.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Καταδικάστηκε επειδή αντέδρασε σε φασιστικής έμπνευσης ομιλία!

Με ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή τιμωρήθηκε ο Διαμαντής Γρυδάκης, τοπικός σύμβουλος Μαραθοκάμπου και μέλος του Συλλόγου Φίλων και Απογόνων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, ο οποίος αντέδρασε, όπως ήταν αυτονόητο, σε φασιστικής έμπνευσης ομιλία, που εκφώνησε καθηγήτρια του Γυμνασίου σε εκκλησία του Μαραθόκαμπου, στις 28 Οκτώβρη 2012.
Ο Διαμαντής Γρυδάκης δικάστηκε στις 17 Μάρτη μαζί με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Σάμου, Τάκη Διαμαντίδη, για την παρέμβασή τους στο παραπάνω γεγονός.
Το Παράρτημα Σάμου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, σε ανακοίνωσή του με αφορμή αυτήν την απόφαση, τονίζει -ανάμεσα σε άλλα- τα εξής:
«Το Παράρτημα Σάμου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ εκφράζει την εναντίωσή του στην πρόσφατη καταδίκη του συναγωνιστή μας, Διαμαντή Γρυδάκη με την προσχηματική κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, επειδή έκανε το αυτονόητο να διαμαρτυρηθεί για τη διαστρέβλωση της Ιστορίας και τη δικαίωση της φασιστικής δικτατορίας του Μεταξά από καθηγήτρια που ανέλαβε να μιλήσει για την 28η Οκτώβρη 1940 στο Μαραθόκαμπο. Η καταδίκη του μας προκαλεί σοβαρά ερωτήματα και ανησυχία.
(...) Οταν αμφισβητείται το στοιχειώδες δικαίωμα να διαμαρτύρεται κάποιος για τους νοσταλγούς της αμερικανοκίνητης φασιστικής χούντας '67 - '74, που αλυσόδεσε τον ελληνικό λαό για να κερδοσκοπήσουν απρόσκοπτα και ασύστολα οι κηφήνες της αστικής τάξης και τελικά μεταξύ άλλων οδήγησε στην προδοσία της Κύπρου, ο λαός πρέπει να επαγρυπνεί και να εντείνει τους αγώνες του, ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά και τον τρέφει.
Το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Σάμου στέκεται στο πλευρό του συναγωνιστή Διαμαντή Γρυδάκη και θα του συμπαρασταθεί μέχρι την τελική αθώωσή του.
Η ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση κατά του εισβολέα ναζισμού - φασισμού και των ντόπιων φασιστών συνεργατών του δεν δικάζεται.
Έχει κριθεί στη συνείδηση του λαού και βρίσκεται γραμμένη με χρυσά γράμματα στην ιστορία του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
Είναι φάρος φωτεινός για το καθήκον του λαού να παλέψει με όλα τα μέσα, για μια ευτυχισμένη ζωή σε έναν κόσμο χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.
http://www.902.gr