετίας – 95% (ίδια με πέρυσι).
triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου