.

ΓΛΗΝΟΣ


Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω - Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου. - Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! Όταν πολεμάς για την λευτεριά, είσαι κι όλας λεύτερος (Νίκος Καζαντζάκης)




Δ. Καζάκης: Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ






Η νομική δέσμευση του Ε.ΠΑ.Μ. στον ελληνικό λαό




ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αποφασεις και ψηφισματα του 5ου Συνεδριου του Ενιαιου Παλλαϊκου Μετωπου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ...

Ανάποδα
Ακούστε στο e-roi.gr Ειδήσεις που αποκρύπτονται από τα συστημικά ΜΜΕ, θα σχολιάζονται θα αναλύονται και θα αντιπαρατίθενται στην κατασκευή πλαστών ειδήσεων που σερβίρονται στο πλαίσιο της πιο ξετσίπωτης προπαγάνδας. Την προπαγάνδα του φόβου και της εξαπάτησης. Είναι για εμάς κοινός τόπος, η προσπάθεια αντίληψης της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας αλλά και η αποκάλυψη του μέλλοντος που ετοιμάζουν στον λαό μας..


synedrio











ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ : http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
(ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΔΕΞΙΑ)

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Reuters: Στην Ελλάδα πλέον αφήνουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα γιατί δεν μπορούν να τα ταΐσουν

Το σκοτεινότερο σημάδι της ύφεσης είναι η κατάρρευση των ισχυρών οικογενειακών δεσμών




Reuters: Στην Ελλάδα πλέον αφήνουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα γιατί δεν μπορούν να τα ταΐσουν
Όπως επισημαίνει το Reuters τιο πιο έντονο και σκοτεινό σημάδι καταστροφής στην Ελλάδα μετά από χρόνια ύφεσης, είναι πως οι ισχυροί οικογενειακοί δεσμοί που παραδοσιακά υπάρχουν στην Ελλάδα και θεμελιώνουν την κοινωνία, έχουν αρχίσει να καταρρέουν. Όπως λέει, ένα ίδρυμα για κακοποιημένα παιδιά, δέχεται πλεόν κι εκέινα τα παιδιά ποιυ οι γονείς τους δεν μπορούν να τα ταΐσουν.
Με το 1/4 του εργατικού δυναμικού της χώρας να μην έχει δουλειά και το 1/4 των Ελληνόπουλων να ζουν σε συνθήκες φτώχειας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, «οι γονείς εξαναγκάζονται να ζητούν την ελεημοσύνη των παππούδων». Όμως και οι συντάξεις έχουν περικοπεί πολλές φορές, με αποτέλεσμα το αδιέξοδο.
Στο επίκεντρο του δημοσιεύματος βρίσκεται το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, το οποίο ιδρύθηκε πριν από έναν αιώνα για τα ορφανά πολέμου και το οποίο «αγωνίζεται πλέον να ανταποκριθεί στον αριθμό των γονέων που στρέφονται σε αυτό αναζητώντας βοήθεια».
Αδυνατώντας να καλύψουν τις βασικές ανάγκες, οι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους εκεί όλη την εβδομάδα, συμπληρώνει το δημοσίευμα.
Η Ηρώ Ζερβάκη, επικεφαλής του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου, δήλωσε στο Reuters ότι τουλάχιστον 40 παιδιά είναι στη λίστα αναμονής, αριθμός τετραπλάσιος συγκριτικά με πριν από δύο χρόνια. Στο ίδρυμα κοιμούνται 25 παιδιά, σε ένα δωμάτιο με σειρές από ομοιόμορφα κρεβάτια, ενώ υπάρχει έλλειψη προσωπικού και πόρων η οποία δεν επιτρέπει να αυξηθεί η χωρητικότητα.
Σύμφωνα με την κυρία Ζερβάκη, σημειώνονται καθημερινά νέες αφίξεις. Ωστόσο, για τα παιδάκια ηλικίας 2-5 ετών, ο αποχωρισμός από τους γονείς τους είναι ιδιαίτερα τραυματικός.
«Είχαμε περιστατικά με παιδιά που προσπάθησαν να το σκάσουν για να επιστρέψουν στη μητέρα τους», δήλωσε η κ. Ζερβάκη στο Reuters.
«Δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις ημέρες, έτσι ρωτούν καθημερινά ''Είναι Παρασκευή;''», εξηγεί η κοινωνική λειτουργός Ανθούλα Ζαρμακούπη.
«Ξέρουν ότι η μητέρα τους θα τα πάρει το σαββατοκύριακο», συμπληρώνει.
Μερικές φορές όμως, αυτό δεν είναι δυνατόν. «Έχουμε παιδιά που οι γονείς τους είναι άστεγοι, οπότε είναι δύσκολο να τα πάρουν το σαββατοκύριακο», επισημαίνει η ίδια.


Περισσότερα: Reuters: Στην Ελλάδα πλέον αφήνουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα γιατί δεν μπορούν να τα ταΐσουν (pics) | E-Radio.gr Ειδήσεις 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου