.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)
Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrioΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ : Συμβολαιογράφοι και πλειστηριασμοί


Ευτυχώς ο κ. Σρόιντερ, δημοσιογράφος-κολλήγας του Κοντομηνά, ανέλαβε να μας ενημερώσει για τους πλειστηριασμούς. Τη μάχη της Τετάρτης, όπως την ονόμασε. Εκεί ειλικρινά νιώσαμε μέγιστη λύπη για τους δύστυχους συμβολαιογράφους, οι οποίοι εμφανίστηκαν ως θύματα, έρμαια τραμπουκισμού και διασυρμού. Προφανώς αυτοί είναι τα αθώα θύματα, που κάποιοι σκοτεινοί τραμπούκοι εμποδίζουν να κάνουν τη θεάρεστη δουλειά τους.
Έτσι είναι. Θύμα σήμερα δεν είναι αυτός που χάνει άδικα την περιουσία του, γιατί έτσι το θέλουν οι δανειστές και τα μνημόνια. Όχι βέβαια. Θύματα είναι καμιά 20 συμβολαιογράφοι που διαπλέκονται με κοράκια, τράπεζες και κυκλώματα προκειμένου να αρπάξουν την ιδιωτική περιουσία του Έλληνα πολίτη. Τη δουλειά τους θέλουν να κάνουν οι άνθρωποι. Δεν έχει καμιά σημασία αν όλα αυτά είναι νόμιμα, συνταγματικά και σύμφωνα με τα χρηστά ήθη και το δίκαιο, που οφείλει να υπηρετεί ο συμβολαιογράφος ως ανεξάρτητος λειτουργός της δικαιοσύνης.

Το κύκλωμα των ελάχιστων συμβολαιογράφων που επωφελούνται από τους πλειστηριασμούς, έχει υποβιβάσει το επάγγελμα. Από ανεξάρτητος λειτουργός της δικαιοσύνης, ο οποίος συμμετέχει στους πλειστηριασμούς προς όφελος του πολίτη, δηλαδή του αδύναμου μέρους. Σε επαγγελματίες που τους ενδιαφέρει μόνο το πελατολόγιο, καταπατώντας βάναυσα Σύνταγμα, δίκαιο και Κώδικα.
Απλά, αξίζει να σημειώσουμε ότι όσοι συμβολαιογράφοι συμμετείχαν κατά τη ναζιστική κατοχή στην αρπαγή των ακινήτων από τους πολίτες. Όσοι νομιμοποίησαν με την παρουσία τους ή τις πράξεις τους την αρπαγή αυτή, μετά την απελευθέρωση τους αφαιρέθηκε η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, εκδιώχθηκαν από τον κλάδο και δεν τους επετράπη ποτέ ξανά να ασκήσουν το συμβολαιογραφικό επάγγελμα. Το ίδιο έκαναν και τα σώματα των δικηγόρων.
Τότε όπως και σήμερα το κύκλωμα αυτών των συμβολαιογράφων και δικηγόρων που νομιμοποίησαν την αρπαγή των ακινήτων, ήταν μικρό σε αριθμό κι άρα ήταν απλό και εύκολο να διωχθούν από το επάγγελμα για κατάφωρη καταπάτηση του Κώδικα που διέπει το επάγγελμα. Μπορεί σήμερα λίγοι να το θυμούνται, αλλά είναι σίγουρο ότι η διαδικασία κάθαρσης του επαγγέλματος θα επαναληφθεί όταν η χώρα αποκτήσει την ανεξαρτησία και την ελευθερία της. Γι' αυτό ας μην έχει κανένας αμφιβολία.