.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ – ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ






Το ΕΠΑΜ Σάμου χαιρετίζει και στηρίζει την αυθόρμητη πρωτοβουλία πολιτών να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που το μεταναστευτικό –προσφυγικό δημιουργεί στο νησί μας. Επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί άμεση συνέπεια των συνεχιζόμενων πολέμων που αποδεικνύουν το απάνθρωπο πρόσωπο του πολιτισμού μας. Είναι ένα πολυσύνθετο πρόβλημα που συνδέεται άμεσα με μια σειρά άλλα θέματα, καθώς με πρόσχημα την παρακώλυση των ελεγχόμενων από την Τουρκία προσφυγικών ροών η ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ, χωρίς την έγκριση της ελληνικής Βουλής, γίνεται τοποτηρητής των θαλάσσιων υδάτων του Αιγαίου καταργώντας την έννοια του Αρχιπελάγους, η διεθνής αστυνομική δύναμη της Frontex μετατρέπεται σε επίσημο συνοριοφύλακα των χερσαίων και υδάτινων συνόρων και στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου εγκαθίστανται Τούρκοι στρατοχωροφύλακες με εποπτικό ρόλο και ασαφείς αρμοδιότητες. Όλοι οι παραπάνω παράγοντες, που αποκτούν δικαίωμα παρέμβασης σε περιπτώσεις κοινωνικών αναταραχών, καταλύουν ουσιαστικά την έννοια της εθνικής κυριαρχίας ενσταλάζοντας την αίσθηση ότι η Ελλάδα είναι αδύναμη να ασκήσει κυριαρχικά δικαιώματα και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με δικές της δυνάμεις.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η δράση των πολυάριθμων ΜΚΟ που παρουσιάζονται ως προασπιστές των πολιτικών δικαιωμάτων των μεταναστών-προσφύγων και ρυθμιστές των υγειονομικών και κοινωνικών ζητημάτων που η παρουσία τους στη χώρα μας δημιουργεί. Η δράση αυτών των οργανώσεων, που σύμφωνα με κανονισμό της ΕΕ (2016/369) αποτελούν τους μόνους φορείς στήριξης έκτακτης ανάγκης, δρουν ανεξέλεγκτα από κυβερνητικούς φορείς και χρηματοδοτούνται αδρά από την ΕΕ με 80,4 εκ. έναντι 4,9 εκ. που παρέχονται στους πληγέντες από τις προσφυγικές ροές ελληνικούς δήμους. Με το πενιχρό αυτό ποσό καλούνται οι δημοτικές αρχές να ανταπεξέλθουν στην κρισιμότητα της κατάστασης και να καλύψουν, εκτός από ανθρωπιστική βοήθεια, την υδροδότηση, τον καθαρισμό και την αποκομιδή

των σκουπιδιών από τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών –προσφύγων, ενώ οι ΜΚΟ αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό κι ανεξέλεγκτο ρόλο.

Παράλληλα, ειδικό νομοθετικό πλαίσιο (Νόμος 3907/2011 & 4052/1-3-2012) προετοιμάζει το έδαφος λειτουργίας ΕΟΖ, όπου οι παράτυποι μετανάστες και οι πρόσφυγες που εγκλωβίζονται στην Ελλάδα αποκτούν δικαίωμα εργασίας σε απάνθρωπες συνθήκες εκμετάλλευσης. Το κλείσιμο των συνόρων σε συνδυασμό με την προκλητική και αφερέγγυα

στάση της Τουρκίας, η οποία εγείρει διεκδικήσεις σε χωρικά ύδατα και σε νησιά του Αιγαίου
παραβιάζοντας διεθνείς συνθήκες και ελέγχοντας τις προσφυγικές ροές, καθώς και τις πρόσφατες αποφάσεις των ευρωπαίων εταίρων μας που προβλέπουν τον εγκλωβισμό στην Ελλάδα και Ιταλία 6 εκ. μεταναστών –προσφύγων, υποδηλώνουν τη μονιμότητα του προβλήματος που ο ελληνικός λαός έχει να αντιμετωπίσει και δικαιολογημένα εγείρουν ανησυχίες.

Πολίτες της Σάμου έχουν από τον Μάρτιο εκφράσει ανησυχίες προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την κοινωνική μας και εθνικής μας ασφάλεια που τα παραπάνω θέματα εγκυμονούν. Οι πρόσφατες κινήσεις Πολιτών και φορέων επισημαίνουν επίσης ότι πλήττεται καίρια η τουριστική κίνηση και επιβαρύνεται η οικονομία του νησιού. Ωστόσο, η αναζήτηση αντισταθμιστικών οφελών ή η έκκληση για παροχή βοήθειας στην ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα από τους παράγοντες – εξωκρατικούς και κρατικούς- που έχουν συμβάλει στη δημιουργία του προβλήματος που ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει μπορούν να παραλληλιστούν με την απέλπιδη παράκληση για έλεος ενός μελλοθάνατου από τον δήμιο του. Παρά τις εκθέσεις εμπειρογνώμων του ΟΗΕ ότι στην Ελλάδα καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι δηλώσεις αξιωματούχων της Ε.Ε. ότι στην Ελλάδα δεν ισχύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί βρίσκεται υπό το καθεστώς μνημονίων, αρκούν για να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι ατελέσφορη η αναζήτηση βοήθειας από φορείς και θεσμούς που επιδιώκουν την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας και την μετατροπή της χώρας σε χώρο αποθήκευσης ανθρώπινων ψυχών.

Η μόνη λύση είναι η οργάνωση και η αντίσταση του λαού ώστε να ανατραπεί το καθεστώς της νέας Κατοχής πουν του έχει επιβληθεί.

Ένα κυρίαρχο κράτος θα κατήγγειλε τις πρακτικές της Τουρκίας που ελέγχει τις προσφυγικές

ροές καταπατώντας διεθνείς συμβάσεις. Θα κατήγγειλε τις χώρες που συμμετέχουν και προκαλούν τις πολεμικές συρράξεις. Θα προστάτευε τα σύνορά του με ίδιες δυνάμεις και μέσα. Θα είχε υπό τον πλήρη έλεγχό του οποιαδήποτε ΜΚΟ. Θα απαιτούσε η ταυτοποίηση και ο έλεγχος προώθησης μεταναστών – προσφύγων να γίνεται στις απέναντι μικρασιατικές ακτές υπό την εποπτεία του ΟΗΕ, όπου οι τούρκικες αρχές θα επιτηρούνται για τυχόν παραβιάσεις των διεθνών κανονισμών. Θα μεριμνούσε ώστε να είναι υπό κράτηση και να επαναπροωθούνται άμεσα οι παράτυποι μετανάστες κι όσοι θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια. Θα φρόντιζε ώστε, με τη συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για θέματα μετανάστευσης, να εκδίδονται σύντομα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους δικαιούνται άσυλο και να προωθούνται στις χώρες προτίμησής τους. Αυτό άλλωστε επιβάλλει το διεθνές δίκαιο, με τη συνθήκη της Γενεύης του 1951 και το πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης του 1967. Το προσφυγικό είναι θέμα που αφορά τον ΟΗΕ, λύνεται με τη συνεισφορά του ΟΗΕ και δεν πρέπει να υποβαθμίζεται με μια απαράδεκτη συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας.

Αυτή την εθνική κυριαρχία οφείλουμε ως λαός να την ανακτήσουμε συνεχίζοντας και δικαιώνοντας τους αγώνες των προγόνων μας

Είναι πατριωτικό μας καθήκον !

Να φέρουμε στην χώρα μας Ανεξαρτησία και Εθνική κυριαρχία, εθνικό κρατικό νόμισμα, μονομερή διαγραφή των χρεών, παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, νέο σύνταγμα μέσα από συντακτική εθνοσυνέλευση που θα κατοχυρώνει ουσιαστικά τη Δημοκρατία.



Σάμος, 24 Ιουνίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου