.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Oμολογούν επίσημα ότι συνωμότησαν εναντίον μας κι εμείς αδιαφορούμε, γράφει ο Δημήτρης Kαζάκης



Μέχρι την έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤ, όλοι μιλούσαν για λάθη. Κανένα λάθος δεν έγινε. Η έκθεση αποδεικνύει ότι πρόκειται για συνωμοσία. Παραβιάστηκαν ακόμη και οι προβλεπόμενες διαδικασίες του ΔΝΤ προκειμένου όχι μόνο να διασωθούν οι μεγάλες τράπεζες της ευρωζώνης και το ευρώ, αλλά να φορτωθεί το κόστος αυτής της διάσωσης στον Έλληνα εργαζόμενο και συνταξιούχο.

Και οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι κανείς -ούτε η Λαγκάρντ, ούτε ο Γιουνκέρ, ούτε η Μέρκελ, ούτε άλλος αξιωματούχος των δανειστών- δεν τόλμησε να αρνηθεί τα ευρήματα της έκθεσης. Κανείς! Το μόνο που είπαν είναι ότι η κατά προτεραιότητα διάσωση του ευρώ ήταν κοινός στόχος όλων. Και της Ελλάδας.

Η Λαγκάρντ κάνοντας δηλώσεις για την συνομωσία που αποκάλυψε η έκθεση είπε ότι "η Ελλάδα ανέλαβε να κάνει μια τεράστια προσαρμογή με πρωτοφανή βοήθεια από τους διεθνείς εταίρους της. Αυτό επέτρεψε στην Ελλάδα να παραμείνει μέλος της ζώνης του ευρώ - ένας βασικός στόχος για την Ελλάδα και τα μέλη της ζώνης του ευρώ".

Κουβέντα για την καταστροφή που υπέστη η Ελλάδα λόγω αυτής της "τεράστιας προσαρμογής". Κουβέντα για το γεγονός ότι η χώρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο χωρίς καμιά προοπτική, χωρίς σήμερα ή αύριο. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν ένα: να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Γιατί; Διότι διαφορετικά το ευρώ και η ευρωζώνη θα κατέρρεε ταχύτερα απ' ότι τώρα με την Ελλάδα να φεύγει από δαύτο.

Όμως δεν τρέχει τίποτε. Δεν έχει κανένας καμιά ευθύνη. Ούτε για τα ψέματα που είπαν, ισχυριζόμενοι ότι όλα γίνονται για τη διάσωση της Ελλάδας. Ούτε για την γκεμπελική εκστρατεία εναντίον των Ελλήνων, που εμφανίστηκαν ως τεμπέληδες και διεφθαρμένοι ώστε να δικαιολογήσουν το γιατί τους φορτώνουν το κόστος της διάσωσης του ευρώ και των τραπεζών τους.

Κι αν τους ρωτήσει κανείς, τι λένε; Μα το ξέρανε οι Έλληνες πολιτικοί και το είχαν αποδεχθεί. Επομένως εφόσον οι εγχώριες κυβερνήσεις δωσίλογων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ τα γνώριζαν όλα αυτά και είχαν συμφωνήσει, τότε οι δανειστές είναι αθώοι. Τι μας λένε με άλλα λόγια; Οι Έλληνες γούσταραν ότι πάθανε επειδή συμφώνησαν να μείνουν στο ευρώ.

Φυσικά, δεν περιμένουμε από κανέναν να ιδρώσει το αυτό του. Η ομολογία αυτή για μια οποιαδήποτε άλλη χώρα θα ήταν αρκετή όχι μόνο να κινηθεί η δικαιοσύνη αυτεπάγγελτα εναντίον όσων κομμάτων και εγχώριων κυβερνήσεων συνέπραξαν, αλλά να σταματήσει πάραυτα τόσο η πληρωμή του χρέους, όσο και η εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων ως προϊόντα αυτής της συνομωσίας.

Ειλικρινά δεν γνωρίζω τι χρειάζεται για να καταλάβει ακόμη και ο πιο αδαής τι σημαίνει να ομολογεί ένας οργανισμός σαν το ΔΝΤ ότι υπήρξε συνωμοσία εναντίον κράτους μέλους του για να εξυπηρετηθούν αλλότρια συμφέροντα. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνει κανείς τι όπλο είναι αυτό στα χέρια ενός λαού, μιας χώρας, μιας κυβέρνησης που σκέφτεται και δρα πατριωτικά.

Αν σταματούσαμε ως χώρα εδώ και τώρα τα μνημόνια και την πληρωμή του χρέους μέχρι τουλάχιστον να διερευνηθεί πολιτικά και δικαστικά το σκάνδαλο αυτό, ποιός θα τολμούσε να φέρει αντίρρηση; Το ΔΝΤ ή η ΕΕ; Χώρια το γεγονός ότι μια τέτοια ομολογία συνιστά έγκλημα εναντίον ενός ολόκληρου λαού, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας κι επομένως η χώρα κι ο λαός μας έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει αποζημιώσεις για τις καταστροφές και την λεηλασία που έχει υποστεί από τους δανειστές.

Για να αντιληφθούμε πόσο σημαντική είναι η συγκεκριμένη έκθεση ας δούμε ένα ανάλογο παράδειγμα. Στις 26 Ιουλίου φέτος ο Γενικός Επιθεωρητής των ΗΠΑ, επικεφαλής ενός ανεξάρτητου και υπερκομματικού γραφείου λογιστικού ελέγχου με σκοπό να ερευνά και να ανακαλύπτει τυχόν υπεξαιρέσεις και απάτες στη χρήση των κονδυλίων του κράτους, έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεσή του. Σ' αυτήν δηλώνει ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει "χάσει" $6.5 τρις εντός του λογιστικού έτους του 2015 με $2.8 τρις "λείπουν" κατά το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο και μόνο.

Δηλαδή το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ συμφωνεί ότι πήρε τα $6,5 τρις μέσα στο 2015, αλλά δεν μπορεί να βρει, ούτε να βεβαιώσει που τα ξόδεψε. Αν σκεφτεί κανείς ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν των ΗΠΑ για το 2015 έφθασε σχεδόν στα $18 τρις, τότε το Υπουργείο Άμυνας "έχασε" κονδύλια ύψους 36% του ΑΕΠ.

Φυσικά, αυτό είναι αδύνατον να συμβεί επειδή τα αρχεία δείχνουν πάντα που πηγαίνουν τα χρήματα. Η πιο κοινή λογική εξήγηση είναι ότι το Υπουργείο Άμυνας έχει υπεξαιρέσει τα κονδύλια αυτά για να χρηματοδοτήσει τους πολέμους των ΗΠΑ ανά την υφήλιο και τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που συνδέονται μ' αυτούς.

Μόλις εκδόθηκε αυτή έκθεση οι ηγεσίες των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών έκαναν τα πάντα για να αποσιωπηθεί. Σε άμεση συνεργασία με τα ΜΜΕ. Όμως ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι και κινήματα το έφεραν στην επιφάνεια και τώρα έχει ξεσπάσει χαμός. Γερουσιαστές ζητούν άμεση διερεύνηση του θέματος από την οικεία επιτροπή της Γερουσίας, ενώ ζητούν ποινικές ευθύνες και από τον Γενικό Επιθεωρητή.

Ο λόγος είναι απλός. Θεωρούν αδιανόητο το γεγονός ότι η έκθεση αναφέρει απλά ότι "χάθηκαν" τα κονδύλια, χωρίς ο Γενικός Επιθεωρητής να προχωρήσει σε έκδοση ενταλμάτων και να ζητήσει ένορκες καταθέσεις προκειμένου να βρει που πήγαν αυτά τα $6,5 τρις. Επομένως ο Γενικός Επιθεωρητής δεν άσκησε τις εξουσίες του κι αυτό μόνο ως συνενοχή στο σκάνδαλο μπορεί να εκληφθεί.

Δεν ξέρω τι θα συμβεί. Το πιθανότερο είναι να κουκουλωθεί με ή χωρίς εξιλαστήριο τράγο.

Όμως για σκεφτείτε το. Έχουμε μια ανάλογη έκθεση από το γραφείο του ανεξάρτητου αξιολογητή του ΔΝΤ να μας λέει πεντακάθαρα ότι συνωμότησαν να μας φορτώσουν ένα κόστος κοντά στα 600 δις ευρώ -τόσο περίπου έχουν κοστίσει στην ελληνική οικονομία τα 6 χρόνια μνημονίου- να δολοφονήσουν εν ψυχρώ μια ολόκληρη πόλη με πληθυσμό περίπου σαν της Πάτρας μέσω της διάλυσης του συστήματος υγείας, να μας οδηγήσουν σε κατάσταση failed state, μόνο και μόνο για να διασωθούν οι αγορές, οι τράπεζες και το ευρώ.

Κι εμείς τι κάνουμε; Τους κοιτάμε και κουνάμε το κεφάλι, λες και όλα αυτά είναι φυσιολογικά. Αντί να ξεσηκώσουμε σάλο και να οδηγήσουμε όλες τις κυβερνήσεις των μνημονίων στο σκαμνί για εσχάτη και σφετερισμό εξουσίας.

Δημοσιεύτηκε στην kontranews, 14/8/2016


http://teleytaiaexodos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου