.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Αντιπροσωπεία του ΕΠΑΜ στην ημερίδα που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ)


Αντιπροσωπεία του ΕΠΑΜ αποτελούμενη από τον γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλο, τον επικεφαλής του Τομέα Ναυτιλίας Αντώνη Παπαντωνίου και το μέλος του Συνδικαλιστικού Τομέα Γιώργο Γεωργή, παρέστη στην ημερίδα που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) στις 4 Μαρτίου 2017 στο ξενοδοχείο Savoy στον Πειραιά με θέμα: «Το θεσμικό πλαίσιο της ποντοπόρου Ναυτιλίας, η σχέση του εφοπλισμού με την χώρα, η συμβολή του στην οικονομία, τα προβλήματα του Ναυτεργατικού κόσμου και η εναλλακτική ριζοσπαστική επιλογή».
Η παρουσία της αντιπροσωπείας του ΕΠΑΜ πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση που απέστειλε το ΔΣ της ΠΕΝΕΝ προς το ΕΠΑΜ και άλλα πολιτικά κόμματα, με σκοπό την κατάθεση προτάσεων και την συμβολή τους απέναντι στην οξυμένη κατάσταση που αντιμετωπίζει ο κλάδος και ο χώρος της Ναυτιλίας ευρύτερα, από την επίθεση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και την στάση της κυβέρνησης.
Την παρέμβαση εκ μέρους του ΕΠΑΜ έκανε ο επικεφαλής του τομέα Ναυτιλίας ναύαρχος εν αποστρατεία κ. Αντώνης Παπαντωνίου, όπου μεταξύ άλλων επισήμανε οτι: «Το πρόβλημα πλέον στην χώρα μας δεν είναι απλά ένα πρόβλημα βαθιάς οικονομικής κρίσης, αλλά κατοχής με όλη την σημασία της λέξης από επικυρίαρχες δυνάμεις, πολύ περισσότερο που καμμιά φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφασίσει αφ’ εαυτού της, αλλά μόνο μετά από την σύμφωνη γνώμη και έγκριση των «θεσμών», όπως υποτελώς αποδέχθηκαν και υπέγραψαν στο 3ο μνημόνιο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και συμφώνησαν ΝΔ, και λοιπές μνημονιακές κοινοβουλευτικές δυνάμεις. Επισήμανε οτι το εφοπλιστικό κεφάλαιο είναι πλέον πλήρως διεθνοποιημένο και εξαρτώμενο από το χρηματοπιστωτικό σύστημα που μέσω των δανείων κινούν τα νήματα».
Το ΕΠΑΜ αντιλαμβάνεται την Ναυτιλία σαν ένα πλήθος δραστηριοτήτων, που συνδέονται με την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, με τις τροφοδοσίες πλοίων, τη ναυλαγορά την ασφαλιστική αγορά κά. Υπογράμμισε την ανάγκη διαφορετικού μείγματος πολιτικής στην πάταξη της ψηλής ανεργίας στον κλάδο. Έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο θέμα της ασφάλειας των πλοίων.
Ο επικεφαλής του τομέα Ναυτιλίας του ΕΠΑΜ κ. Α. Παπαντωνίου συντάχθηκε αμέριστα εκ μέρους του Μετώπου με τα αιτήματα και την τοποθέτηση του προέδρου της ΠΕΝΕΝ κ. Νταλακογιώργου όπως αυτά εκφράστηκαν στην εισήγηση του και προέτρεψε τους εργαζόμενους στη ναυτιλία να συνδέσουν τον αγώνα τους και με άλλους κλάδους όπως πρόσφατα έπραξαν με τον αγώνα των αγροτών. Ολοκλήρωσε την παρέμβαση αναφέροντας τα προτάγματα του ΕΠΑΜ, ως την αναγκαία αφετηρία για την απελευθέρωση της χώρας, την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και την κατοχύρωση της Δημοκρατίας στον τόπο μας.
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ