.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Κοινή στρατιωτική άσκηση Κύπρου -Ισραήλ: Τι σηματοδοτεί;


                                                             
                  
  
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τις προηγούμενες ημέρες μάθαμε από τα ΜΜΕ ότι στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε κοινή στρατιωτική άσκηση μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ,. Σε αυτήν έλαβαν μέρος  αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ που πέταξαν πάνω από την Κύπρο και μάλιστα σε μια περίοδο που η Τουρκία είχε ανακοινώσει άσκηση με πυρά που «έπεσαν» ακόμη και στις ακτές του Νησιού. Για αυτήν την κοινή άσκηση, η οποία προβλήθηκε πολύ από τα ΜΜΕ της Ελλάδας και της Κύπρου,  οι κυβερνήσεις και των δύο χωρών, θέλησαν προφανώς να προβάλουν εμμέσως ότι απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας συμπαρατάσσονται και δυνάμεις άλλων κρατών, όπως αυτές του Ισραήλ, θέλοντας  με τον τρόπο αυτόν να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη, με ότι αυτό συνεπάγεται. Για το θέμα αυτό ο Κύπριος συναγωνιστής Πέτρος Ευδόκας, μάχιμος έφεδρος και πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων αντίστασης κάθε ξένης επιβουλής, μας έγραψε τις παρακάτω απόψεις του  τις οποίες με χαρά δημοσιοποιούμε. 
Κοινή στρατιωτική άσκηση Κύπρου -Ισραήλ

Γράφει ο Πέτρος Ευδόκας

Νομίζω πως κάποια στοιχεία που έχει σημασία να δούμε είναι τα εξής:
1.  το αν έχει πράγματι στρατιωτική ή πολιτική σημασία η άσκηση,
2. το ευρύτερο πλαίσιο μες το οποίο προέκυψε,
3.   ο τρόπος που προωθήθηκε στα ΜΜΕ και Τύπο η είδηση,
4. ο τρόπος που το βίωσε ο απλός κόσμος.

1
. Πιστεύω πως η στρατιωτική αξία της κοινής άσκησης κυμαίνεται από  μηδαμινή ως αρνητική. Σε αυτό συμφωνώ με τον Μακιαβέλι, που λέει πως αν  η άμυνα σου στηρίζεται σε ξένα στρατεύματα, και αν ο δικός σου λαός δεν  πολεμά, αυτά τα στρατεύματα μια μέρα θα σε φαν.
Επιπλέον, υπάρχει και η ευρύτερη πολιτική σημασία του Ισραήλ στην γεωγραφική μας περιφέρεια: κατέχει τον πιο λαομίσητο στρατό, και αυτός ο  στρατός έχει αποστολή να επιβάλλει την ρατσιστική Διζωνική "λύση" στην Παλαιστίνη, μια λύση που είναι όπως και η ρατσιστική Διζωνική που οι  ξένες δυνάμεις και το ΔΗΣΑΚΕΛ προσπαθούν να επιβάλουν στην Κύπρο.

2. Το ευρύτερο πλαίσιο μες το οποίο προέκυψε, εκτός από τον πόλεμο που  μαίνεται σε Συρία, Κουρδιστάν, Τουρκία, κοκ. συμπεριλαμβάνει και  παράλληλες ασκήσεις (παράνομες) από την Τουρκία στα ανοικτά της Πάφου. Μπορείτε να δείτε τις περιλήψεις των ασκήσεων εδώ:
Ολοκληρώθηκε η κοινή άσκηση Κύπρου - Ισραήλ
http://www.philenews.com/eidiseis/politiki/article/364275/oloklirothike-i-koini-askisi-kyproy-israil

και: Έληξε η Τουρκική άσκηση ανοικτά της Πάφουhttp://www.riknews.com.cy/index.php/news/politiki/item/48001-elikse-i-tourkiki-askisi-anoikta-tis-pafou

Άσκηση Τούρκων με πυρά στα παράλια της Κύπρου! Απίστευτη NAVTEX

http://www.militaire.gr/%ce%ac%cf%83%ce%ba%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%ba%cf%89%ce%bd-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82/
Αυτές οι ειδήσεις ζωγραφίζουν τα γεγονότα. Αλλά τα γεγονότα έχουν  σημασία. Αφ' ενός έχουν να κάμουν με τις ανάγκες του Ερντογάν για να  ψηλώσουν οι μιλιταριστικοί και εθνικιστικοί τόνοι για το επερχόμενο  δημοψήφισμα στην Τουρκία, αφ' ετέρου και υπάρχει και η έγνοια των Δυτικών (που σε αυτή την συγκυρία αντιπροσωπεύονται στρατιωτικά από  Γαλλία, Αγγλία και Ισραήλ) για το να διατηρήσουν στρατιωτική  επικυριαρχία στην νοτιοδυτική Μεσόγειο για λόγους που αφορούν τα πετρέλαια. (Οι ΗΠΑ έχουν τελείως διαφορετικό, σχεδόν αντίθετο προσανατολισμό στην  παρούσα περίοδο: επενδύουν τα πάντα στο να δοθεί "λύση" που θα εγγυάται  αιώνιο πόλεμο.)

3. Στα ΜΜΕ και τον Τύπο η άσκηση με το Ισραήλ παρουσιάστηκε με μεγάλο  ενθουσιασμό, επενδύοντας στα συναισθήματα ανασφάλειας του λαού μας για  την υπεροπλία της Τουρκίας.

Τα πολεμικά αεροπλάνα του Ισραήλ έκαμαν χαμηλές πτήσεις πάνω από Λεμεσό  και Πάφο, και ο κόσμος το είδε με ενθουσιασμό: το γενικό κλίμα ήταν μια  καταπληκτική επιτυχία προπαγάνδας του καθεστώτος ΔΗΣΑΚΕΛ. Παρουσιάστηκε  (και βιώθηκε από πολλούς) ως σαν η Κυβέρνηση μας να διαχειρίστηκε "σοφά"  τις προκλητικές ασκήσεις της Τουρκίας ανοικτά της Πάφου φέρνοντας "συμμάχους" που τάχα θα μας προστατεύσουν με την αεροπορία τους.

4. Είναι αλήθεια πως όλοι στην Κύπρο είμαστε ψυχικά πολύ ευάλωτοι σε  αυτό το σκηνικό. Ουδέποτε στη ζωή θα ξεχάσω την πτήση τεσσάρων μαχητικών της Ελληνικής Αεροπορίας που πέταξαν πάνω από τη Λευκωσία το 1964με διαταγή του
Γ. Παπανδρέου για να βελτιωθεί το ηθικό μας εν μέσω των φοβερών μαχών που  διεξήγοντο τότε με την ΤΜΤ και άλλους ΤΚύπριους στασιαστές.  Αισθανόμασταν όλοι πως ήμασταν στο έλεος της Τουρκίας: ήταν μερικές  μέρες μετά από τον τουρκικό βομβαρδισμό της Τυλληρίας με ναπάλμ. Η  Τουρκία είχε ήδη αγκυροβολήσει πολεμικά πλοία έξω από τα Κόκκινα (ΒΔ
Κύπρος) και αναμενόταν απόβαση.

Όταν ξαφνικά εμφανίστηκαν τα ελληνικά μαχητικά περνώντας ξυστά από τις  στέγες μας, σηκώθηκαν οι ψάθες από τις κληματαριές, μικρά δένδρα και οι  κάδοι απορριμμάτων έπεσαν από το ωστικό κύμα. Όλος ο κόσμος βγήκε στους  δρόμους μες τις γειτονικές και ζητωκραύγαζαν. Αμέσως - ΑΜΕΣΩΣ ! - βγήκαν
οι κομματικοί του Ακέλ και εκείνοι του Μακαριακού καθεστώτος και φώναζαν  "είναι Ρωσικά, ήλθεν η Ρωσία να μας σώσει".

Αυτός ο απεχθής ιδεολογικός πόλεμος που περιστρέφεται γύρω από την  στρατιωτική μας ανασφάλεια και την πολιτική της εκμετάλλευση,  συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Μέσα σε εκείνο το πλαίσιο είναι που πρέπει να  ειδωθεί αυτή η πρόσφατη νίκη προπαγάνδας της Κυβέρνησης ΔΗΣΑΚΕΛ.

Όλα, όλα απαραιτήτως, περιστρέφονται γύρω από την ανθελληνική δογματική  αγκύλωση των κυπρίων αρχόντων. Αφ' ενός η Κύπρος έχει απόλυτη ανάγκη για παρουσία της Ελληνικής Αεροπορίας, αφ' ετέρου η Κύπρος διοικείται  διαχρονικά από το 1960 από δυνάμεις που θέλουν να κρατούν την Ελλάδα  μακριά. Και σε αυτό βοηθούν υπέροχα και οι ελλαδικές Κυβερνήσεις.

Θα έπρεπε να είχε γίνει από το 64, αλλά ποτέ δεν είναι αργά: να έλθουν  έστω και πεντέξι πολεμικά αεροπλάνα εδώ, να σταθμεύουν στην Κύπρο, να  επωμιστεί η Κύπρος τα έξοδα συντήρησης και υποστήριξης. Αυτό θα αλλάξει το ισοζύγιο δυνάμεων με καταπληκτικό τρόπο.

Αλλά είμαστε στο αντίθετο άκρο. Με την προπαγάνδα του, το καθεστώς νομιμοποιεί την ιδέα πως οι "σύμμαχοι" Γαλλία, Ισραήλ, Αγγλία, Γερμανία, Καναδάς, κλπ δικαιούνται να έχουν πολεμικά αεροπλάνα στην Κύπρο, αλλά για κάποιο μυστήριο λόγο η Ελλάς απωθείται.

Εδώ έγκειται το πρόβλημα μας, που είναι εντοιχισμένο μες την βάση όλων  των όσων περιγράφω πιο πάνω.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου