.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Αυτό είναι το ψήφισμα του ΟΗΕ για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους
Του Δημήτρη Κυπριώτη
Επειδή πολλοί είναι εκείνοι που ακούγοντας διάφορα τερατουργήματα για το χρέος και κυρίως όλους τους μνημονιακούς πολιτικούς  και όχι μόνο, ότι δεν μπορεί να γίνει μονομερής διαγραφή του χρέους μιας χώρας, αμφιβάλουν για αυτήν τη δυνατότητα.

 Και δεν είναι μόνο αυτό, το κυριότερο είναι ότι, οι πολίτες αυτοί, έχουν πειστεί ότι έτσι και μια χώρα, η Ελλάδα π.χ  αποφασίσει να προχωρήσει σε μονομερή διαγραφή του χρέους της, τότε θα ανοίξουν οι ουρανοί της κολάσεως και θα την καταπιούν. Κυρίως δε έχουν σαν δεδομένο, ότι οι δανειστές στην περίπτωση αυτή, θα βάλουν τους Τούρκους να μας κάνουν πόλεμο!! Για τόσες μεγάλες ανοησίες μιλάμε.

Έτσι λοιπόν, όταν ακόμη και ως επιχείρημα τους αντιτείνεται ότι αυτή η ενέργεια, δηλαδή  της μονομερούς διαγραφής χρέους,  είναι πράξη εθνικής κυριαρχίας ενός κράτους και μάλιστα προβλεπόμενη από τα διεθνές δίκαιο και καλύπτεται από αποφάσεις του ΟΗΕ, η δυσπιστία εξακολουθεί να υπάρχει.

Για το λόγο αυτό, παραθέτουμε την πλέον το πρόσφατο ψήφισμα  του ΟΗΕ της 10ης Σεπτεμβρίου 2015, που προβλέπει τη μονομερή διαγραφή χρέους. Το υπόψη ψήφισμα, για τους βασικούς κανόνες της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους,  εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία έλαβε 136 θετικές ψήφους, 6 αρνητικές και 41 αποχές! Μεταξύ των αποχών, άκουσον – άκουσον, η Ελλάδα!!!

Το ψήφισμα του ΟΗΕ, αν και μη δεσμευτικό, είναι πολιτικά φορτισμένο και αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Βάσει του ψηφίσματος, πιστωτές και οφειλέτες οφείλουν να συμπράττουν με καλή πίστη και συνεργασία, προκειμένου να φθάσουν σε μία αμοιβαία συμφωνία για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.

«Ένα ανεξάρτητο κράτος έχει το δικαίωμα να χαράσσει τη μακροοικονομική του πολιτική, συμπεριλαμβανομένης και της αναδιάρθρωσης του χρέους της»  αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα.

http://www.fortunegreece.com/wp-content/uploads/2015/09/11/OHE.pdf